Το Μυστικό για την Επιτυχία

του Jim Rohn

Θέλετε να πετύχετε τους πιο σημαντικούς σας στόχους; Κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με δύο πολύ απλές λέξεις, “εύκολο” και “αμέλεια”. Συχνά με ρωτάνε πως έγινα πετυχημένος στην ηλικία των 31, ενώ πολλοί από τους ανθρώπους που γνώριζα δεν έγιναν. Η απάντηση είναι απλή: Κατά τη διάρκεια της 6χρονης περιόδου (από 25 στα 31), τα πράγματα που έβρισκα ότι είναι εύκολο να τα κάνω, εκείνοι τα έβρισκαν ότι ήταν εύκολο να μην τα κάνουν. Το έβρισκα εύκολο να θέσω τους στόχους που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή μου. Εκείνοι το έβρισκαν εύκολο να μην το κάνουν. Το έβρισκα εύκολο να διαβάζω τα βιβλία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης και τις ιδέες μου. Εκείνοι το έβρισκαν εύκολο να μην το κάνουν. Το έβρισκα εύκολο να παρακολουθώ μαθήματα και σεμινάρια, και να συναναστρέφομαι με άλλους πετυχημένους ανθρώπους. Εκείνοι έλεγαν ότι πιθανόν να μην έχει σημασία κάτι τέτοιο. Αν θα έπρεπε να το συνοψίσω, θα έλεγα ότι αυτά που θεωρούσα εγώ εύκολα να κάνω, εκείνοι τα θεωρούσαν εύκολα να μην τα κάνουν. Έξι χρόνια μετά, εγώ είμαι εκατομμυριούχος και εκείνοι συνεχίζουν να κατηγορούν την οικονομία, την κυβέρνηση, τις πολιτικές της εταιρίας, ωστόσο συνεχίζουν να αμελούν να κάνουν τα βασικά, απλά πράγματα.

Για την ακρίβεια, ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν όσο καλά θα μπορούσαν και θα έπρεπε, μπορεί να συνοψιστεί σε μία μόνο λέξη: αμέλεια.

Δεν είναι η έλλειψη χρημάτων – οι τράπεζες είναι γεμάτες χρήματα. Δεν είναι η έλλειψη ευκαιριών – υπάρχουν πολλές ευκαιρίες διαθέσιμες. Δεν είναι η έλλειψη βιβλίων – οι βιβλιοθήκες είναι γεμάτες βιβλία – και είναι δωρεάν! Δεν είναι η έλλειψη σχολείων – οι τάξεις είναι γεμάτες από καλούς δασκάλους. Έχουμε αρκετούς ηγέτες, συμβούλους και μέντορες.

Όλα όσα θα χρειαζόμασταν ποτέ για να γίνουμε πλούσιοι και πετυχημένοι και εξελιγμένοι είναι προσβάσιμα σε όλους μας. Ο βασικός λόγος που τόσο λίγοι εκμεταλλεύονται όλα όσα έχουμε είναι απλά η αμέλεια.

Η αμέλεια είναι σαν μόλυνση. Αν την αφήσετε θα απλωθεί σε όλο σας το σύστημα από πειθαρχίες και τελικά θα οδηγήσει σε μία ολοκληρωτική κατάρρευση μίας πιθανούς ευτυχισμένης και ευήμερης ζωής.

Το να μην κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε μας κάνει να νιώθουμε ενοχές και οι ενοχές οδηγούν σε διάβρωση της αυτοπεποίθησης. Καθώς η αυτοπεποίθησή μας μειώνεται, το ίδιο και το επίπεδο της δραστηριότητάς μας. Και καθώς μειώνεται η δραστηριότητά μας, τα αποτελέσματά μας ως εκ τούτου μειώνονται κι αυτά. Και καθώς υποφέρουν τα αποτελέσματά μας, η στάση μας αρχίζει να εξασθενεί. Και καθώς η στάση μας αρχίζει να μετατρέπεται σιγά σιγά από θετική σε αρνητική, η αυτοπεποίθησή μας μειώνεται ακόμη περισσότερο…κοκ.

Οπότε η πρότασή μου είναι όταν σας δίνεται η επιλογή του “εύκολο να” και “εύκολο να μην” να μην αμελήσετε να κάνετε τις απλές, βασικές, “εύκολες” ενέργειες και πειθαρχίες· που πιθανόν έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη ζωή σας.

Jim Rohn

This article was submitted by Jim Rohn, America’s Foremost Business Philosopher. To subscribe to the Free Jim Rohn Weekly E-zine go to www.jimrohn.com Copyright Jim Rohn International. All rights reserved worldwide.

Ακούστε ηχογραφημένο το παραπάνω κείμενο:

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of