ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΡΏΤΟΙ!

Με βάση τα ποσοστά των ανθρώπων που τα παρατάνε που είναι 90%+ τα τελευταία 60 χρόνια, είναι προφανές ότι το δυσκολότερο μέρος της αποστολής…

Βρείτε ανθρώπους για τους οποίους αυτό είναι το σωστό
πράγματα να κάνουν ΤΏΡΑ!

είναι να επιβιώσετε από τη διαδικασία του να μοιράζεστε, να λέτε και να μετατρέπετε.

Γνωρίζετε τους αντιρρησίες, σωστά;

Ο καθένας που δεν είναι έτοιμος να ακούσει για τίποτα νέο και διαφορετικό αυτή τη στιγμή, και που αρχίζει να σας τη λέει πριν καν μάθει οτιδήποτε σχετικά με αυτό που θέλετε να του πείτε.

Λοιπόν, ίσως η καλύτερη, και η πιο αναπάντεχη άμυνα για αυτό είναι να περάσετε στην επίθεση: πείτε “όχι” πρώτοι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε, ανάλογα με τη διάθεσή σας, πόσο απότομοι είναι απέναντί σας, και τη σχέση τους με εσάς.

Οποιοσδήποτε έχει περάσει έστω και μια εβδομάδα στα χαρακώματα δουλεύοντας την επιχείρηση ξέρει ότι από τους λάθος ανθρώπους, ένα μικρό ποσοστό είναι πραγματικά κακοί, πικρόχολοι και όπως τους λέω εγώ “εμετικοί”.

Για κάποιους λόγους, οι μεγαλύτεροι τύποι “εμετικών” είναι φίλοι, συγγενείς και γείτονες. Έτσι, ανάλογα με το θάρρος σας, είναι εδώ μερικές δοκιμασμένες και διασκεδαστικές απαντήσεις που μπορείτε να δώσετε όταν σας κάνουν εκείνα τα αισχρά σχόλια.

Οι ακόλουθες απαντήσεις έχουν ως σκοπό να κρατήσουν τον εύθραυστο εγωισμό σας ανέπαφο, έτσι μπορείτε να συνεχίσετε για άλλη μια ημέρα, όσες ημέρες χρειαστεί να βρείτε εκείνον τον `μαγικό 1-4′ κάπου στην οργάνωσή σας.

Η ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ φράση ΠΕΙΤΕ “ΌΧΙ” ΠΡΩΤΟΙ είναι η ακόλουθη, λεγόμενη κατά τρόπο σχεδόν απολογητικό. Χρησιμοποιήστε την όποτε ακούτε να πλησιάζουν αρνητικά πράγματα:

ΕΣΕΙΣ: Ξέρεις, χμμ, νομίζω πως έχεις δίκιο. Αυτό πιθανών δεν είναι κάτι για εσένα. Τουλάχιστον όχι τώρα. Λοιπόν έχω ένα άλλο τηλεφώνημα. Πρέπει να σ’αφήσω. Καλή σου μέρα, οκ; Γεια!

Τα ακόλουθα είναι παραλλαγές, και ευχάριστες απαντήσεις σε συγκεκριμένα σχόλια που ακούνε οι δικτυωτές από τους φίλους, την οικογένεια και τους γείτονές τους.

ΑΥΤΟΙ: Λοιπόν, τι ξέρεις εσύ για [το πως να γίνεις πλούσιος, υγιής, κ.λπ.];

ΕΣΕΙΣ: Έχεις δίκιο. Δεν ξέρω πολλά για να το πως να γίνω πλούσιος ακόμα, αλλά έχω μερικούς νέους φίλους που ξέρουν και πρόκειται να μάθω από αυτούς. Δεν νομίζω όμως ότι είναι για εσένα, τουλάχιστον όχι τώρα. Τα λέμε αργότερα. Έχω ένα άλλο τηλεφώνημα. Γεια!

ΑΥΤΟΙ: Τη δική σου επιχείρηση; Σε βρήκαν για κορόιδο, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Δεν μπορείς να βρεις μια πραγματική/σοβαρή δουλειά; Ποιο είναι το πρόβλημά σου;

ΕΣΕΙΣ: Ξέρεις, θείε Κώστα, έκανα ένα λάθος που σου τηλεφώνησα. Υπάρχει αυτή η κυρία που είναι πολύ πετυχημένη — και είπε ότι θα υπάρξουν απότομα άτομα (εμετικοί τύποι) που θα σου την πουν για αυτό χωρίς να ξέρουν τίποτα γι’ αυτό. Ωστόσο δεν πίστευα/περίμενα ότι θα ήσουν εσύ… αλλά δεν πειράζει. Θα τα πούμε άλλη φορά/αργότερα, θείε Κώστα. Γεια!

ΑΥΤΟΙ: Χμμ, δεν ξέρω. Είναι από αυτές τις δουλειές; Θα πρέπει να ξοδέψω τα χρήματά μου; Πόσο θα κερδίσεις εσύ από εμένα/αν αγοράσω;

ΕΣΕΙΣ: Ξέρεις Μαίρη, έχεις δίκιο. Μιλώ για το να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση. Δεν νομίζω όμως ότι είναι κάτι που θα μπορούσες να το κάνεις. Επειδή θα πρέπει να προσφέρεις κάτι. Κάποιο χρόνο, κάποια χρήματα ίσως, κάποια καλή ενέργεια και κάποια φαντασία. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι για εσένα. Δεν πειράζει. Μείνε όπως είσαι. Πρέπει να κλείσω/φύγω. Γεια!

ΑΥΤΟΙ: Δεν μπορώ να πουλήσω. Και τέλος πάντων, δεν γνωρίζω κανένα

ΕΣΕΙΣ: Λοιπόν, σίγουρα μπορώ να δω το γιατί. Πραγματικά, έχεις δίκιο. Εάν νομίζεις ότι δεν μπορείτε, έχεις δίκιο. Ο Henry Ford το είπε αυτό, το ήξερες; Πρέπει να σ’ αφήσω. Θα τα πούμε αργότερα!

ΑΥΤΟΙ: Είναι πολύ ακριβό!

ΕΣΕΙΣ: Έχεις δίκιο. Είναι πολύ ακριβό για σένα, πολύ μακριά από εσένα. Δεν πειράζει όμως. Δεν είναι κάτι για σένα. Έχω ένα άλλο τηλεφώνημα. Θα τα πούμε αργότερα.

ΑΥΤΟΙ: Δεν έχω χρόνο ή χρήματα και τέλος πάντων…

ΕΣΕΙΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ. Λοιπόν, ενημέρωσέ με όταν θα είσαι έτοιμος να κάνεις μια αλλαγή σε ένα από αυτά τα δύο, ΕΝΤΑΞΕΙ; Πρέπει να σ’ αφήσω – έχω ένα άλλο τηλεφώνημα. Τα λέμε αργότερα!

Σας ακούγονται πολύ γρήγορα;

Θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να συνεχίσετε να δουλεύετε μία λίστα. Και για τώρα, δεν θέλετε να βρείτε εκείνους τους μαγικούς 1-4; Επίσης μην ξεχάσετε ότι όλα αυτά τα λέτε με ένα χαμόγελο στο στόμα σας και όχι με “κακία”.

Και το θέλετε στη διάρκεια αυτής της ζωής σας; ™

Μπορείτε ΠΑΝΤΑ να επιστρέψετε σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αργότερα, ΑΦΟΤΟΥ έχετε μερικούς σωστούς ανθρώπους πρώτα. Μπορείτε πάντα οργανώσετε μια φιλανθρωπία για μερικοί απ’ αυτούς αφότου έχετε πετύχει…

της Kim Klaver – Διαβάστε το άρθρο εδώ: http://www.bananamarketing.com/no.html

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of