Μην Πιστεύετε Τίποτα

Όταν πρωτοξεκίνησα στο δικτυακό μάρκετινγκ πριν 17 χρόνια περίπου, όλοι οι ανάδοχοι μου έβαζαν αγγελίες που ήταν παραλλαγές του “Ζητούνται άτομα. Κερδίστε 5.000€/μήνα.”

Οπότε τις έβαλα και εγώ.

Δεν είχα άλλες ιδέες, και μου είναι να κάνω αυτό, και το έκανα. Ήμουν ενθουσιασμένη.

Έκανα εκατοντάδες ανθρώπους να απαντήσουν. Και είχα ακόμα και μερικές καλές παραγγελίες από πιθανούς συνεργάτες. Αλλά σχεδόν κανένας δεν έμεινε τελικά στην επιχείρηση.

Μετά από σχεδόν 9 μήνες, τελικά αποφάσισα ότι ίσως θα πρέπει να δοκιμάσω κάτι άλλο.

Εκείνο τον καιρό, σκέφτηκα ότι ήταν το πρόβλημα μάλλον ήταν η περιοχή μου, ή ότι οι αγγελίες απλά έτυχε να φέρουν λάθος τύπο ανθρώπους – όλοι ήθελαν 5.000€ το μήνα αλλά για κάποιο λόγο, δεν είχαν τη δύναμη να μείνουν. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν, “Τι συμβαίνει ΜΕ αυτούς τους ανθρώπους;! Γιατί δεν έρχεται κανείς σαν εμένα;

Αποφάσισα εκείνη τη στιγμή ότι ίσως θα έπρεπε να ζητάω για ανθρώπους σαν εμένα, με την ελπίδα ότι ίσως αν ήταν περισσότερο σαν εμένα δε θα τα παρατούσαν τόσο γρήγορα. Άλλωστε, εγώ συνέχιζα να είμαι εκεί…

Τότε ήταν που άρχισα να γράφω αγγελίες ζητώντας για ανθρώπους με “εμπειρία στο μάρκετινγκ, στην εκπαίδευση, στις δημόσιες ομιλίες, που είχαν τη δική τους επιχείρηση στο παρελθόν…” πχ ανθρώπους σαν εμένα.

Αμέσως ο αριθμός των απαντήσεων έπεσε. Φαντάζομαι, υπήρχαν λιγότεροι τέτοιο άνθρωποι. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι αυτοί που βρήκα με βοήθησαν να χτίσω την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οργάνωση στην 25χρονη ιστορία της εταιρίας.

Ηθικό δίδαγμα: Μην παρατήσετε τη δουλειά αν αυτό που σας έχουν πει δε δουλεύει για εσάς. Τίποτα δε δουλεύει για όλους, ακόμα και αν ΔΟΥΛΕΥΕΙ για τον ανάδοχό σας. Πάντα δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς, πριν τα παρατήσετε.

“Μην πιστεύετε τίποτα, όπου και να το διαβάσετε ή όποιος κι αν το έχει πει, ακόμα και αν το έχω πει εγώ, εκτός και αν συμφωνεί με τους δικούς σας λόγους και τη δική σας κοινή λογική.” – Βούδας.

Και τι δική σας εμπειρία…Σχετικά με τη συγγραφέα: Η Kim Klaver είναι απόφοιτη του Harvard & Standford. Η 20χρονη εμπειρία της στο δικτυακό μάρκετινγκ είχε ως αποτέλεσμα το δημοφιλές blog, http://KimKlaverBlogs.com, ένα podcast, http://YourGreatThing.com και μία τεράστια πηγή πληροφοριών στο, http://BananaMarketingk.com 

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of