Θα Χρησιμοποιούσατε Τα Προϊόντα Σας Αν Δεν Τα Πουλούσατε;

Λοιπόν, μπορείτε να κάνετε ανθρώπους να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας; Πριν προχωρήσετε έστω και λίγο ακόμα με την επιχείρησή σας, αναρωτηθείτε:

Θα χρησιμοποιούσατε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας αν δεν τα πουλούσατε, ναι ή όχι;

Αν ναι, ζητήστε και βρείτε ανθρώπους στη σωστή αγορά – αυτούς που νιώθουν όπως νιώθετε και εσείς ήδη ή που γνωρίζουν τέτοιου είδους ανθρώπους – είναι σαν να ψάχνετε κάποιον να παίξετε τένις σε μία καινούργια πόλη.

Αν όχι, ψάξτε για μία σειρά προϊόντων ή υπηρεσιών να εμπορευτείτε την οποία αγαπάτε ΟΝΤΩΣ και που θα χρησιμοποιούσατε ακόμα και αν δεν την πουλούσατε.

Αν δεν αγαπάτε σαν τρελοί αυτό που πουλάτε, θα φανείτε σαν…απλά ένας “τύπος του επαγγελματία πωλητή” – κάποιος που το πουλάει για τα χρήματα. Θα θέλατε να αγοράσετε από κάποιον τέτοιο;

Θα προτιμούσα να αγοράσω από έναν ερασιτέχνη – κάποιον που δεν σκαμπάζει για κάτι και μου λέει για αυτό επειδή το αγαπάει πρώτα ο ίδιος, και ξέρω ότι ενδιαφέρεται και ότι είναι γνώστης για αυτού του είδους το αντικείμενο ούτως η άλλως.

Σκεφτείτε ένα περιβαλλοντολόγο που εμπορεύεται προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Όταν κάποιος δεν έχει αληθινά, δυνατά αισθήματα για αυτό που πουλάει, το καταλαβαίνουμε αυτό, έτσι δεν είναι; Ο ψεύτικος ενθουσιασμός φαίνεται αμέσως.

Ποιος θέλει να τον βλέπουν σαν ένα τέτοιο τύπο;

ΥΓ: Εδώ είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στον επαγγελματία και στον ερασιτέχνη που μου αρέσει πάρα πολύ…

“Ο ερασιτέχνης δεν είναι κατώτερος του επαγγελματία. Είναι απλά ένας άλλος τρόπος να κάνεις τη δουλειά. Η προέλευση της λέξης ερασιτέχνης είναι η αγάπη(έρως), κάποιος που κάνει κάτι με αγάπη είναι ερασιτέχνης. Κάποιος που κάνει κάτι για να πληρώσει τους λογαριασμούς είναι επαγγελματίας. Οι ερασιτέχνες έχουν (περισσότερη αξιοπιστία από) τους επαγγελματίες. Αν είστε ερασιτέχνης έχετε λιγότερη σύγκρουση συμφερόντων και λιγότερους λόγους να μην πείτε την αλήθεια σας παρά αν έχετε να πληρώσετε τους λογαριασμούς και να ευχαριστήσετε κάποιον άλλο.”

Kim Klaver

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of