Οι 11 Εντολές Ενός Εξαιρετικά Επιτυχημένου Συνεργάτη

11 εντολές για να γίνεις πετυχημένος συνεργάτης

Της Susan Peterson

1. Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα – όσο περισσότερα προϊόντα χρησιμοποιείτε τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζετε.

2. Φορέστε την κονκάρδα(διαφημιστείτε) – πάντα να δείχνετε στους ανθρώπους ότι είστε περήφανος/η που είστε στην επιχείρηση της εταιρίας σας.

3. Μιλήστε στους ανθρώπους.

Σε όσο περισσότερους ανθρώπους μιλάτε, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλάτε στους ανθρώπους, είτε είναι ένας προς έναν, μέσω διαφημίσεων σε εφημερίδες ή στο ίντερνετ ή από κάποιο πάρτυ ή κάποια εκδήλωση.

4. Δημιουργήστε το δικό σας ορισμό της επιτυχίας – μόλις ορίσετε το δικό σας ορισμό της επιτυχίας είναι σημαντικό να πιστέψετε ότι αξίζετε να είστε πετυχημένος/η. Η επιτυχία που διαρκεί περισσότερο βρίσκεται όταν ζούμε το πάθος μας.

5. Αναλάβετε την ευθύνη

Η επιχείρηση του κάθε διανομέα είναι δική του ευθύνη. Η επιτυχίας ή η αποτυχία σας είναι ως αποτέλεσμα των δικών σας επιλογών και όχι των αναδόχων ή της ομάδας σας. Μάθετε από τον ανάδοχό σας, την ομάδα σας και άλλους ανθρώπους στην επιχείρηση αλλά βεβαιωθείτε ότι θα αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της επιχείρησής σας.

6. Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε ώστε να μπορέσετε να αλλάξετε τη ζωή σας – μην παρατάτε τα όνειρά σας.

7. Μην κολλάτε – αν η επιχείρησή σας κολλάει ξεκολλήστε την γρήγορα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας μικρά βήματα προς τους στόχους σας. Βγείτε έξω, παρακολουθήστε εκπαιδεύσεις, κρατήστε σημειώσεις και βεβαιωθείτε ότι βάζετε σε δράση αυτά που μαθαίνετε. Ζωγραφίστε μία λίστα από πράγματα που έχετε να κάνετε και “τσεκάρετε” αυτά που πετυχαίνετε καθημερινά. Αναγνωρίστε ότι έχετε τον έλεγχο και αλλάξτε ή βελτιώστε το αυτό, μην αφιερώνοντας ενέργεια σε πράγματα που δεν έχετε τον έλεγχο. Μείνετε εστιασμένοι και καλέστε για υποστήριξη όταν τη χρειάζεστε.

8. Ονειρευτείτε το μέλλον σας αλλά δημιουργήστε το πλάνο του παιχνιδιού σας (χάρτης για την επιτυχία). Δεν πειράζει να αντιγράφετε πετυχημένους ανθρώπους.

9. Όταν κάποιος σας πει ότι δεν μπορείτε, πείτε “Κοίτα με”

10. Εστιαστείτε στα αποτελέσματα

Φερθείτε σε όλους με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Κρατήστε την αξιοπιστία σας και την αξιοπιστία της εταιρίας σας. Μην εστιάζετε στο πρόβλημα, εστιάστε στη λύση. Παρακινήστε και ενθαρρύνετε την οργάνωσή σας μέσω του δικού σας παραδείγματος. Αναγνωρίστε τα λάθη και προχωρήστε. Είναι καλό να διασκεδάζετε στη δουλειά σας.

11. Δώστε πίσω για να κρατήσετε τον κύκλο σε λειτουργία. Μοιραστείτε αυτά που γνωρίζετε. Πιστέψτε ότι κάθε άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάντε τους ανθρώπους να νιώθουν καλά και ότι είναι ικανοί. Προσφερθείτε να κάνετε πράγματα στην εταιρίας σας αλλά και έξω στην κοινωνία σας. Να είστε διαθέσιμοι/ες.


Η Susan Peterson, το 2004 βραβεύτηκε ως «η γυναίκα επιχειρηματίας της χρονιάς» στις ΗΠΑ και επίσης ήταν Νο1 συνεργάτης της εταιρίας της για 9 συνεχόμενα χρόνια, με τη μεγαλύτερη επιταγή που είχε πληρωθεί ποτέ συνεργάτης για ένα μήνα, 1,6 εκατομμύρια δολάρια που πήρε αυτή και ο John Peterson κατά τη διάρκεια των Mark Hughes Bonus Awards στη Boca Raton. Το 2006 στην Ευρωπαϊκή Extravaganza στην Αθήνα, μοιράστηκε μαζί μας αυτά που πιστεύει ότι είναι οι 11 εντολές ενός εξαιρετικά πετυχημένου διανομέα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of