Είστε ένας coach ή ένας μέντορας; Ή απλά ένας απαίσιος σπόνσορας;

Σκεφτείτε αυτούς τους ορισμούς.

Για να είστε ένας coach, δε χρειάζεται να ξέρετε πως να κάνετε αυτά για τα οποία κάνετε coaching. Πολλοί coaches απλά ακούν τους διανομείς τους και τους λένε ότι ήδη γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πως να το κάνουν. Σαν coaches, απλά κρατάνε υπόλογους τους διανομείς για τις δράσεις τους.

Αυτοί οι coaches δε χρειάζεται να είναι καλοί σπόνσορες, καλοί στις παρουσιάσεις ή καλοί ηγέτες. Απλά κρατάνε υπόλογους τους διανομείς τους, και επιχειρούν να τους παρακινήσουν σε δράση μιλώντας για το “Γιατί” τους, κλπ.

Για να είστε ένας μέντορας, θα πρέπει ήδη να έχετε τις δεξιότητες που αναζητάει να μάθει ο διανομέας σας. Σε αυτή την περίπτωση, ο διανομέας δε χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες δεξιότητες και εμπειρίες, και ψάχνει τις απαντήσεις από τον μέντορα. Ο μέντορας δεν είναι υπεύθυνος για να παρακινήσει τον διανομέα ή να τον κρατήσει υπόλογο. Ο μέντορας υποθέτει ότι ο διανομέας ήδη είναι αρκετά παρακινημένος και ότι θα βάλει σε δράση αυτά που μαθαίνει.

Για να είστε ένας μέντορας, θα πρέπει πρώτα να μάθετε καλά τις δεξιότητες που αναζητάει ο διανομέας. Και αν μάθετε καλά τις δεξιότητες, ο διανομέας θα αναζητήσει εσάς.

Και τι γίνεται όταν ο διανομέας δεν είναι παρακινημένος από μόνος του;

Τότε ο διανομέας δε θα σας αναζητήσει. 🙂

Είστε λοιπόν απλά ένας coach που μιλάει με ωραίο τρόπο; Ή μήπως είστε ένας coach που παρακινεί τους διανομείς του να αναλάβουν δράση; Είστε ένας μέντορας που έχει μάθει καλά τις δεξιότητες που χρειάζονται για να τις περάσει σε άτομα που παρακινούνται μόνα τους;

Ή είστε απλά ένας απαίσιος σπόνσορας που στρατολόγησε έναν διανομέα και αμέσως άρχισε να ψάχνει τον επόμενο νέο διανομέα;

Tom ‘Big Al’ Schreiter
FortuneNow.com

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of