Και Η Κύρια Πηγή Άγχους Είναι…

“Η πραγματικότητα είναι η κύρια πηγή άγχους μεταξύ αυτών που είναι σε επαφή με αυτήν.” – Lily Tomlin

Συγκρίνετε δύο λίστες με δέκα τρόπους για να μειώσετε το άγχος.

Λίστα #1. Κορυφαίο στοιχείο: Βρείτε Μία Διέξοδο – ένα χόμπι, όπως το ψάρεμα.

Λίστα #2. Κορυφαίο στοιχείο: Να είστε παθιασμένος – Για το πώς η δουλειά σας βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων

.

Ποιος πιστεύετε ότι θα σας βοηθούσε περισσότερο;Κάτι για να συλλογιστείτε για εκείνους που επιλέγουν το #1: Γιατί θα πρέπει η δουλειά σας να είναι κάτι τόσο δυσάρεστο και αγχωτικό ώστε να χρειάζεστε ένα διάλειμμα απ’ αυτήν; Αυτό ήταν όλο το νόημα του θαυμάσιου βιβλίου, «Επιστρέψτε στο Κουτί» του Doug Rushkoff.Κάνετε αυτό αγαπάτε τρελά και τουλάχιστον θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Επιπλέον οι γύρω σας θα είναι ευχαριστημένος να μπόρεσαν να αλληλεπιδράσουν με σας για το συγκεκριμένο αντικείμενο, σε αντίθεση με κάποιον που είναι τόσο αγχωμένος που κάνει αυτό που κάνει, ή που το κάνει μόνο και μόνο για τα χρήματα.

Τέλος πάντων, οι δύο λίστες δέκα τρόπων για να ανακουφιστεί το άγχος είναι εδώ:
http://www.acleareye.com/sandbox_wisdom/2006/03/forbescom_just_.htmlΕυχαριστώ, Seth. (http://sethgodin.typepad.com/seths_blog)–

“Ω, αυτό είναι ακριβό!» είπε, μμμ, ποιος;”
Ένα βράδυ πριν λίγες μέρες είχα γεύμα με έναν φίλο στο μεξικάνικο εστιατόριο της Μαρίας στο Σικάγο, κοντά στο αεροδρόμιο. Ένα θαυμάσιο, ζεστό μέρος, με υπέροχα φαγητά και ποτά.


Ο εύσωμος και πολύ φιλικός σερβιτόρος πέρασε και ρώτησε αν θέλαμε ποτά. Αποφασίσαμε να πάρουμε Μαργαρίτες με την «καλύτερη» τεκίλα τους – Patron Anejo. Μεταξύ σοβαρού κι αστείου έλεγα να πάρω διπλή, και ο σερβιτόρος μου λέει, «Ω, αυτή είναι ακριβή! Αυτές που κάνουμε είναι πραγματικά καλές και δυνατές. Γιατί δεν το δοκιμάζετε πρώτα και βλέπετε ΜΕΤΑ αν θέλετε έναν άλλη μία;»Τον είχα συμπάθησα ήδη, αλλά μετά από αυτό τον συμπάθησα πραγματικά. Του αφήσαμε τεράστιο φιλοδώρημα.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιου είδους πωλητής που θα ωφεληθεί από το μέγεθος της αγοράς σας, (το φιλοδώρημα σε αυτήν την περίπτωση, ήταν ένα ποσοστό από το συνολικό κόστος του γεύματος) σας συμβούλεψε να μην αγοράσετε κάτι ακριβότερο που ΕΣΕΙΣ αναφέρατε, έως ότου δοκιμάσετε αυτό που πιστεύουν ότι θα σας ικανοποιήσει με λιγότερα χρήματα;
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of