Ο Νόμος της Προσφοράς και της Λήψης

Θα έχετε ακούσει για το νόμο της προσφοράς και της λήψης. Χθες είχα μία στιγμιαία εκδήλωση της αρχής!

Καθώς έψαχνα σε ένα από τα αγαπημένα μου online καταστήματα είδα ένα φόρεμα που θα ήταν τέλειο για την καλή μου φίλη Christine. Παίζει πιάνο σε μία εκκλησία και της αρέσει να ντύνεται καλά κάθε φορά. Όταν έφτασε το φόρεμα ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που θα της το έδινα. Δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη περίσταση, πέρα του ότι ήθελα να κάνω μία καλή μου φίλη χαρούμενη.

Η Christine και εγώ κάνουμε μαθήματα χορού τζαζ τέσσερα πρωινά την εβδομάδα και έχουμε μία παράδοση να μένουμε για καφέ μετά το μάθημα (απολαμβάνω πραγματικά την ελευθερία του να εργάζομαι από το σπίτι!). Έτσι τύλιξα το δώρο σε ένα πολύχρωμο χαρτί με ένα μεγάλο φιόγκο και το πήρα στο μάθημα. Δεν σχεδίαζα να της το δώσω μέχρι μετά το τέλος του μαθήματος αλλά όταν μπήκε στην αίθουσα χορού δεν ήταν πολύ ευδιάθετη όπως πάντα και μου είπε ότι ήταν κάπως “πεσμένη”. Έτσι της έδειξα το δώρο της και της είπα ότι ήταν για εκείνη και αμέσως το πρόσωπό της έλαμψε και ένοιωσε καλύτερα!

Είχαμε ένα πολύ ευχάριστο μάθημα (όπως πάντα) και βρεθήκαμε μετά για καφέ. Ήταν τόσο συναρπαστικό που της έδωσα το δώρο! Αλλά τι είναι αυτό; Έρχεται η Christine κουβαλώντας όχι ένα, αλλά ΔΥΟ κουτιά για μένα! Δύο, “για κανένα συγκεκριμένο λόγο δώρα” την ίδια ακριβώς ημέρα!

Γελάσαμε αρκετά για το πόσο συγχρονισμένες ήμασταν η μία με την άλλη…γι’ αυτό είμαστε τόσο καλές φίλες! Η Christine λάτρεψε το φόρεμα το οποίο με έκανε να νιώσω ακόμα καλύτερα από τα δώρα που έλαβα από εκείνη. Και καθώς γράφω αυτά, συνειδητοποιώ ότι τελικά δε μιλήσαμε για αυτό που την απασχολούσε εκείνη την ημέρα. Εκείνα τα συναισθήματα απλά εξαφανίστηκαν, όπως ο ατμός από τον καφέ μας!

Ήταν ενδιαφέρον πόσοι πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν στο τραπέζι μας για να μας ρωτήσουν ποιανού γενέθλια ήταν, στο οποίο και οι δυο μας απαντούσαμε “Κανενός!” Έκανε τους ανθρώπους να σταματήσουν για μια στιγμή και να σκεφτούν ότι κάθε μέρα είναι μία τέλεια μέρα για να δίνεις!

Νομίζω ότι αυτή θα πρέπει να είναι η φιλοσοφία μας και στην επιχείρησή μας. Μπορούμε να αναρωτηθούμε:

Ποια αξία μπορώ να φέρω σε αυτό το άτομο;
Πως μπορώ να τους βοηθήσω να αποκτήσουν αυτό που θέλουν;
Πως μπορώ να τους υποστηρίξω;

Όταν ερχόμαστε από το μέρος της προσφοράς, ανοίγει ένα κανάλι αυθεντικής επικοινωνίας, κοινού σεβασμού και αυθεντικής σύνδεσης με ένα άλλο ανθρώπινο ων.

Στη δουλειά μου, προπονώ πολλούς ανθρώπους που φοβούνται την ιδέα των πωλήσεων. Εμποδίζουν τον εαυτό τους από την επιτυχία στην επιχείρησή τους γιατί το τωρινό τους σύστημα πεποιθήσεων είναι ότι είναι άβολο ή ακόμα και λάθος το να ζητάς από άλλους να ξοδέψουν χρήματα ώστε να κερδίσουν χρήματα οι ίδιοι. Τους υπενθυμίζω το νόμο της προσφοράς και της λήψης και μοιράζομαι μαζί τους το μάντρα μου που με έχει βοηθήσει να το ξεπεράσω αυτό 21 χρόνια πριν όταν ξεκίνησα στο δικτυακό μάρκετινγκ. Το μάντρα μου ήταν, “Δε ζητάω μία χάρη, προσφέρω μία ευκαιρία” …“Δε ζητάω μία χάρη, προσφέρω μία ευκαιρία”… “Δε ζητάω μία χάρη, προσφέρω μία ευκαιρία”… “Δε ζητάω μία χάρη, προσφέρω μία ευκαιρία”. Το επαναλάμβανα αυτό κυριολεκτικά ξανά και ξανά μέχρι που έγινε μέρος του υποσυνείδητού μου, του DNA μου!

Αν πιστεύετε πραγματικά στα προϊόντα σας, τις υπηρεσίες και την ευκαιρία σας και εστιαστείτε πραγματικά πρώτα στο πως να βοηθήσετε το άλλο άτομο να εκπληρώσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, θα κερδίσετε και οι δύο!

Είμαι σίγουρη ότι το έχετε ξανακούσει αυτό: Βοηθήστε αρκετούς ανθρώπους να αποκτήσουν αυτό που θέλουν και θα σας έρθει πίσω εκατονταπλάσιο!

http://thepowerline.typepad.com/the_power_line/2008/11/the-law-of-giving-and-receiving.html

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of