“Αυτή Αντηλιακή Λοσιόν Είναι Πολύ Ακριβή”

Πρόσφατα με ρώτησαν κατά τη διάρκεια μία συνάντησης με κάποιους Διανομείς για το “Πως δικαιολογείς την τιμή από κάτι που ξεκάθαρα κοστίζει πολύ περισσότερα χρήματα από ένα παρόμοιο προϊόν;” Αποδείχθηκε ότι ακόμα και το άτομο που έκανε την ερώτηση πίστευε ότι η τιμή ήταν πολύ υψηλή!

Πρώτα· ποτέ δε δικαιολογείτε την τιμή. Δεύτερον· ποτέ δε δικαιολογείτε την αξία. Επιτρέπετε σε άλλους ανθρώπους να κάνουν και τα δύο!

Το πως το κάνουν αυτοί είναι με το εσείς να γνωρίζετε τις διαφορές ή τα πλεονεκτήματα που έχει το προϊόν σας σε σχέση με άλλα προϊόντα, και πως να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις που τους επιτρέπουν να το ανακαλύψουν.

Με άλλα λόγια είναι το αντίθετο του “να λέτε” το οποίο είναι απλά η δική σας οπτική γωνία και δυστυχώς αυτό είναι που διδάσκεται ακόμα.

Για να σας δείξω πως να το κάνετε αυτό, ρώτησα το άτομο να μου δώσει ένα προϊόν που πουλάει. Επέλεξε μία αντηλιακή λοσιόν που την πουλούσε περίπου 30€. Τώρα, αυτό είναι ακριβό όταν το συγκρίνετε με άλλες διαθέσιμες λοσιόν στην αγορά. Αλλά είναι πράγματι;

Αυτό θα το κρίνετε εσείς από τη συζήτηση που έκανα με αυτήν όπου εγώ έκανα τον διανομέα και αυτή την υποψήφια. Πρώτα, έκανα μερικές ερωτήσεις για το προϊόν στην ομάδα για να μπορέσω να καταλάβω περισσότερα για τη λοσιόν. Μόλις το έκανα αυτό, ορίστε πως πήγε η συζήτηση…

“Πόσο κοστίζει αυτή η αντηλιακή λοσιόν;”

“30€”

“Είναι ακριβή”

“Όταν λες ακριβή, μπορώ να ρωτήσω, τι εννοείς με αυτό;”

“Ε, είναι περισσότερο από τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω και είναι είναι πολύ πιο ακριβή από αυτή που μπορώ να αγοράσω σε μεγαλύτερη ποσότητα.”

“Κατάλαβα. Τί είδους αντηλιακή λοσιόν χρησιμοποιείς;”

“Δε θυμάμαι”

“Γνωρίζεις τι συστατικά έχει;”

“Συστατικά;”

“Από τι είναι φτιαγμένη η λοσιόν;”

“Όχι δεν ξέρω”

“Γνωρίζεις αν τα συστατικά είναι χημικής βάσης(είναι χημικά) ή είναι βασισμένα σε φυσικά προϊόντα;”

“Ούτε αυτό το ξέρω. Ποια είναι η διαφορά;”

“Πριν σου απαντήσω επέτρεψέ μου να μάθω αν γνωρίζεις πως αυτό που βάζεις στο δέρμα σου απορροφάται από το σώμα σου και μεταβιβάζεται στο σύστημα του σώματός σου;”

“Ναι το γνώριζα αυτό αλλά δεν το είχα σκεφτεί στο παρελθόν.”

“Λοιπόν, για απαντήσω στις ερωτήσεις σου, αν το προϊόν που χρησιμοποιείς είναι φτιαγμένο από χημικά συστατικά, τότε ξέρεις ότι απορροφάς τα χημικά στο σώμα σου. Πολλά προϊόντα αντηλιακών, έχουν χημικά τα οποία μπορούν να είναι βλαβερά για σένα και μπορούν να συμβάλουν σε πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Το γνώριζες αυτό;

“Όχι…αλλά το γνωρίζω τώρα.”

“Και προϊόντα σαν τα δικά μας έχουν μέσα τους φυσικά συστατικά από βότανα χωρίς χημικά πρόσθετα και επομένως είναι ασφαλή για το σώμα σου.

Ποιο θα προτιμούσες να βάλεις στο σώμα σου;”

“Δεν το γνώριζα αυτό πριν… το προϊόν σου φυσικά! Αλλά και πάλι φαίνεται πιο ακριβό”

“Το καταλαβαίνω αυτό και μάλλον για μένα είναι πως “μεταφράζεις” τη λέξη “ακριβό”. Αν συνεχίζεις να χρησιμοποιείς αυτό το αποκαλούμενο “φθηνό προϊόν” αυτό θα μπορούσε τελικά να σε σκοτώσει σε αντίθεση με φυσικά προϊόντα που θα μπορούσαν να παρατείνουν μία υγιή ζωή, τότε η ερώτηση είναι, ποια είναι πραγματικά πιο ακριβή;”

“Βλέπω τι εννοείς. Θα κοιτάξω τι συστατικά υπάρχουν στην άλλη αντηλιακή λοσιόν, αν και μάλλον έχει χημική βάση. Αν έχει θα πρέπει να το ξανασκεφτώ για να τη χρησιμοποιήσω”

“Να το ξανασκεφτείς; Ή δε θα τη χρησιμοποιήσεις;!!! Λοιπόν, χάρηκα που βοήθησα. Στο μεταξύ, τώρα ξέρεις τα πάντα γι’αυτό το προϊόν, γιατί δεν παίρνεις ένα τώρα ώστε να μπορέσεις απολαύσεις τη χρήση του γνωρίζοντας ότι σε προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου καθώς και από τα βλαβερά χημικά αυτών των φθηνών προϊόντων;”

“Οκ θα πάρω!”

Βλέπετε πως έπεισε μόνη της τον εαυτό της για την αξία του προϊόντος; Η τιμή έγινε δευτερεύον θέμα και συνειδητοποίησε πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή. ΑΥΤΟΣ είναι ο τρόπος που χτίζετε την αξία αυτού που είστε και αυτού που αντιπροσωπεύετε!

Αυτό είναι που εννοώ να αφήνουμε τους άλλους να πείσουν τον εαυτό τους αν είναι κατάλληλο κάτι τέτοιο. Δε χρειάζεται να κάνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κατανοήσετε το προϊόν σας και να γνωρίζετε πως να επιτρέπετε το άλλο άτομο να ανακαλύψουν την αξία του μόνοι τους.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of