Γιατί Χρειάζεται να Ονειρεύεστε

Του Tim Sales
“Tim, τί έκανες όταν πρωτοξεκίνησες σ’ αυτή την επιχείρηση;”
Έχα λάβει αυτή την ερώτηση πολλές φορές και ποτέ δεν ένοιωσα ότι θα προσφέρω κάτι στους αναγνώστες μου απαντώντας την, οπότε και δεν το έκανα. Ακόμα και σε ζωντανά γεγονότα όταν μου έκαναν αυτή την ερώτηση δεν την απαντούσα δηλώνοντας ότι είναι άσχετο καθώς οι συνθήκες σήμερα είναι διαφορετικές.
Λέγοντας συνθήκες εννοώ, όταν ξεκίνησα οι αντιρρήσεις που δεχόμουν ήταν ελαφρώς διαφορετικές από ό,τι σήμερα, έστελνα VHS βίντεο, δεν υπήρχαν επαφές που μπορούσα να αγοράσω οπότε βάζαμε αγγελίες σε εφημερίδες, έχουμε σήμερα το Ίντερνετ, κλπ.
Όμως, ενώ διάβαζα πολλές ερωτήσεις που έχουν έρθει σκέφτηκα ότι ενώ ορισμένες συνθήκες έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών, μία κύρια μία δεν έχει αλλάξει. Και ίσως αυτό που με ρωτάνε οι άνθρωποι πραγματικά. Αυτό το “πράγμα” δεν έχει αλλάξει τα 17 χρόνια που είμαι στο MLM και δεν είναι πιθανό να αλλάξει στον επόμενο αιώνα.
Το “πράγμα” για το οποίο μιλάω είναι η απάντηση στο ερώτημα, “Θα το κάνω;” αντί “Μπορώ να το κάνω;”
Ο λόγος που το τονίζω αυτό είναι γιατί όταν μπήκα στο MLM εγώ σίγουρα δεν μπορούσα να το κάνω. Αλλά, ήμουν πρόθυμος να κάνω αυτά τα πράγματα, που προφανώς δεν μπορούσα να κάνω με βάση τα αποτελέσματα μου!
Αυτό καθορίζει επίσης για μένα, ποιους γράφω στη δουλειά και δουλεύω και ποιους δεν γράφω και δε δουλεύω.
Πιστεύω ειλικρινά ότι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας είναι η ικανότητα του ατόμου να δει και να αναγνωρίσει τη διαφορά μεταξύ του “Μπορώ να το κάνω;” και “Θα το κάνω;” Εάν κάποιος ρωτάει τον εαυτό του “Μπορώ να κάνω αυτό;”, τότε η απάντηση είναι συνήθως “Όχι” Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε να μην αρχίζουν καθόλου ή να εγκαταλείπουν.
Για μένα, συνειδητοποίησα τη διαφορά, όταν ήμουν παιδί.
Όταν ήμουν περίπου 10 ετών, διάβασα το πρώτο βιβλίο της ζωής μου. Ήταν και εξακολουθεί να είναι το πιο σπουδαίο βιβλίο έμπνευσης που έχω διαβάσει ποτέ. Έχω διαβάσει το βιβλίο αυτό πάνω από 100 φορές. Λέγεται “Where The Red Fern Grows” του Wilson Rawls.
Η ιστορία είναι για ένα αγόρι που ζει στην εξοχή και θέλει πολύ να αποκτήσει δύο κυνηγόσυλα για ρακούν. Το κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης είναι στο κεφάλαιο τρία, και αναφέρεται στο τι περνάει για να κερδίσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα σκυλιά του και στη συνέχεια πώς και τι κάνει να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του για κυνήγι.
Το αγόρι στην ιστορία είχε πολλά κοινά με εμένα. Εγώ ζήσει κι εγώ στη εξοχή και μου άρεσαν πολύ τα ρακούν – γι ‘αυτό ήμουν πρόθυμος να διαβάσω την ιστορία. Επίσης, η οικογένειά μου δεν είχε πολλά χρήματα όπως και το αγόρι της ιστορίας – αυτό με έκανε να αισθάνομαι σαν να ήταν κάποιος σαν εμένα.
Δεν χρησιμοποίησα το βιβλίο για να βρω τον τρόπο να πάρω δύο κυνηγόσκυλα, αλλά το χρησιμοποίησα για να πάρω ένα ποδήλατο. Δεν ήταν ένα συνηθισμένο ποδήλατο· ήταν το καλύτερο της σειράς με 10 ταχύτητες, με δισκόφρενα – ήταν το πρώτο ποδήλατο με δισκόφρενα.
Πούλησα σκουλήκια στο τοπικό κατάστημα αλιείας για 1,50$, μάζεψα βατόμουρα για 3$ τον κουβά, κούρεψα γκαζόν για 5$, μάζεψα φύλλα για 7$ δολάρια και καθάρισα εργοτάξια για 10$. Το έκανα αυτό για δύο χρόνια για να μαζέψω αρκετά χρήματα για το ποδήλατο.
Την ημέρα που έφερα στο σπίτι το ποδήλατο και το οδηγούσα στο δρόμο νιώθοντας τον άνεμο στο πρόσωπό μου με δάκρυα στα μάτια μου ήταν η ημέρα που κατάλαβα ότι τα όνειρά μου όντως πραγματοποιούνται και ότι η νίκη αξίζει τον κόπο.
Αυτό το γεγονός έθεσε σε κίνηση μια “φόρμουλα επιτυχίας” για μένα.
Αυτό που έμαθα από το βιβλίο και η επιτυχία μου στο να πάρω το ποδήλατο είχε να κάνει κατά πολύ με την επιτυχία μου στην πάλη και στο στρατό. Είχε επίσης πολλά να κάνει με την επιτυχία μου στην MLM καριέρα μου και σε όλη τη λεπτομερή εκπαίδευση σας έχω δημιουργήσει για εσάς μέχρι τώρα και στο μέλλον.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, εάν δεν είχα εκείνη έμπνευση, δεν ξέρω αν θα είχα μπει ποτέ στο MLM ή αν θα είχα σκεφτεί ποτέ την εκπαίδευση που έχει βοηθήσει τόσους πολλούς.
Έτσι, τί έκανα στην αρχή της καριέρας μου στο MLM το οποίο είναι διαχρονικό;
# 1 Κατάλαβα ότι ήμουν και πάλι σε μια κατάσταση όπου ήταν προφανές ότι δεν ήξερα πώς να το κάνω – αλλά όπως και στο παρελθόν δεν θα το άφηνα αυτό να με σταματήσει.
# 2 Συνειδητοποίησα ότι όπως και στο παρελθόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ έδειχναν μπερδεμένα και αδύνατα – έτσι ακριβώς όλα τα νέα θέματα δείχνουν στην αρχή. Το κόλπο είναι να πάρουμε ένα μεγάλο κομμάτι πραγμάτων που του προκαλούν σύγχυση και να τα κόψουμε στη μέση· μόλις καταλάβετε το πρώτο μισό, πάρτε το άλλο μισό και καταλάβετε πως δουλεύει κι αυτό.
# 3 Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κρατήσω τα μάτια μου στο στόχο, όχι στα μικρά προβλήματα όπως κάποιοι άνθρωποι που θα μου λένε όχι και κάποιοι άλλοι άνθρωποι θα εγκαταλείπουν. Όταν είχα επικεντρωθεί στο να πάρω το πρώτο μου ποδήλατο, έσκαβα ψάχνοντας για σκουλήκια για 4 ώρες και όταν πήγα στο μαγαζί ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι αγόραζε μόνο “νυχτερινά σκουλήκια” (ένα συγκεκριμένο είδος σκουληκιού). Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που δεν ήθελαν να κουρέψω το γκαζόν τους. Όταν πήγα να αγοράσω το ποδήλατο, το μαγαζί αυξήσει την τιμή του ποδηλάτου. Αυτό με πήγε πίσω δύο μήνες.
Θα πρέπει να μπορείτε να ονειρεύεστε. Θα πρέπει να μπορείτε να εμπνευστείτε.
Η πιο δύσκολη κατάσταση που συναντώ ποτέ σε εκπαίδευση κάποιου ατόμου στο MLM ήταν είναι όταν το άλλο άτομο δεν μπορεί ή δεν επιτρέπει στον εαυτό του να εμπνευστεί. Για μένα ένα άτομο που δεν μπορεί να δημιουργήσει έμπνευση ή δεν μπορεί να εμπνευστεί βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο.
Κατά την άποψή μου ένα άτομο σταματάει να ονειρεύεται και σταματάει να επιτρέπει τον εαυτό του να εμπνευστεί επειδή δεν πιστεύει στον εαυτό του ότι θα κάνει αυτά που λέει ότι θα κάνει. Αυτό το άτομο θα πρέπει να ξεκινήσει με απλά πράγματα που δεν είναι τόσο δύσκολα και να “αποδείξει” στον εαυτό του ότι μπορεί και θα κάνει αυτά που λέει ότι θα κάνει.
Με άλλα λόγια, χρειάζεται να πάνε πίσω και να δημιουργήσουν αυτή τη “συνταγή της επιτυχίας” που ανέφερα πιο πάνω. Μερικά παραδείγματα θα ήταν – “Θα ξυπνήσω στις _____ και θα σηκωθώ.” “Θα πάω στο κρεβάτι στις ______ για ύπνο.” “Θα φάω μόνο _______ σήμερα.” “Θα κάνω 5 τηλεφωνήματα σήμερα.”
Φανταστείτε το άτομο που λέει (στον εαυτό του) ότι θα κάνει αυτές τις μικρές εργασίες και δεν τις κάνει. Κάθε μία απ’αυτές έχουν ασήμαντη αξία. Ωστόσο, είναι ίσως το πιο καταστρεπτικό πράγμα στον κόσμο γιατί τώρα το άτομο δεν πιστεύει στον εαυτό του. Αυτό είναι κατά την άποψή μου ο τρόπος που οι άνθρωποι σταματάνε να ονειρεύονται, επομένως σταματάνε να ζουν.
Ονειρευτείτε το, δημιουργήστε το, απολαύστε το!

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of