Ο Zig Ziglar για την Επίλυση Προβλημάτων

Ευτυχώς, τα προβλήματα είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής. Σκεφτείτε αυτό: αν δεν υπήρχαν προβλήματα, οι περισσότεροι από εμάς θα ήμασταν άνεργοι. Ρεαλιστικά, όσο περισσότερα προβλήματα έχουμε και όσο μεγαλύτερα είναι αυτά, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία μας προς τον εργοδότη μας.

Φυσικά, κάποια προβλήματα είναι μικρά, όπως το να ανοίξεις ένα μπουκάλι κέτσαπ. Άλλα είναι μνημειώδη όπως μία σοβαρή ασθένεια ή ένα τραυματισμένο παιδί ή σύντροφος, τα οποία παρουσιάζουν διαρκές, καθημερινές επιπλοκές. Η επιτυχημένη ζωή έρχεται όταν μαθαίνουμε να χειριζόμαστε αυτά τα προσωπικά ή επαγγελματικά προβλήματα με όσο το δυνατόν λιγότερες φανφάρες.

Ένα πετυχημένο στέλεχος μίας επιχείρησης μπορεί να χειριστεί προκλήσεις και να λύσει προβλήματα με αξιοθαύμαστη ικανότητα. Λαμβάνει γρήγορες και τελικές αποφάσεις ως αποτέλεσμα εμπειρίας πολλών ετών. Η νοικοκυρά με μικρά παιδιά στο σπίτι χειρίζεται πολλές “καταστροφές” κάθε ώρα με την ίδια ευχέρεια.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μη παραγωγικές μεθόδους στο χειρισμό προβλημάτων: Αρνούνται να τα αναγνωρίσουν, αρνούνται την ευθύνη, προσποιούνται ότι θα περάσουν αν τα αγνοήσουν, ή απλά είναι αναίσθητοι απέναντι στα προβλήματά τους.

Το πρώτο βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος είναι να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει. Μετά, καθορίζουμε αν αυτό το πρόβλημα είναι δική μας ευθύνη. Αν η απάντηση είναι ναι, πρέπει να καθορίσουμε πόσο σοβαρό ή επείγον είναι. Όταν παρθεί η τελική απόφαση, είτε αναλαμβάνουμε άμεση δράση αν το πρόβλημα είναι απλό και λύνεται γρήγορα ή αναπτύσσουμε ένα πλάνο δράση και το βάζουμε σε σειρά προτεραιότητας αν το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο και καταναλώνει περισσότερο χρόνο.

Η επίλυση προβλημάτων γίνεται ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μας και του ποιο γινόμαστε καθώς μεγαλώνουμε και γινόμαστε πιο ώριμοι ή καθώς ανεβαίνουμε την ιεραρχία της εταιρίας μας. Σας ενθαρρύνω να αφιερώσετε το χρόνο για να προσδιορίσετε το πρόβλημα σωστά, να μάθετε τις δεξιότητες της γρήγορης ανάλυσης και να θυμάστε ότι αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα στη ζωή σας, η θέση σας ίσως να μην ήταν απαραίτητη εξαρχής. H επίλυση των προβλημάτων είναι ο λόγος που υπάρχουν οι περισσότερες δουλειές. Σκεφτείτε το, και ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

Zig Ziglar

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of