Κάντε Ένα Γρήγορο Ξεκίνημα στην Επιχείρησή σας

Από το Newsletter: Tim Sales Tips
Η Stacy B. έστειλε αυτή την ερώτηση:
Φαίνεται ότι κάνω ένα αργό ξεκίνημα. Έχω κάνει μερικά τηλεφωνήματα όπως θα έπρεπε αλλά δεν έχω ακόμα κάποιον που να γράφτηκε. Έχω την οικογένειά μου και την κύρια δουλειά μου οπότε το κάνω μόνο σαν ημιαπασχόληση αυτή τη στιγμή.
Χρειάζομαι ένα πλάνο δράση για το πως να διαχειριστώ καλύτερα το πρόγραμμά μου και να κάνω τηλεφωνήματα χωρίς να μου παίρνει πολύ χρόνο από την οικογένειά μου.
Είναι σαν να μην υπάρχει αρκετός χρόνο στην ημέρα μου. Νιώθω ότι δεν κάνω αρκετά για την επιχείρησή μου. Θέλω να νιώθω μία αίσθηση επιτυχίας χωρίς να νιώθω πνιγμένη. Έχεις να προτείνεις κάτι;
Ευχαριστώ για την ερώτηση Stacy. Την καταλαβαίνω καλά.
Αν δεν το έχει ήδη, προτείνω να πάρεις ένα αντίγραφο του δωρεάν άρθρου: “Χτίστε μία Τεράστια Επιχείρηση MLM Part-Time” συμπληρώνοντας τη φόρμα στην αριστερή στήλη του blog.
Βλέπεις, ξέρω την κατάστασή σου αρκετά καλά καθώς όταν ξεκίνησα ήμουν ακόμα στο Ναυτικό και δούλευα με ημιαπασχόληση.
Πρόσθετα απ’ αυτά που βρίσκονται στο άρθρο, θα σου δώσω έναν επιπλέον τρόπο να δεις την επιχείρησή σου· μετά θα σου δώσω ένα πλάνο δράσης και θα ολοκληρώσουμε με το πως να τα χωρέσεις όλα αυτά στη μέρα σου.
Πιθανόν πριν ξεκινήσεις την επιχείρησή σου στο MLM η ημέρα σου ήταν ήδη “γεμάτη”. Μετά πρόσθεσες και το χτίσιμο μιας επιχείρησης στο ήδη γεμάτο πρόγραμμά σου. Οπότε είναι φυσικό να νιώθεις ότι δεν έχεις χρόνο και ότι είσαι ανοργάνωτη. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κατανοήσεις ότι αυτό που νιώθεις είναι κάτι φυσιολογικό.
Ένα περίεργο πράγμα που έχω βιώσει είναι ότι φυσιολογικά συνήθως θα ανεβάσω – τελικά – την παραγωγικότητά μου ώστε να καλύπτουν τις υποχρεώσεις μου – ό,τι και να γίνει. Ο λόγος που τονίζω το τελικά είναι γιατί στο ξεκίνημα υπάρχει πολλή δραστηριότητα που δεν είναι συγκεκριμένη και εστιασμένη – επομένως υπάρχουν πολλές περιττές δραστηριότητες που πηγαίνουν χαμένες. Και ίσως υπάρχουν απαραίτητες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να γίνουν πιο επικεντρωμένες.
Ένα νέο άτομο πρέπει να μάθει ποιες δραστηριότητες είναι οι πιο σημαντικές δραστηριότητες που πρέπει να πετύχει πριν μπορέσει ποτέ να γίνει αποτελεσματικός. Οπότε ελπίζω ότι το πλάνο δράσης που θα σου δώσω παρακάτω θα σε βοηθήσει να δεις ποιες δραστηριότητες είναι πιο σημαντικές.
Πλάνο Δράσης
1. Στόχος
Οι χειρότερες συγχύσεις και σπαταλημένες δραστηριότητες προέρχονται από το να μην είμαστε πλήρως αποφασισμένοι για το τι θέλουμε να πετύχουμε και γιατί το θέλουμε. Σιγουρευτείτε ότι έχετε γράψει ακριβώς τι θέλετε. Φανταστείτε μία βρύση που στάζει νερό – αυτό συμβολίζει την αναποφασιστικότητα. Δεν είναι ούτε ανοιχτή ούτε κλειστή. Προσπαθεί να κάνει και τα δύο. Δεν μπορείτε να πείτε ότι ξεκινήσατε μέχρι να πάρετε αυτή την απόφαση.
2. Προσωπική Εκπαίδευση
Κανείς δεν έρχεται σ’αυτό τον κλάδο γνωρίζοντας πλήρως πως να κάνουν κάθε σημείο του. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μάθετε. Οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο καθημερινά μαθαίνοντας το σωστό τρόπο να χτίσετε την επιχείρησή σας. Χρειάζεται να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με την εταιρία σας, τα προϊόντα/υπηρεσίες σας, τον κλάδο του MLM και το πως να επικοινωνείτε με ανθρώπους αποτελεσματικά.
3. Προμόσιον/Διαφήμιση
Κανείς δε γνωρίζει για την επιχείρησή σας μέχρι να τους το πείτε. Πρέπει να διαφημιστείτε και να το κάνετε γνωστό. Πώς; Λοιπόν, με οποιονδήποτε τρόπο μεταδίδεται η επικοινωνία! Αγγελίες σε εφημερίδες, στο ίντερνετ, τηλεφωνώντας ανθρώπους που γνωρίζετε, κλπ.
4. Κάντε τηλέφωνα
5. Μιλήστε με έναν υποψήφιο
6. Κλείστε ένα ραντεβού
7. Κάντε μία παρουσίαση
8. Αποκτήστε έναν πελάτη
9. Αποκτήστε έναν διανομέα
10. Εκπαιδεύστε τον διανομέα
Τί τον εκπαιδεύετε να κάνει; Ξεκινήστε από το #1.
Αυτές είναι οι απαραίτητες δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε και που πρέπει να μάθετε να κάνετε πολύ καλά. Οτιδήποτε δεν ανήκει στην παραπάνω λίστα είναι πιθανόν να μη συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας, επομένως θα ήταν μία σπαταλημένη δραστηριότητα.
Αν επρόκειτο να απομονώσω τις ΠΙΟ σημαντικές δραστηριότητες θα επέλεγα:
1) Μάθετε να προσκαλείτε τον υποψήφιό σας πολύ καλά. Θα σπαταλήσετε πολύ χρόνο και χρήματα μέχρι να το καταφέρετε. Μάθετε περισσότερα εδώ: http://theanswerto.gr/irresistmlm
2) Πάρτε 30 τηλέφωνα την ημέρα (αν είστε με ημιαπασχόληση).
Επικοινωνήστε με τον ανάδοχό σας και ακούστε με 3μερή επικοινωνία μερικά τηλεφωνήματά του. Το να σας πει πως να μιλάτε στο τηλέφωνο είναι πολύ διαφορετικό από τον ακούσετε να το κάνει!
Οπότε αφιερώστε μία βδομάδα ή λιγότερο διαβάζοντας και κάνοντας εξάσκηση τα ‘σενάρια’ που θα χρησιμοποιείται για να μιλάτε με τους υποψηφίους σας.
Μετά από μία εβδομάδα τηλεφωνημάτων, πηγαίνετε και ξανακούστε τον ανάδοχό σας και θα ακούστε πράγματα που δεν ακούσατε την πρώτη φορά. Συνεχίστε να κάνετε αυτά τα δύο πράγματα μέχρι να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ για την ικανότητά σας να μιλάτε σε υποψηφίους. Μέχρι τότε, θα εκπαιδεύεται τους νέους σας διανομείς – και αυτή είναι η ουσία του δικτυακού μάρκετινγκ.
Αυτό το πλάνο δράσης εξηγείται αναλυτικά σε μία καθημερινή λίστα εργασιών που ονομάζεται Pocket Tracker (Αν ανήκετε στην ομάδα μου ζητήστε μου να σας το δώσω στα Ελληνικά)
Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε τις ώρες που είστε ξύπνιοι σε μία στήλη στην αριστερή πλευρά της σελίδας. Κάπως έτσι:
7:00πμ 8:00πμ 9:00πμ κτλ
Μόλις την ολοκληρώστε, πηγαίνετε στην αρχή της στήλης και δημιουργήστε μία ημερίσια “ρουτίνα”
7πμ – ξύπνημα, γυμναστική 8πμ – πρωινό, να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο 9πμ – Να φύγω για τη δουλειά, να ακούω εκπαιδευτικά CD’s στο δρόμο 12πμ – να κάνω 5-10 τηλεφωνήματα σε υποψηφίους — 4μμ – Να υποδεχτώ τα παιδιά από το σχολείο, να συζητήσουμε την ημέρα τους 5μμ – να κάνω 10-20 τηλεφωνήματα σε υποψηφίους 7μμ – Να βοηθήσω τα παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους 8μμ – Δείπνο – να βάλω τα παιδιά στο κρεβάτι 9μμ – Να κάνω εκπαιδευτικά τηλεφωνήματα με τους διανομείς μου 10μμ – Ύπνος
Τα παιδιά λειτουργούν πολύ καλά όταν έχουν μία ρουτίνα – αν κρατήσετε την υπόσχεση σας. Αν τους πείτε, “Θα έρθω να σε βοηθήσω με τα μαθήματά σου στις 8”, να είστε εκεί στις 8.
Τώρα, σιγουρευτείτε ότι θα προγραμματίσετε δραστηριότητες με την οικογένειά σας για το σαββατοκύριακο (να πάτε στο πάρκο, για κάμπινγκ, στο λούνα παρκ, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια, να πάτε στις γιαγιάδες, κλπ). Μ’ αυτό τον τρόπο δεν έχετε την αίσθηση ότι ποτέ δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας. Είναι επίσης και ο λόγος που θα σας επιτρέπει η οικογένειά σας να δουλεύετε την επιχείρησή σας μέσα στη βδομάδα.
Να έχετε στο νου σας ότι επενδύετε το χρόνο σας ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ισόβιο εισόδημα.
Tim Sales Save yourself enormous time and expense by becoming a “Professional Inviter”

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of