Επίτευξη Προσωπικής Τελειότητας

Από τον Brian Tracy

Η προσωπική τελειότητα είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα τα αόρατα και άυλα περιουσιακά στοιχεία που μπορείτε να αποκτήσετε. Η επίτευξη προσωπικής τελειότητας στην επιχείρησή σας ή στον κλάδο σας απαιτεί διά βίου αφοσίωση. Αλλά μόλις μπείτε στο κορυφαίο 10 τοις εκατό του χώρου σας, θα είστε ένα από τα υψηλότερα αμοιβόμενα άτομα στη χώρα. Θα απολαύσετε το σεβασμό και την εκτίμηση των ανθρώπων γύρω σας. Θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε τη ζωή σας με τον τρόπο που θέλετε να τη ζήσετε. Θα απολαύσετε υψηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης, αυτοσεβασμού και προσωπικής υπερηφάνειας.
Χτίστε Τα Πνευματικά Σας Προτερήματα
Κάθε άτομο έχει ή μπορεί να αποκτήσει τρεις μορφές πνευματικού κεφαλαίου. Αυτά απαιτούν μια επένδυση μελέτης και σκληρής δουλειάς, αλλά θα αποφέρουν υψηλότερα εισοδήματα για το υπόλοιπο της ζωής σας. Το πρώτο είδος πνευματικού κεφαλαίου που μπορείτε να αποκτήσετε αποτελείται από τις βασικές σας γνώσεις, τις δεξιοτήτες και ικανότητές σας. Αυτά είναι το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης, της εμπειρίας και της κατάρτισης. Καθορίζουν το πόσο καλά κάνετε τη δουλειά σας και την αξία της συμμετοχής σας στην επιχείρησή σας.
Χτίστε την Εσωτερική Σας Γνώση
Η δεύτερη μορφή του πνευματικού κεφαλαίου που κατέχετε είναι η γνώση σας για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας εσωτερικά, σε σύγκριση με εκείνη των ανταγωνιστών σας ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Κάθε επιχείρηση αναπτύσσει μία σειρά ή συστήματα, διαδικασίες, μεθόδους, τεχνικές και στρατηγικές για να εμπορευτεί, να πουλήσει, να παράγει, να παραδώσει προϊόντα και υπηρεσίες, και να ικανοποιεί τους πελάτες. Κάθε επιχείρηση διαθέτει εσωτερικά συστήματα για τα λογιστικά, τη διοίκηση, και τους οικονομικούς ελέγχους. Τα συστήματα αυτά χρειάζονται πολλά χρόνια για να αναπτυχθούν και πολύ χρόνο για ένα νέο άτομο να τα μάθει. Ένα άτομο που γνωρίζει και κατανοεί αυτά τα συστήματα καλά, έχει μια μορφή πνευματικού κεφαλαίου, που είναι δύσκολο για την εταιρεία να τον αντικαταστήσει.
Χτίστε την Ικανότητά σας Να Παράγετε Αποτελέσματα
Η τρίτη μορφή του πνευματικού κεφαλαίου που κατέχετε, και αυτό είναι ίσως ο καθοριστικός παράγοντας της ικανότητάς σας να κερδίζετε, είναι η γνώση σας και η κατανόησή σας για το πώς μπορείτε να έχετε οικονομικά αποτελέσματα σε μια ανταγωνιστική αγορά. Αυτό περιλαμβάνει τις γνώσεις σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και πώς να τα πουλήσετε. Περιλαμβάνει τις γνώσεις σας για τους πελάτες και τους προμηθευτές και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Ενστερνίζεται την εξοικείωσή σας με τραπεζίτες, δικηγόρους, λογιστές, και κυβερνητικά στελέχη και πώς να αλληλεπιδράτε μαζί τους αποτελεσματικά. Αυτή η μορφή πνευματικού κεφαλαίου μπορεί να χρειαστεί χρόνια για την χτιστεί, και είναι εξαιρετικά πολύτιμη για τον οργανισμό σας. Η πρώτη ευθύνη προς τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε την ικανότητά σας κερδίζετε σε υψηλό επίπεδο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την συνεχή αύξηση του πνευματικού κεφαλαίου σας, με την αναβάθμιση της ικανότητάς σας να κάνετε τη δουλειά σας, με το να γίνετε ένα πολύτιμο μέρος της εταιρίας σας και με το να έχετε όλο και καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τον οργανισμό σας.
Άσκηση Δράσης
Αφιερώστε χρόνο να γνωρίσετε όλες τις συνιστώσες της επιχείρησής σας. Γνωρίστε τους πελάτες σας και μάθετε όλα όσα υπάρχουν να γνωρίζετε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of