Πως Να Χτίσετε μία Βάση Πελατών σε 7 Βήματα – Βήμα ΕΝΑ

Αν η στρατολόγηση δεν πηγαίνει όσο γρήγορα θα ελπίζατε, σκεφτείτε, αντί να τα παρατήσετε, να χτίσετε μία σταθερή βάση πελατών.
Βήμα ΕΝΑ. Μην ψάχνετε να αλλάξετε. Ψάξτε τους αλλαγμένους.
“Για να πουλήσετε αφρό ξυρίσματος στους αγρότες της Ρωσάς, θα πρέπει πρώτα να αλλάξετε τη συνηθειά τους να αφήνουν γένια.” (Claude Hopkins, Scientific Advertising)
Είναι πραγματικά αυτός ο τρόπος για να κερδίσετε καλά χρήματα σ’αυτή τη ζωή;
Οι πεποιθήσεις κάθε ανθρώπους – για τα περισσότερα πράγματα – είναι σωστές γι’ αυτούς. Οπότε αν προσπαθείτε να αλλάξετε κάποιον από το να αγοράζει ένα βαζάκι κρέμα προσώπου Camay των 6€ από το σούπερμάρκετ και να τον κάνετε να αγοράσει μία φυτική των 25€ (και καλύτερης ποιότητας) τότε θα έχετε πολύ δουλειά να κάνετε. Θα βρίσκεστε συνεχώς σε διαδικασία μετατροπής.
Αν προσπαθήσετε να πουλήσετε υψηλής ποιότητας βιταμίνες σε κάποιον που απλά δεν ενδιαφέρεται για βιταμίνες για οποιονδήποτε λόγο, τότε ψάχνετε να αλλάξετε κάποιον. Αυτή είναι μία χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία.
“Εκτός και αν το άτομο είναι σε διαδικασία έρευνας για ένα προϊόν βασισμένο στις αξίες αυτού που πουλάτε, πχ φυτικές βιταμίνες, καθαριστικά φιλικά στο περιβάλον που κάνουν δουλειά, κλπ δεν είναι πολύ πιθανόν να κάνετε φίλους σπρώχνοντας τις απόψεις σας σ’αυτούς.”
Αντί γι’αυτό βρείτε τους αλλαγμένους. Αυτούς που είναι ΗΔΗ έτοιμοι να μοιραστούν τις αξίες σας που σας κάνουν να πληρώνετε έξτρα για τη σειρά προϊόντων σας και να τη χρησιμοποιείτε κι εσείς οι ίδιοι.
Πως;
ΖΗΤΗΣΤΕ τους. Με τον ίδιο τρόπο που θα ψάχνατε κάποιον για να παίξετε τέννις. Τους αρέσει ήδη το τένις, προφανώς, και από εκεί και πέρα έχει να κάνει με “είσαι καλός ή τώρα ξεκινάς”
Κι εγώ το ίδιο. Κάποιος που ήδη πιστεύει το ίδιο με εσάς για τη σημασία αυτού που κάνει το προϊόν σας ξεχωριστό και να αξίζει τα έξτρα χρήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of