Διαβάστε Τα Σωστά Βιβλία

Διαβάστε τα σωστά βιβλία

“Οι άνθρωποι ανησυχούν για να αλλάξουν τις περιστάσεις τους, αλλά είναι απρόθυμοι να βελτιώσουν τον εαυτό τους· ως αποτέλεσμα παραμένουν δέσμιοι.” – As A Man Thinketh

Ξοδεύουμε χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο για ρουχισμό, καλλυντικά και άλλα αντικείμενα για να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά πολύ λίγα χρήματα ή χρόνο για να αλλάξουμε την εσωτερική μας κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι εύκολα ξοδεύουν μία ώρα την ημέρα βουρτσίζοντας τα δόντια τους, χτενίζοντας τα μαλλιά τους, κάνοντας μπάνιο, και ξυρίζοντας τον εξωτερικό τους εαυτό, αλλά βρίσκουν κάθε πιθανή δικαιολογία για να μην αφιερώσουν ακόμα και μερικά λεπτά την ημέρα για να βελτιώσουν τον εσωτερικό τους εαυτό.

Πως εφαρμόζετε αυτά που μαθαίνετε από το βιβλίο As A Man Thinketh;

Εφόσον είναι οι σκέψεις μας που καθορίζουν τη ζωή που θα έχουμε, θα πρέπει να εστιάσετε στο να κάνετε αυτά τα πράγματα που θα αλλάξουν τις σκέψεις σας, και τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό για να αλλάξετε τις σκέψεις σας από το να διαβάσετε τα σωστά βιβλία.

Πρώτη φορά διάβασα το As A Man Thinketh εξαιτίας του Charlie “Tremendous” Jones. Είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο στο οποίο μίλησε και είχε στήσει ένα τραπέζι στο σεμινάριο όπου, μαζί με άλλα πράγματα, πρόσφερε τεράστια έκπτωση σε ένα μεγάλο συνδυασμό διαφόρων βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβοήθειας. Αγόρασα αυτό το μεγάλο πακέτο βιβλίων γιατί τρελαίνομαι όταν υπάρχει κάτι σε προσφορά. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, ήταν μία από τις καλύτερες προσφορές που αγόρασα ποτέ στη ζωή μου, γιατί μερικά χρόνια αργότερα, όταν ήρθε η ώρα να διαβάσω το μικρό αυτό βιβλίο, As A Man Thinketh, άλλαξε πραγματικά η ζωή μου.

Ορίστε τι έγραψε ο Charlie σαν πρόλογο στο βιβλίο που αγόρασα: Είσαι σήμερα ο ίδιος που θα είσαι σε πέντε χρόνια από τώρα, εκτός από δύο πράγματα: τους ανθρώπους που συναντάς και τα βιβλία που διαβάζεις. Οι άνθρωποι που γνωρίζεις δεν μπορούν να είναι μαζί σου, αλλά ό,τι διαβάζεις στα βιβλία μπορεί να μείνει μαζί σου για μια ζωή. Πόσο συχνά ακούμε άτομα που ξεκίνησαν μία νέα εποχή στη ζωή τους από την ανάγνωση ενός και μόνο βιβλίου;”

Για δεν ξεκινάτε μία νέα συνήθεια σήμερα; Αφιερώστε μόνο δεκαπέντε λεπτά κάθε μέρα πριν πέσετε στο κρεβάτι ή όταν ξυπνήσετε το πρωί και διαβάστε από ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης ή τη βιογραφία κάποιου που θαυμάζετε. Στο τέλος του χρόνου θα έχετε διαβάσει περίπου 12 βιβλία – μετά από πέντε χρόνια περίπου 60 βιβλία!! Μέσω των αλλαγμένων σκέψεών σας θα έχετε γίνει πολύ περισσότερο σαν το “όραμα που βασιλεύει στην καρδιά σας.”

Όπως παρατήρησε ο Άγγλος συγγραφέας Aldous Huxley, “Κάθε άτομο που γνωρίζει πώς να διαβάζει έχει στην κατοχή του τη δύναμη να μεγεθύνει τον εαυτό του, να πολλαπλασιάσει τους τρόπους με τους οποίους υπάρχει, να κάνει τη ζωή του γεμάτη, σημαντική και ενδιαφέρουσα.”

Και αυτό πραγματικά αξίζει να το σκεφτείτε.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of