Βρίσκοντας Υποψηφίους – 10 Ικανότητες Επικοινωνίας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε ανθρώπους να μιλήσετε για την ευκαιρία σας. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι – τι τους λέτε μόλις τους βρείτε; Γνωρίζοντας τι να πείτε και πως να το πείτε είναι ζωτικής σημασίας γιατί ποτέ (ή σπάνια) δε σας δίνεται δεύτερη ευκαιρία να κάνετε μία καλή πρώτη εντύπωση. Και δε θα θέλατε να διώξετε ανθρώπους μακριά σας.
Όταν ξεκίνησα, μου είπαν απλά να κάνω μια λίστα με όλους τους φίλους και τους συγγενείς μου και να πάω να τους πουλήσω την ιδέα της επιχείρησής μου στο MLM. Λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι θα πετύχουν δουλεύοντας τη ζεστή τους αγορά ενώ κάποιοι άλλοι θα ‘φάνε τα μούτρα τους’ κάνοντας κάτι τέτοιο.
Έχω δει επίσης κάποιους ανθρώπους να χτίζουν μία επιχείρηση σχεδόν αποκλειστικά από διαφημίσεις σε εφημερίδες. Κι εγώ γνώρισα αυτή τη δουλειά απαντώντας σε μία αγγελία στην εφημερίδα. Αλλά ξανά, αυτό δεν είναι για όλους.
Και μετά είδα κάποιους ανθρώπους να πετυχαίνουν χρησιμοποιώντας απευθείας ταχυδρομίο (επιστολές, door hangers, post cards, ίντερνετ) και άλλοι με την ικανότητα να μιλάνε σε αγνώστους στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
Τελικά, υπάρχει μία ποικιλία με τρόπους για να βρείτε υποψηφίους και είναι πιθανόν να καταλήξετε με διάφορους τρόπου που θα το κάνετε. Το κλειδί είναι να γνωρίζετε πως να επικοινωνήσετε μαζί τους μόλις τους βρείτε στο τηλέφωνο ή πρόσωπο με πρόσωπο.
Μάθετε πως να Είστε Αποτελεσματικός στην Επικοινωνία
Αυτό που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι οποιαδήποτε μέθοδος κάνει την επιχείρησή και/ή τα προϊόντα σας γνωστά και επιθυμητά είναι μια καλή μέθοδος. Άλλωστε, ο ορισμός της λέξης μάρκετινγκ είναι “να κάνω γνωστό με τέτοιο τρόπο ώστε το προϊόν ή η υπηρεσία σας να φαίνεται επιθυμητή”.
Οπότε…αντί να κολλήσετε μόνο στο πως να βρείτε υποψηφίους, εστιαστείτε στο να αναπτύξετε τις ικανότητες επικοινωνίας που θα σας επιτρέψουν να βρείτε υποψηφίους που ενδιαφέρονται για την ευκαιρία σας. Επειδή αυτά που λέτε και πως τα λέτε έχουν σημασία. Και όταν έχετε σιγουριά στις ικανότητες επικοινωνίας σας, θα είστε πιο αποτελεσματικοί με όλους τους υποψηφίους σας, είτε είναι από τη ζεστή ή από την κρύα αγορά.
Επιπλέον, το να έχετε καλές ικανότητες επικοινωνίας είναι αυτό που θέλετε θα αντιγράψετε σε όλη την ομάδα σας γιατί όλοι θα έχουν τη δική τους καλύτερη προσέγγιση που κάνουν τη δουλειά. Δε θέλετε να περιορίσετε τους νέους διανομείς σας λέγοντάς τους ότι “πρέπει” να δουλέψουν τη ζεστή τους αγορά ή ότι “πρέπει” να βάλουν αγγελίες στην εφημερίδα κλπ.
Αντί γι’ αυτό, διδάξτε τους ένα σύστημα επικοινωνίας και η επιχείρησή σας θα ανθίσει.
Μάθετε τις 10 Ικανότητες Επικοινωνίας
Ανακάλυψα ότι υπάρχουν 10 Ικανότητες Επικοινωνίας που οι πιο πετυχημένοι δικτυωτές έχουν κοινές. Ήμουν αποφασισμένος να αναπτύξω αυτές τις ικανότητες στον εαυτό μου και το ίδιο αποφασισμένος να δείξω στους νέους διανομείς μου πως να κάνουν το ίδιο.
Η οργάνωσή μου μεγάλωσε σαν πυρκαγιά μόλις έμαθα καλά αυτές τις ικανότητες. Επίσης δημιούργησα ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ομάδα μου για να μάθει αυτές τις ικανότητες επικοινωνίας. Σας ενθαρρύνω να εξοικειωθείτε καλά αυτές τις ικανότητες και να αποφασίσετε ότι θα τις μάθετε πολύ καλά.
Ορίστε μία σύντομη λίστα των 10 ικανοτήτων –

  1. Ενδιαφερθείτε για τον υποψήφιο
  2. Μην επιτρέπετε τίποτα να αποσπά την προσοχή σας
  3. Να έχετε μία ειλικρινή, φιλική έκφραση στο πρόσωπό σας
  4. Χρησιμοποιείστε τη σωστή ποσότητα δυναμισμού
  5. Επικοινωνήστε εύκολα – Χωρίς ένταση, προσπάθεια, χωρίς να ακούγεστε προβαρισμένοι, να τραυλίζετε ή να διστάζετε
  6. Σιγουρευτείτε ότι το σώμα σας δεν αποσπά τον υποψήφιο
  7. Πείτε την αλήθεια
  8. Να γνωρίζετε γι’ αυτό που μιλάτε
  9. Επικοινωνήστε στο επίπεδο κατανόησης του υποψηφίου σας
  10. Να έχετε την πρόθεση να κάνετε τη ζωή του υποψηφίου σας καλύτερη

Σας ενθαρρύνω να βάλετε στην κορυφή των επαγγελματικών σας στόχων το να γίνεται αποτελεσματικοί στην επικοινωνία. Το λέω αυτό γιατί η επιτυχία σας είναι ανάλογη από το πόσο γρήγορα αναπτύσσετε αυτές τις 10 ικανότητες επικοινωνίας.
Tim Sales To learn more about Brilliant Communicator, click here: http://www.firstclassmlmtools.com/brilliantcommunicator

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of