7 Βήματα Για Πνευματική Ανθεκτικότητα – Μέρος 1ο

Η πνευματική ανθεκτικότητα είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία στις επιχειρήσεις. Οι αθλητές κορυφαίων επιδόσεων ξοδεύουν όλη την καριέρα τους εστιαζόμενοι στο να διατηρήσουν πνευματική δύναμη επειδή γνωρίζουν ότι τους βοηθάει να αυξήσουν το συνολικό επίπεδο απόδοσής τους. Στο δικτυακό μάρκετινγκ, αν μπορείτε να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε πνευματική δύναμη, οι πιθανότητες να αποδώσετε καλύτερα, να διατηρήσετε υψηλότερη παραγωγικότητα και να αναπτύξετε μία μεγαλύτερη ομάδα αυξάνονται σημαντικά.

Η πνευματική ανθεκτικότητα είναι αυτό που διαχωρίζει έναν νικητή αθλητή από έναν που απλά παραμένει στο μέσο όρο. Αν δύο αθλητές έχουν σχετικά τις ίδιες δεξιότητες, είναι του ίδιου μεγέθους και έχουν το ίδιο επίπεδο αντοχής, ποιος θα κερδίσει; Αυτός με τη μεγαλύτερη πνευματική δύναμη θα επικρατήσει. Είμαι σίγουρος ότι έχετε δει μικρότερους, πιο αδύναμους, πιο αργούς αθλητές ως εκ θαύματος να “ξυπνάνε” στις κατάλληλες συνθήκες όταν αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο μεγαλύτερο σε μέγεθος, δεξιότητες και συνολική ικανότητα, και παρόλα αυτά να κερδίζουν. Είναι η πνευματική ανθεκτικότητα που κάνει τη διαφορά.

Πιθανόν να έχετε ακούσει όλοι την ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ στη Βίβλο. Εδώ, ένα νεαρό αγόρι με μόνο μία σφεντόνα και μερικές πέτρες σκοτώνει έναν θεόρατο γίγαντα οπλισμένο με σπαθιά, χάλκινο κράνος και μία πανοπλία. Ο γίγαντας Γολιάθ βασικά κοίταξε το νεαρό Δαβίδ και γέλασε σκεπτόμενος ότι ήταν αστείο που ένα μικρό παιδί θα προσπαθούσε καν να μονομαχήσει μαζί του. Ωστόσο ο Δαβίδ λέει στον Γολιάθ, “έρχεσαι απέναντί μου με ένα σπαθί και μία λόγχη, αλλά εγώ έρχομαι στο όνομα του Θεού. Αυτή την ημέρα ο Θεός θα σε παραδώσει σε εμένα, και θα σε ρίξω κάτω με ένα χτύπημα και θα σου κόψω το κεφάλι.”

Πως συμβαίνει κάποιος που είναι υποδεέστερος σωματικά και με λιγότερα όπλα να μπορεί να κερδίζει;

Είναι μία ανώτερη πνευματική κατάσταση που κάνει τη διαφορά. Φίλοι μου, δεν μπορείτε να αγνοήσετε την πνευματική πλευρά αυτής της επιχείρησης.

Η πνευματική ανθεκτικότητα είναι ένας συνδυασμός μία δεξιότητας που μαθαίνεται και τεχνικών νοοτροπίας που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το επίπεδο της εκπαίδευσής σας και της ανταγωνιστικής σας απόδοσης, είτε είναι στον αθλητισμό ή στην επιχείρησή σας. Το να γίνετε πνευματικά ανθεκτικοί είναι μία απλή διαδικασία που δε θα έπρεπε να είναι περίπλοκη.

Κρατήστε το απλό και μείνετε στα βασικά. Το να περιπλέκετε τη διαδικασία θα το κάνει μόνο πιο δύσκολο να διατηρήσετε τα υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας σας. Δε θέλετε να βρεθείτε να “σκέφτεστε” για το πως να γίνετε πνευματικά ανθεκτικοί. Απλά χρειάζεται να είστε σε αυτή την κατάσταση.

Παρεμπιπτόντως, πριν πω στα εφτά βήματα, θέλω να σας δώσω λίγη “τροφή για σκέψη”. Δεν είπα εφτά ΕΥΚΟΛΑ βήματα ούτε είπα ΓΡΗΓΟΡΟΣ τρόπος προς την πνευματική ανθεκτικότητα. Δεν υπάρχει γρήγορος και εύκολος δρόμο για την πνευματική ανθεκτικότητα. Είναι μία διαδικασία, όπως οτιδήποτε μαθαίνουμε καλά στη ζωή.

Εδώ είναι τα εφτά απλά βήματα που μπορείτε να εφαρμόσετε ξεκινώντας αμέσως τώρα που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα μεγαλύτερο επίπεδο πνευματικής ανθεκτικότητας στην επιχείρησή σας:

1. Σωματική προετοιμασία: Αν μείνετε στο παιχνίδι και παίζετε τακτικά, που σημαίνει ότι βρίσκεστε στην αγορά και ΚΑΝΕΤΕ τη δουλειά, αρχίζετε να αναπτύσσετε ένα επίπεδο φυσικής ανθεκτικότητας που έρχεται μαζί με την περιοχή. Αν δουλεύετε την επιχείρησή σας με τακτικότητα και κάνετε συνεπή καθημερινά βήματα προόδου, θα είναι φυσικό να αρχίσετε να αναπτύσσετε πνευματική δύναμη. Αν σας “κακομεταχειρίζονται” γίνεστε χοντρόπετσοι και αναπτύσσετε κάλους…σωστά; Σκεφτείτε αυτό για μια στιγμή. Σκεφτείτε πως αναπτύσσεται ένας κάλος και η σκληρότητα/ανθεκτικότητα που δημιουργείται ως αποτέλεσμα αυτού. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και για την πνευματική πλευρά. Αν κρατάτε το κεφάλι και το σώμα σας στο παιχνίδι και η ίδια κακομεταχείριση έρχεται στο δρόμο σας κάθε μέρα (πχ απόρριψη, μη εμφανίσεις σε ραντεβού, ακυρωμένες παραγγελίες, διανομείς που τα παρατάνε, κλπ) είναι φυσικό να αναπτύσσετε πιο χοντρό δέρμα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of