Οργάνωση και Διαχείριση Χρόνου

από το βιβλίο “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ”
Λόγω του ότι ο στόχος σας είναι να έχετε μία αποδοτική επιχείρηση από το σπίτι, δουλεύοντάς την 10-15 ώρες την εβδομάδα, είναι ζωτικής σημασίας οι ικανότητες οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου.
Όταν όλα είναι σε μία κατάσταση σύγχυσης και αταξίας, ακόμα και οι πιο απλέςεργασίες γίνονται τεράστιες. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε είναι πολύ πιθανόν το να κερδίζετε 1.000€ έξτρα κάθε μήνα να απαιτεί τόσο πολύ δουλειά που δύσκολα φαίνεται να αξίζει τον κόπο! Μην επιτρέψετε τον εαυτό σας να είναι μέρος αυτής της ομάδας. Κάντε κάτι γιʼ αυτό.
Η διαχείριση χρόνου μπορεί να αρκετά δύσκολη όταν δουλεύετε από το σπίτι, ξεκινώντας από όλες τις εργασίες που έχετε να κάνετε. Είτε είναι το πλυντήριο που πρέπει να βάλετε, να πλύνετε τα πιάτα, να σιδερώσετε, να διαβάσετε τα παιδιά σας ή να περάσετε χρόνο μαζί τους, να πλύνετε το αυτοκίνητο, κλπ, είναι εύκολο να “πιαστείτε” με οτιδήποτε άλλο εκτός από την επιχείρησή σας.
Θα πρέπει να μείνετε εστιασμένοι και να σιγουρευτείτε ότι περνάτε τον επαγγελματικό σας χρόνο παραγωγικά. Εδώ είναι οι δραστηριότητες που αποδίδουν τα μεγαλύτερα κερδη στις οποίες χρειάζεται να αφιερώνετε τουλάχιστον 80% του χρόνου σας:
• να μιλάτε σε υποψηφίους • να κλείνετε ραντεβού • να κάνετε παρουσίασεις • να παρακολουθείτε

Σταματήστε τις μεγάλες, περιττές συζητήσεις στο τηλέφωνο που μπορούν να συνεχίζονται για ώρες. Προσέξτε το χρόνο που περνάτε στον υπολογιστή σας. Ίσως είναι καλό να κλείσετε και το τηλέφωνο το σπιτιού σας τις ώρες της δουλειάς και να αφήσετε τον τηλεφωνητή να είναι ο προσωπικός σας γραμματέας. (Έχω να απαντήσω προσωπικά σε τηλεφωνήματα εδώ και χρόνια!) Κάντε τα τηλέφωνα όταν είστε έτοιμοι, αντί να επιτρέπετε τους άλλους να καθορίζουν πότε θα σταματήσετε αυτό που κάνετε για να τους μιλήσετε.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν σε αυτό το θέμα. Σας ενθαρρύνω να κάνετε μία αυτό-εξέταση και να δείτε πόσο καλά τα καταφέρνετε. Αν κάτι χρειάζεται δουλειά, φτιάξτε το. Θα έχετε ικανοποίηση γνωρίζοντας ότι εσείς έχετε τον έλεγχο, και ότι μπορείτε να χειριστείτε αυτή την επιχείρηση με ευκολία.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Αν νιώθετε ότι ποτέ δεν έχετε αρκετό χρόνο και έχετε πρόβλημα να μείνετε εστιασμένοι, ίσως χρειαστεί να μελετήσετε κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης χρόνου. Ένα καλό βιβλίο πάνω στο θέμα είναι το “Φάε το βάτραχό σου να τελειώνουμε” του Brian Tracy.

Τα 3 Βήματα Δράσης που ακολουθούν αυτό το άρθρο είναι στο βιβλίο “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ”
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of