Δε Σας Ακούν Οι Υποψήφιοι; Αυτό Μπορεί να Συμβαίνει Γιατί…

του Tim Sales

Στο προηγούμενο ενημερωτικό δελτίο ανέφερα πως να επικοινωνείτε εύκολα – το οποίο απαιτείται για να είστε καλός παρουσιαστής, και να παρουσιάζετε με επαγγελματισμό.

Κατά κύριο λόγο αυτό έχει να κάνει το να ΜΗΝ μπερδεύετε τα λόγια σας ή να πηδάτε από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς συνοχή. Γιατί αυτό δεν είναι κάτι καλό; Αποσπά τον υποψήφιό σας και τον κάνει να εστιάζει στο γεγονός ότι είστε φοβισμένοι και ανοργάνωτοι. Αν εστιάσουν σε αυτά τα πράγματα δεν εστιάζουν στο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της παρουσίασής σας. Το οποίο σημαίνει ότι αποσπάται η προσοχή τους από τη δική ΣΑΣ ελλειπή παρουσίαση.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως ο υποψήφιος αποσπάται από τη ΣΩΜΑΤΙΚΗ σας παρουσία.

Αν ο υποψήφιός σας έχει την προσοχή του στην κακή σας αναπνοή, τότε εστιάζει σ’αυτό και όχι στο περιεχόμενο αυτού που μεταδίδετε. Αυτή είναι μια δεξιότητα επικοινωνίας που ονομάζω “μην επιτρέπετε το σώμα σας να αποσπά τους υποψηφίους.”

Σε μία έρευνα που έγινε σε μία πολύ μεγάλη έκθεση ρώτησαν τους επισκέπτες που έφευγαν από την έκθεση, “Ποιος είναι ο νούμερο ένα λόγος που δεν αγοράσατε κάτι σήμερα;” Αυτό που σόκαρε ήταν ότι η πιο συχνή απάντηση ήταν, “η κακή αναπνοή του πωλητή”. Πως είπατε;! Τόσα λεφτά, χρόνος και προσπάθεια πηγαίνει στο στήσιμο μίας έκθεσης και ο πωλητής δεν μπορούσε να βρει κάτι για την αναπνοή του;

Σας διαβεβαιώνω ότι η κακή αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο κάθε φορά. Δεν έχει σημασία πόσο υπέροχη είναι η εταιρία σας αν η αναπνοή σας κάνει τον υποψήφιο να σκεφτεί, “Θεέ μου – πόσο σκόρδο έφαγε;”

Έτσι φυσικά η κακή οσμή του σώματος, κακή αναπνοή ή τα αποκαλυπτικά ρούχα όλα ταιριάζουν σε αυτή την κατηγορία. Αλλά για να σας δώσω τη μεγάλη εικόνα σχετικά με αυτό, οτιδήποτε κάνετε ή φοράτε το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που θα έκανε ή θα φορούσε το κοινό σας θα τους κάνει να πάρουν την προσοχή τους από το γεγονός ότι εσείς θέλετε να τους βοηθήσετε να αποκτήσουν αυτό που επιθυμούν και θα τη μεταφέρουν σε αυτό που κάνετε ή φοράτε – επομένως το σώμα σας αποσπά τον υποψήφιο. Οπότε ο πιο ασφαλές πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ντύνεστε παρόμοια με αυτούς.

Δεν προσπαθώ να σας πω ότι πρέπει να είστε κλόουν ή ρομπότς. Απλά σκεφτείτε το αυτό – υπάρχει μία “σιωπηλή συμφωνία” όσον αφορά το τι πρέπει να φοράει κάποιος στην εκκλησία. Υπάρχει μία “σιωπηλή συμφωνία” όσον αφορά τι τι πρέπει να φοράει κάποιος σε ένα δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο. Οτιδήποτε διαφέρει κατά πολύ από αυτό που περιμένουν οι υποψήφιοι θα έχει ως αποτέλεσμα να εστιάζουν σε αυτό.

Λοιπόν, δεν έχω πρόβλημα με το να είναι κάποιος διαφορετικός – για την ακρίβεια μου αρέσει πάρα πολύ. Αλλά, αν είστε εκεί για να παρουσιάσετε και να βοηθήσετε ανθρώπους να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, χρειάζεται να μείνετε στα πλαίσια αυτό που αναμένουν οι ακροατές σας ώστε να μην εστιάζουν σε εσάς. Θα πρέπει να εστιάζουν σε αυτό που παρουσιάζετε.

Tim Sales

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of