Γιατί δε μου το είπε αυτό κάποιος πριν;

Οι ηγέτες δεν είναι συντηρητικοί — αλλά δεν είναι ούτε απερίσκεπτοι.
Λίγα χρόνια πριν, ένας καλός μου φίλος, αποφάσισε να γίνει πετυχημένος στο δικτυακό μάρκετινγκ. Μόλις είχε κληρονομήσει 20.000€ και ήταν έτοιμος να τα επενδύσει στη δουλειά.
Δημιούργησε μία τεράστια αγγελία στην εφημερίδα της πόλης του.
Απέτυχε.
Δημιούργησε μία καμπάνια απευθείας ταχυδρομείου
Απέτυχε.
Προσπάθησε να κάνει και τηλεμάρκετινγκ στη γειτονιά του.
Απέτυχε.
Ο φίλος μου δαπάνησε τα 20.000€ του και δεν ήταν καθόλου χαρούμενος.
Βλέπετε, η εφημερίδα τον εξαπάτησε. Δεν είχαν καλής ποιότητας κυκλοφορία, όπως του υποσχέθηκαν. Και οι αναγνώστες τους δεν ήταν αυτοί που θα εκτιμούσαν την ευκαιρία που πρόσφερε ο φίλος μου.
Η λίστα διευθύνσεων που αγόρασε ήταν άτομα που είχαν ‘καεί’ από πάρα πολλές διαφημιστικές καμπάνιες.
Και τα άτομα που τηλεφώνησε ο φίλος μου στη γειτονιά του . . . Ήταν τόσο ανόητοι που δε θα έβλεπαν μία ευκαιρία ακόμα κι αν τους χτυπούσε στο κεφάλι.
Λοιπόν, η αλήθεια είναι…
Ο φίλος μου τα έκανε θάλασσα.
Ο φίλος μου ήταν απρόσεκτος. Έπαιξε τα χρήματά του, τα έχασε και κατηγόρησε όλους τους άλλους για τη δική του αποτυχία.
Αντί να διαβάσει, να μελετήσει, να επενδύσει κάποιο χρόνο και χρήματα στο να μάθει πως να γράψει μερικές καλές αγγελίες, αδιαφόρησε γι’αυτό. Νόμιζε ότι μπορούσε να παρακάμψει το δρόμο προς την επιτυχία απλά μαντεύοντας μία καλή επικεφαλίδα για την αγγελία του, και απλά γράφοντας στην τύχη ένα κείμενο. Νομίζω ότι καταλάβατε τι συνέβη.
Η αγγελία του ήταν σε ανταγωνισμό με άλλες αγγελίες στην εφημερίδα. Και οι άλλες αγγελίες ήταν φτιαγμένες προσεκτικά και ήταν δοκιμασμένες από έμπειρους ειδικούς διαφημιστές. Η αγγελία του δεν είχε καμία ελπίδα.
Αντί να αφιερώσει χρόνο να μάθει πως λειτουργεί μία καμπάνια απευθείας ταχυδρομείου, προσπάθησε να αγοράσει την επιτυχία του. Ναι, αντί να ετοιμάσει μία καλή επιστολή στρατολόγησης, πέταξε μερικά έντυπα σε ένα φάκελο και ταχυδρόμησε πολλούς φακέλους μέχρι που τελείωσαν τα χρήματά του. Αυτό είναι απλά απερίσκεπτο.
Και το τηλεμάρετινγκ; Ο φίλος μου δεν έκανε πρόβα ούτε ένα σενάριο. Δε διάβασε ούτε ένα βιβλίο σχετικό με τις πωλήσεις. Δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει από κάποιον στη γραμμή αναδοχής του να τον βοηθήσει. Απλά πήρε μερικά τηλέφωνα και ήλπιζε για το καλύτερο. Αυτό όμως είναι απερίσκεπτο.
Μην είστε απερίσκεπτοι!
Το να ξοδεύετε χρήματα είναι διαφορετικό από το να επενδύετε χρήματα. Όταν επιχειρείτε να παρακάμψετε το δρόμο προς την επιτυχία ξοδεύοντας χρήματα αντί να μάθετε τι να κάνετε, τότε βρίσκεστε σε ένα μονοπάτι προς την αποτυχία. Το να ξοδεύετε χρήματα, ακόμα και πολλά χρήματα σε διαφήμιση και προώθηση, δε θα σας αποφέρει την επιτυχία.
Το να επενδύετε χρήματα είναι διαφορετικό. Εδώ πρώτα μαθαίνετε τι να κάνετε, τι να λέτε και πως να προχωράτε. Μόλις γνωρίζετε τι χρειάζεται για να πετύχετε, τότε μπορείτε με αυτοπεποίθηση να επενδύσετε χρήματα και να έχετε μία καλή απόδοση στην επένδυσή σας. Το μυστικό είναι να μάθετε πρώτα τι να κάνετε.
Δεν μπορώ καν να μετρήσω πόσα τηλεφωνήματα δέχομαι από απένταρους διανομείς που λένε:
“Έβαλα μία αγγελία και δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο.”
“Μοίρασα 10.000 διαφημιστικά και κανείς δεν ήρθε στην παρουσίαση.”
“Δοκίμασα το ίντερνετ, αλλά κανείς δεν ήθελε να γραφτεί.”
“Νοίκιασα μία αίθουσα για παρουσίαση, αλλά κανείς δεν ήρθε.”
Είναι τόσο απογοητευμένοι, δε θέλουν να ακούσουν τις προφανείς προτάσεις, όπως:
“Αγόρασε ένα βιβλίο και μάθε πως να το κάνεις σωστά.”
“Τηλεφώνησε τον ανάδοχό σου και μάθε τι είναι αυτό που δουλεύει πραγματικά.”
“Επένδυσε τα χρήματά σου πηγαίνοντας σε τοπικές εκπαιδεύσεις της εταιρίας σου αντί να πετάς τα χρήματά σου για μία ακόμα αγγελία.”
Σταματήστε να κατηγορείτε τις αγγελίες, τα περιοδικά, τα διαφημιστικά, τα ξενοδοχεία που κάνετε συναντήσεις, τον καιρό, τους αγώνες.
Αυτοί οι παράγοντες δε νοιάζονται για την επιτυχία σας. Αυτοί οι παράγοντες δε θα σας κάνουν πετυχημένους.
Επενδύστε στον μόνο παράγοντα που μετράει πραγματικά — εσάς! Όταν έχετε τις δεξιότητες και τα κίνητρα, ο κόσμος γύρω σας θα αλλάξει για εσάς.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of