Είμαστε υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά στρατολόγων που είναι υπερβολικοί;

Σε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση, ο Seth Godin ρωτά εάν, ως καταναλωτές, δεν είμαστε στην πραγματικότητα υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των διαφημιστών. Συμπεριλαμβανομένων (και ειδικά) των κακών.

«Γιατί υπάρχει το spam; Επειδή (μερικοί) άνθρωποι αποκρίνονται σε αυτό. Γιατί τα αναποτελεσματικά φαρμακευτικά διαφημίζονται και πωλούνται τόσο πολύ; Επειδή (μερικοί) άνθρωποι απαιτούν από τους γιατρούς να τους τα γράψουνε. Γιατί τόσα πολλά τοπικά καταστήματα δυσκολεύονται να επιβιώσουν; Επειδή τόσοι πολλοί καταναλωτές πηγαίνουν στα μεγάλα καταστήματα με τις μεγάλες αποθήκες.»

Γιατί οι δικτυωτές στο Δικτυακό Μάρκετινγκ και οι εταιρίες συνεχίζουν να κάνουν μεγάλες οικονομικές υποσχέσεις, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι τελικά τα παρατούν (και χάνουν χρήματα);
«Επειδή αρκετοί άνθρωποι αποκρίνονται. Αγοράζουν τα μεγάλα πακέτα. Είναι αρκετό για να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι. Άσχετα που οι περισσότεροι από αυτούς αποτυγχάνουν. Μια νέα συγκομιδή είναι έτοιμη – έτοιμοι να αγοράσουν το όνειρο.»

Γιατί είναι τα 2/3 Αμερικανών υπέρβαροι ή παχύσαρκοι; Επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι τρώνε σαβούρες(junk food). Και καταναλώνουν άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, ζάχαρη, γλυκά και οινόπνευμα.
Δεν είμαστε λοιπόν συνεργοί στη συμπεριφορά των πωλητών και των εμπόρων που μας αρέσει να μισούμε; Αν αληθεύει αυτό, τότε έχουμε όντως δικαίωμα να παραπονιώμαστε για τέτοια άσχημη συμπεριφορά που εξυπηρετεί μόνο το προσωπικό συμφέρον;
Ποια είναι η άποψή σας;
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of