Αυτή η @#%$@! επιχείρηση δε δουλεύει!!!

Ο καινούργιος μου διανομέας παραπονιόταν: “Αυτή η @#%$@! επιχείρηση δε δουλεύει!!!”
Και είχε δίκιο. Η επιχείρηση δεν δουλεύει.
Έτσι έπρεπε να πω στον καινούργιο διανομέα μου μία ιστορία. 🙂
Ψάχνεις το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα, και το αγοράζεις αυτό το αυτοκίνητο.
Μετά, δεν έχεις μάθει πως να οδηγάς το αυτοκίνητό σου.
Δεν έκανες ποτέ μαθήματα οδήγησης, ποτέ δεν πήγες να οδηγήσεις μαζί με τους γονείς σου, ποτέ δε διάβασες το εγχειρίδιο με τις οδηγίες. Δεν ξέρεις ποιο είναι το κάθε πεντάλ και που μπαίνει το κλειδί για να ξεκινήσεις τη μηχανή.
Το μόνο πράγμα που έκανες ήταν μερικές απόπειρες “δοκιμής και λάθους”. Φώναξες στο αυτοκίνητό σου, “Μπρος οδήγα!” Αλλά το αυτοκίνητό σου δεν οδηγούσε μόνο του.
Οπότε τώρα έψαξες μία επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ που είναι κατάλληλη για σένα. Αγόρασες την επιχείρηση και γράφτηκες.
Αλλά ποτέ δεν έμαθες πως να κάνεις την επιχείρηση να δουλέψει.
Το μόνο που έκανες ήταν να δοκιμάζεις και να κάνεις λάθη. Έλεγες τις λάθος λέξεις σε μερικούς φίλους και σε δύο ανθρώπους που γνώρισες τυχαία.
Και η επιχείρησή σου δεν χτίστηκε μόνη της. Η επιχείρησή σου δε δούλεψε.
Δεν πήγες στην εκπαίδευση του Σαββάτου. Δεν έκανες 3μερή τηλεφωνήματα με τον ανάδοχό σου. Δεν διάβασες το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που σου έδωσα. Δεν πήγες μαζί με τον ανάδοχό σου όταν αυτός έπαιρνε τηλέφωνα και μιλούσε με υποψηφίους. Δεν έμαθες πως να προσκαλείς ανθρώπους σωστά σε μία παρουσίαση. Δεν αφιέρωσες χρόνο για να μάθεις τη “Συνταγή των 4ων Βημάτων της Επιτυχίας.” Δεν έμαθες κανένα αποτελεσματικό “Παγο-θραύστη” και φράσεις για να ανοίγεις μία συζήτηση. Δεν έμαθες πως να συστήνεις την επιχείρησή σου. Δεν έμαθες πως να κάνεις τη “Βασική Ερώτηση Καταλληλότητας”. Δεν έμαθες πως να χρησιμοποιείς τις διαφορές μεταξύ αναγκών και επιθυμιών. Δεν έμαθες πως να εντοπίζεις τους καλύτερους υποψηφίους. Δεν έμαθες πως να ανοίγεις μία παρουσίαση. Δεν έμαθες πως να κάνεις ένα τηλεφώνημα παρακολούθησης. Δεν έμαθες το πρώτο πράγμα που πρέπει να πεις σε έναν άγνωστο υποψήφιο. Δεν έμαθες πως να παρακινείς ανθρώπους. Δεν έμαθες πως να εντοπίζεις και να δημιουργείς ηγέτες. Δεν έμαθες γιατί οι υποψήφιοί σου λένε “Όχι” όταν θα έπρεπε να συμφωνούν μαζί σου. Δεν έμαθες ποια είναι τα πρώτα πράγματα που χρειάζεται να δείξεις σε έναν καινούργιο συνεργάτη σου. Δεν έμαθες πως να…
Οπότε σταμάτα να κατηγορείς την επιχείρηση.
Η επιχείρηση δε δουλεύει.
Εσύ δουλεύεις.
Μην κατηγορείς τους “ανόητους” υποψηφίους, τον καιρό, την οικονομία, τις τιμές των προϊόντων, το πλάνο μάρκετινγκ ή τον ανάδοχό σου.
Αν θέλεις να οδηγήσεις το καινούργιο αυτοκίνητο που αγόρασες … μάθε να οδηγάς.
Tom ‘Big Al’ Schreiter
FortuneNow.com

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of