Η Χρυσή Ώρα

του Brian Tracy

Γίνεστε αυτό που σκέφτεστε την περισσότερη ώρα. Και το πιο σημαντικό μέρος κάθε ημέρας είναι αυτό που σκέφτεστε στο ξεκίνημα εκείνης της ημέρας.

Ξεκινήστε Την Ημέρα Σας Σωστά
Αφιερώστε 30 λεπτά κάθε πρωί για να καθίσετε ήσυχα και να συλλογιστείτε τους στόχους σας. Όταν διαβάζετε βιογραφίες και αυτοβιογραφίες πετυχημένων αντρών και γυναικών θα βρείτε ότι σχεδόν όλοι τους ξεκίνησαν την ανοδική τους τροχιά προς την επιτυχία όταν άρχισαν να ξυπνάνε νωρίς το πρωί και να αφιερώνουν χρόνο με τον εαυτό τους.

Ταΐστε Το Μυαλό Σας Με Θετικές Ιδέες
Αυτό ονομάζεται Χρυσή Ώρα. Η πρώτη ώρα καθορίζει τον τόνο της ημέρας. Τα πράγματα που κάνετε στην πρώτη ώρα προετοιμάζουν το μυαλό σας και σας ετοιμάζουν για ολόκληρη την ημέρα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 30 με 60 λεπτών, αφιερώστε χρόνο να σκεφτείτε τους στόχους σας και να μελετήσετε τα σχέδιά σας για το μέλλον.

Χρησιμοποιήστε τον Ήσυχο Χρόνο Σας Αποτελεσματικά
Εδώ είναι τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του ήσυχου χρόνου σας το πρωί.

Νούμερο ένα είναι να μελετήσετε τα πλάνα σας για την επίτευξη των στόχων σας και αλλάξτε τα πλάνα σας αν είναι απαραίτητο.

Νούμερο δύο είναι να σκεφτείτε καλύτερους τρόπους για να πετύχετε τους στόχους σας. Σας άσκηση, υποθέστε ότι ο τρόπος που ακολουθείτε είναι τελείως λάθος και φανταστείτε να το κάνατε εντελώς διαφορετικά. Τι θα κάνατε διαφορετικά από αυτό που κάνετε τώρα;

Νούμερο τρία, συλλογιστείτε στα πολύτιμα μαθήματα που μάθατε και μαθαίνετε καθώς κινήστε προς τους στόχους σας.

Νούμερο τέσσερα είναι να εφαρμόζεται καθημερινό οραματισμό. Με ηρεμία οραματιστείτε τους στόχους σας σαν πραγματικότητα. Κλείστε τα μάτια σας, χαλαρώστε, χαμογελάστε και δείτε τους στόχους σας σαν να ήταν ήδη πραγματικότητα. Ξαναγράψτε τους σημαντικούς σας στόχους κάθε μέρα σε ενεστώτα χρόνο. Ξαναγράψτε τους σαν να υπήρχαν ήδη. Γράψτε “Κερδίζω Χ €.” “Έχω περιουσία αξίας Χ.” “Ζυγίζω Χ κιλά.” Αυτή η άσκηση του να γράφετε και να ξαναγράφετε τους στόχους σας κάθε μέρα είναι ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που θα μάθετε ποτέ.

Δέστε τη Ζώνη Σας
Η ζωή σας θα αρχίσει να απογειώνεται με τόσο μεγάλη ταχύτητα που θα πρέπει να δέσετε τη ζώνη σας. Θυμηθείτε, το σημείο εκκίνησης για την επίτευξη οικονομικής επιτυχίας είναι η ανάπτυξη μία ακλόνητης πίστης στον εαυτό σας και στην ικανότητά σας να πετύχετε τους στόχους σας. Όλα όσα είπαμε είναι ένας τρόπος να χτίσετε και να αναπτύξετε το σύστημα πεποιθήσεών σας μέχρι τελικά να φτάσετε στο σημείο που είσαι απόλυτα πεπεισμένοι ότι τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει από το να πετύχετε αυτό που έχετε αποφασίσει να πετύχετε.

Όλα Μετράνε
Κανένας δεν ξεκινάει με αυτού του είδους την στάση, αλλά μπορείτε να την αναπτύξετε χρησιμοποιώντας το νόμο της συσσώρευσης. Όλα μετράνε. Καμία προσπάθεια δεν πηγαίνει χαμένη. Κάθε αξιοσημείωτο επίτευγμα είναι το αποτέλεσμα χιλιάδων συνηθισμένων επιτευγμάτων που κανένας δεν αναγνωρίζει ή εκτιμάει. Η μεγαλύτερη πρόκληση όλου αυτού είναι να μπορέσετε να συγκεντρώσετε τη σκέψη σας αποκλειστικά στο στόχο σας και με τον νόμο της έλξης, θα προσελκύσετε αναπόφευκτα στη ζωή σας τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και τις ευκαιρίες που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Γίνετε Ένας Ζωντανός Μαγνήτης
Μόλις καταφέρετε να έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας και της σκέψης σας, θα γίνετε ένας ζωντανός μαγνήτης για ιδέες και ευκαιρίες να γίνετε πλούσιοι. Είχε αποτέλεσμα σε εμένα και για κάθε πετυχημένο άνθρωπο που γνωρίζω. Θα έχει αποτέλεσμα και για εσάς αν ξεκινήσετε σήμερα, τώρα, αυτό το λεπτό, να σκέφτεστε και να μιλάτε για τα όνειρά σας και τους στόχους σας σαν να ήταν ήδη πραγματικότητα. Όταν αλλάξετε το σκεπτικό σας, θα αλλάξετε τη ζωή σας. Θα βάλετε τον εαυτό σας με σιγουριά στο δρόμο για την οικονομική ανεξαρτησία.

Ασκήσεις Δράσης
Τώρα, εδώ είναι δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να κρατήσετε το μυαλό σας εστιασμένο στους οικονομικούς σας στόχους:

Πρώτα, σηκωθείτε κάθε πρωί λίγο νωρίτερα και σχεδιάστε την ημέρα από πριν. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τους στόχους σας και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τους πετύχετε. Αυτό καθορίζει τη διάθεση για όλη την ημέρα.

Δεύτερον, συλλογιστείτε τα πολύτιμα μαθήματα που μαθαίνετε κάθε μέρα καθώς δουλεύετε για την επίτευξη των στόχων σας. Να είστε προετοιμασμένοι να διορθώσετε την πορείας σας και να προσαρμόσετε τις δράσεις σας. Να είστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι κινήστε ταχέως προς τους στόχους σας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει προσωρινά έξω από εσάς. Απλά κρατηθείτε εκεί!

Brian Tracy

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of