Ουάου!

Ουάου!

Την περασμένη άνοιξη περπατούσα στο πάρκο. Λίγο πιο μπροστά μου περπατούσε μία μητέρα με την τρίχρονη κόρη της. Το κοριτσάκι κρατούσε ένα κορδόνι που είχε ένα μπαλόνι με ήλιο.

Ξαφνικά, ένα δυνατό αεράκι πήρα το μπαλόνι από το κοριτσάκι. Προετοιμάστηκα για κλάματα και τσιρίδες.

Αλλά όχι! Το κοριτσάκι γύρισε και κοιτώντας το μπαλόνι της να εξαφανίζεται στον ουρανό, φώναξε “Ουάου!”

Δεν το συνειδητοποίησα εκείνη τη στιγμή, αλλά εκείνο το κοριτσάκι μου δίδαξε κάτι.

Αργότερα εκείνη την ημέρα, έλαβα ένα τηλεφώνημα από ένα άτομο που είχε νέα για ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Μου ήταν φυσικό να απαντήσω λέγοντας “Ω, όχι, τι θα κάνουμε τώρα;” Αλλά θυμήθηκα εκείνο το κοριτσάκι, και τελικά κατέληξα να πω, “Ουάου, ενδιαφέρον! Πως μπορώ να σε βοηθήσω;”

Ένα πράγμα είναι σίγουρο – η ζωή πάντα πάντα θα μας αποσυντονίζει με απροσδόκητα προβλήματα. Αυτό είναι γεγονός. Αυτό που δεν είναι προκαθορισμένο είναι η αντίδρασή μας. Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε απογοητευμένοι ή εντυπωσιασμένοι.

Ανεξάρτητα με το ποια είναι η κατάσταση, ένα “Ουάου!” εντυπωσιασμού, πάντα είναι καλύτερο από ένα “Ωχ, όχι!” απογοήτευσης.

Οπότε την επόμενη φορά που θα βιώσετε μία από τις αποσδόκητες προκλήσεις της ζωής, θυμηθείτε αυτό το κοριτσάκι και κάντε την εμπειρία σας μία Ουάου! εμπειρία. Η “Ουάου!” αντίδραση είναι πάντα αποτελεσματική.

Rob Gilbert
Editor of “Bits & Pieces”

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of