Μελετήστε. Κάντε. Διδάξτε.

του Michael S. Clouse

Πρόσφατα είδα μία μελέτη του 2007 από τον Σύνδεσμο Απευθείας Πωλήσεων (DSA) που ανέφερε ότι στο 42% των Αμερικανών δεν έχει μιλήσει ακόμα κάποιος από τις Απευθείας Πωλήσεις ή το Δικτυακό Μάρκετινγκ. Φανταστείτε το! 42%!

Μάλλον είναι μία ακόμα υπενθύμιση ότι όσον αφορά την ανεύρεση υποψήφιων πελατών ή συνεργατών, το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας μας βρίσκεται στο να εμφανιζόμαστε, να ξέρουμε τι να λέμε και να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξανά και ξανά και ξανά. Τώρα αν αυτό είναι αλήθεια – και είναι – επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τρεις απλές στρατηγικές για να σας βοηθήσουν να σιγουρέψετε ότι θα πετύχετε τα επίπεδα επιτυχίας που επιθυμείτε…

1) Μελετήστε

Ο Mark Twain είπε κάποτε, “Το πρόβλημα με τον κόσμο δεν είναι ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ λίγα, αλλά το ότι γνωρίζουν πολλά πράγματα που δεν ισχύουν.” Επομένως, αν θέλετε να γίνει η επιχείρησή σας, σε βάθος χρόνου, εύκολη στο χτίσιμό της – μάθετε πως να βρίσκετε υποψηφίους από κάποιον που ξέρει στην πραγματικότητα πως να βρίσκει υποψηφίους! Με άλλα λόγια…Διαβάστε βιβλία, ακούστε σε εκπαιδευτικά CD, παρακολουθήστε μαθήματα και εκπαιδεύσεις και θα γίνετε καλύτεροι με τον καιρό. Για παράδειγμα, εδώ είναι τρία από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα για την ανεύρεση υποψηφίων σε όλα αυτά τα χρόνια:1. Στο ξεκίνημα ο φόβος είναι φυσικός! Όντως, όλοι διδαχθήκαμε από τους γονείς μας, “Μη μιλάς σε αγνώστους!” Ωστόσο, το να ξεπεράστε το φόβο είναι επίσης μία σχετικά απλή διαδικασία… Γιατί όσο περισσότερα μαθαίνετε, τόσο πιο άνετος γίνεστε. Στην ουσία, ένα υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων μεταφράζετε σε ένα χαμηλότερο επίπεδο φόβου.


2. Υπό τις ίδιες συνθήκες, απολαμβάνουμε να δουλεύουμε με ανθρώπους που γνωρίζουμε, συμπαθούμε και εμπιστευόμαστε. Δοκιμάστε να δείξτε ένα αληθινό ενδιαφέρον για τους άλλους και παρατηρήστε πόσο γρήγορα γίνονται πιο οικείοι προς εσάς. Σύμφωνα με το βιβλίο, How To Win Friends & Influence People του Dale Carnegie μπορούμε να πετύχουμε το να κάνουμε ανθρώπους σε ανθρώπους που γνωρίζουμε, συμπαθούμε και εμπιστευόμαστε κάνοντας αυτά τα έξι πράγματα:


Ενδιαφερθείτε πραγματικά για τους άλλους.

Χαμογελάστε

Θυμηθείτε ότι το όνομα του ατόμου είναι ο πιο γλυκός και ο πιο σημαντικός ήχος σε όλες τις γλώσσες.

Να είστε καλοί ακροατές· ενθαρρύνετε τους άλλους να μιλάνε για τον εαυτό τους.

Μιλήστε για τα ενδιαφέροντα του άλλου.

Κάντε το άλλο άτομο να νιώσει σημαντικό – και κάντε το με ειλικρίνεια.


3. Η ανεύρεση υποψηφίων είναι ένα παιχνίδι – δουλέψτε με τα νούμερα! Για παράδειγμα, μία ομάδα 10 ανθρώπων, που με συνέπεια κάνει δύο νέες επαφές την ημέρα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, θα συγκεντρώσει 320 νέες επαφές το μήνα – ή 3840 νέους υποψηφίους το χρόνο! Θα μπορούσαν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας 3840 νέες επαφές;


2) Κάντε

Ο Ralph Waldo Emerson είτε “Κάντο και θα έχεις τη δύναμη.” Η έμφαση εδώ είναι στη λέξη “Κάντο!” Επομένως…


1. Διατηρήστε το κύριο θέμα κύριο θέμα! Πόσες φορές σήμερα θα ειπωθεί η ιστορία της εταιρίας σας από εσάς, από ένα μέλος της ομάδας σας, από κάποιο εργαλείο ή από ένα γεγονός;


2. Δύο λέξεις: Συνεπής Δραστηριότητα. Ο πρώτος νόμος της κίνησης του Νευτωνα λέει, “Ένα αντικείμενο σε ανάπαυση τείνει να μένει σε ανάπαυση και ένα αντικείμενο σε κίνηση τείνει να μένει σε κίνηση με την ίδια ταχύτητα προς την ίδια κατεύθυνση εκτός και αν επηρεαστεί από μία εξωτερική δύναμη.” Οπότε μπείτε στο παιχνίδι και συνεχίστε να κινήστε!


3. Οι πολλαπλές εκθέσεις λειτουργούν καλύτερα. Μην προσπαθείτε να πείτε όλη την ιστορία από την πρώτη έκθεση (σκεφτείτε την πρώτη έκθεση όπως θα βλέπατε το πρώτο ραντεβού). Σιγουρευτείτε ότι το σύστημα που χρησιμοποιείτε σας παίρνει από την αρχική επαφή, στο τηλεφώνημα παρακολούθησης, στο επόμενο ραντεβού, στο ραντεβού μετά από αυτό, κλπ.


3) Διδάξτε

Ο Thomas Carruthers έγραψε κάποτε, “Δάσκαλος είναι αυτός που κάνει τον εαυτό που προοδευτικά μη αναγκαίο.” Διδάσκετε τα άτομα της ομάδας σας πως να σας χρειάζονται λιγότερο; Τα παρακάτω σημεία θα σας βοηθήσουν:


1. Τα βασικά είναι όλη η δουλειά. Κρατήστε αυτά που διδάσκετε τόσο απλά όσο αυτά που κάνετε – και αυτά που κάνετε τόσο απλά όσο αυτά που διδάσκετε. Τέλος.


2. Παρατηρήστε τους μαθητές σας εν ώρα δράσης. Αφήστε τους μαθητές σας πρώτα να παρακολουθήσουν εσάς. Και μέτα, όταν θα είναι έτοιμοι, πηγαίνετε μαζί τους και παρατησήτε τους… Γιατί σύμφωνα με τον σπουδαίο φιλόσοφο Yogi Berra, “Μπορείτε να παρατηρήστε πολλά απλά κοιτώντας.” παρατηρήστε τη γλώσσα του σώματος, την ομιλία και το ντύσιμο.


3. Καταγράψτε τα αποτελέσματά σας. Η επιτυχία έρχεται καταγράφοντας και διπλασιάζοντας τις σωστές δραστηριότητες… Πόσες επαφές είχατε χθες; Την προηγούμενη εβδομάδα; Τον προηγούμενο μήνα; Καταγράφοντας τα αποτελέσματά σας, θα ξέρετε πότε κερδίζετε, πότε μένετε πίσω, και πότε είναι η ώρα να επιστρέψετε στα βασικά για ακόμα μία φορά.

Σας εύχομαι τα καλύτερα.

MSC

© 2008 by Michael S. Clouse. All International Rights Reserved. For more Network Marketing articles, books, CDs, and MLM Training, please visit www.nexera.com.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of