Πως να ανακαλύψετε τον σκοπό της ζωής σας σε περίπου 20 λεπτά

Ο σκοπός της ζωής σας συνδέετε με την επιχείρησή σας;

Δεν το έχω κάνει ποτέ με αυτό τον τρόπο…

“Αν θέλετε να ανακαλύψετε τον πραγματικό σκοπό της ζωής σας, πρέπει πρώτα να αδειάσετε το κεφάλι σας από όλους του λάθος σκοπούς που έχετε διδαχτεί (συμπεριλαμβανομένης και της ιδέας ότι ίσως να μην έχετε κανένα σκοπό).

“Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε αυτό, εδώ είναι ένας από τους πιο απλούς που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε. Όσο πιο ανοιχτοί είστε σε αυτή τη διαδικασία, και όσο περισσότερο περιμένετε να λειτουργήσει, τόσο πιο γρήγορα θα δουλέψει για εσάς.

Ορίστε λοιπόν τι κάνετε:

  1. Πάρτε μία λευκή κόλα χαρτί ή ανοίξτε ένα αρχείο κειμένου (word) όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε (προτιμώ το χαρτί γιατί είναι γρηγορότερο).
  2. Γράψτε πάνω, “Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός μου στη ζωή;”
  3. Γράψτε μία απάντηση (οποιαδήποτε απάντηση) που σας έρχεται στο μυαλό. Δε χρειάζεται να είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση. Μία απλή φράση αρκεί.
  4. Επαναλάβετε το βήμα 3 μέχρι να γράψετε την απάντηση που σας κάνει να κλάψετε. Αυτός είναι ο σκοπός σας”. Περισσότερα γι’ αυτό από τον Steve Pavlina εδώ.

Προσθέτει:

“Για αυτούς που έχουν τη συνήθεια να ζουν μία αδιάφορη ζωή, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να βγάλουν όλες αυτές τις λάθος απαντήσεις από μέσα τους, πιθανόν περισσότερο από μία ώρα. Αλλά αν επιμείνετε, μετά από 100 ή 200 ή ακόμα και 500 απαντήσεις, θα σας έρθει η απάντηση που θα εγείρει τα συναισθήματά σας, η απάντηση που θα σας λυγίσει. Αν δεν το έχετε κάνει ποτέ αυτό, μπορεί να σας ακουστεί ανόητο. Οπότε αφήστε το να ακούγεται ανόητο και κάντε το ούτως η άλλως.” Περισσότερα.

Αδιάφορη ζωή ε; Τρομακτική ιδέα.

Γι’ αυτό μπορούν οι πολιτικοί να μας κάνουν τόσα πολλά; ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά; Γι’ αυτό το βιομηχανικό φαγητό είναι ακόμα τόσο μεγάλο; ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τρώμε junk food και λευκό ψωμί; Γι’ αυτό ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που κερδίζουμε; Μέχρι να έρθει το μεγάλο ξύπνημα.

Πόσοι άνθρωποι έχουν επιτρέψει τον εαυτό τους να ζουν μία αδιάφορη ζωή, και να ζουν με την ελπίδα ότι κάπως, κάποιος, κάπου, θα μας σώσει;

Της Kim Klaver

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of