Είστε Πλουσιοφοβικοί;

Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν συμπαθείτε τους πλούσιους και έχετε φόβους για τα χρήματα.

“Είσαι τρελός;” θα μου πείτε; “Δεν ξέρεις ότι θέλω να γίνω πλούσιος; Δεν έχω τίποτα ενάντια στα χρήματα. Θέλω όσο το δυνατόν περισσότερα!”

Λοιπόν, ας δούμε αν αυτό είναι αλήθεια:

Ας υποθέσουμε ότι καθώς οδηγείτε στο δρόμο βλέπετε μία Ferrari που έχει “πάθει λάστιχο”. Θα γελούσατε με τον τύπο που έχει τη Ferrari; Αν δεν θα είχατε την ίδια ακριβώς αντίδραση βλέποντας ένα σκουριασμένο Honda στην ίδια κατάσταση, τότε έχετε σοβαρή έλλειψη σωστού προγραμματισμού σκέψης.

Όταν βλέπετε πλούσιους ανθρώπους σε μπελάδες (Michael Jackson, Mike Tyson, κλπ) λέτε ή σκέφτεστε, “Αυτός/αυτή μπορεί να έχει τόσα πολλά λεφτά αλλά δεν είναι ευτυχισμένος/η.”; Αυτό δείχνει μία θεμελιώδη ζήλια και απέχθεια προς τους πλούσιους ανθρώπους.

Μήπως μέσα σας νιώθετε κάποια ικανοποίηση όταν διαβάζετε ή ακούτε ότι κάποιες διασημότητες χώρισαν; Όπως και πιο πάνω;

Πιστεύετε ότι οι πλούσιοι, ισχυροί και πετυχημένοι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο καλοί γονείς με εσάς; Πιστεύετε ότι οι παπάδες, οι ιερωμένοι ή οι βουλευτές θα πρέπει να ζουν λιτά; Πιστεύετε ότι όσοι διευθύνουν φιλανθρωπικά ιδρύματα θα πρέπει να εργάζονται αφιλοκερδώς ή με πολύ χαμηλές αμοιβές; Πιστεύετε ότι τα συνδικάτα προστατεύουν τους μικρούς υπαλλήλους από το να γίνονται θύματα των μεγάλων και άπληστων εταιριών; Πιστεύετε ότι οι νόμοι θα πρέπει να μας προστατεύουν από τα μονοπώλια;

Απαντώντας και επιβεβαιώνοντας κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις δείχνει ότι έχετε υποσυνείδητες πεποιθήσεις ότι τα χρήματα είναι κάτι κακό, ή κατά κάποιο τρόπο είναι ανώτερο να είσαι φτωχός. Και εκτός κι αν δεν εξαφανίσετε αυτές τις πεποιθήσεις, θα συνεχίσουν να σας κρατούν πίσω. Σκεφτείτε το λιγάκι.

RG

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of