Το Άρωμα ενός Πωλητή – 3ο Σημάδι

Τρία σημάδια ότι μιλάτε σαν πωλητές:
3. Υπερβολή
Απίστευτοι ισχυρισμοί, που ακούγονται διογκωμένοι και υπερβολικοί. Παραπλανητικά τεχνάσματα. Ποιος καταναλωτής που σέβεται τον εαυτό του θα ανταποκρινόταν σ’ αυτά;
Ξέρω ότι κανείς που διαβάζει αυτό το κείμενο δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει υπερβολές. Αλλά τι γίνεται αν δε γνωρίζετε ότι το κάνετε; Σαν πωλητής, θα πρέπει να προσέχετε αυτά που λέτε. Δεν μπορείτε να λέτε πράγματα που θα λέγατε αν δεν ωφελούσασταν οικονομικά από το προϊόν για το οποίο μιλάτε.
Ας πούμε ότι νιώθετε ότι αποκτήσατε ξανά τη ζωή σας από τότε που ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε το προϊόν σας. Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε σε οποιονδήποτε, και δε θα το αντιληφθούν σαν υπερβολή γιατί δεν κερδίζετε χρήματα από αυτό. Αυτό είναι σαν να συστήνετε ένα εστιατόριο του οποίου δεν είστε ιδιοκτήτης. Ωστόσο, μόλις αποφασίσετε να το ξεκινήσετε σαν δουλειά και να πουλάτε το προϊόν που σας βοήθησε τόσο πολύ, τα ίδια πράγματα που λέγατε πριν, τώρα φαίνονται σαν υπερβολές. Το γεγονός ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα από μία πώληση αυτόματα σας δίνει μία κρυμμένη πρόθεση και οι άνθρωποι θα είναι πιο προσεκτικοί για αυτά που λέτε. Συχνά μάλιστα απομακρύνονται από κοντά σας.

—————————– Από το βιβλίο: “If my product’s so great how come i can’t sell it?” της Kim Klaver

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of