Πιστέψτε και Πετύχετε

Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε, πως όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι έχουν μια ειλικρινή επιθυμία να πετύχουν.

Θέλετε να κερδίζετε· κι εγώ θέλω να κερδίζω. Κανένας δεν καταστρέφει σκόπιμα τον εαυτό του – αν και πρέπει να παραδεχτώ, ότι κατά περιόδους μερικοί άνθρωποι φαίνεται να το κάνουν.

Εάν ο καθένας θέλει να κερδίσει – τότε γιατί δεν το κάνουν; Υπάρχουν πιθανώς πολλές απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Έχω μιλήσει με εκατοντάδες ανθρώπων που δεν φαίνονται να είναι σε θέση να τα καταφέρνουν, και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η απάντηση στην επιτυχία είναι κλειδωμένη σε μια λέξη πέντε γραμμάτων – «Πίστη.»

Οι ηττημένοι δεν πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν. Γιατί δεν πιστεύουν; Νομίζω ότι υπάρχει μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση και θα φτάσω σ’ αυτήν σε λιγάκι. Αν δυσκολεύεστε να πετύχετε κάτι μεγάλο στη ζωή σας, ακούστε προσεκτικά.

Όλοι οι σπουδαίοι θρησκευτικοί ηγέτες, φιλόσοφοι και γκουρού αυτό-βοήθειας μας έχουν πει να πιστεύουμε για να πετύχουμε. “Τα πάντα είναι πιθανά για αυτούς που πιστεύουν.”

Ο William James είπε, “Πίστεψε και η πίστη σου θα δημιουργήσει το γεγονός.”

Βρήκα ότι το σύστημα πεποιθήσεών μας βασίζεται στην αξιολόγηση ενός αντικειμένου. Συχνά όταν επαναξιολογούμε μία κατάσταση η πίστη μας για αυτή την κατάσταση θα αλλάξει.

Η μισή ζωή μου σπαταλήθηκε. Δεν προσπάθησα καν να πετύχω τίποτα σημαντικό γιατί δεν πίστευα στον εαυτό μου. Η αλήθεια ήταν ότι ήξερα πολύ λίγα για τον εαυτό μου. Πολλά χρόνια πριν με ενθάρρυνε κάποιος να ξεκινήσω να μελετάω τον εαυτό μου, να επαναξιολογήσω τον εαυτό μου. Άρχισα να αποκτώ μία κατανόηση του υπέροχου μυαλού μου. Κάθε μέρα μάθαινα λίγα περισσότερα και ξαφνικά άρχισα να πιστεύω στον εαυτό μου.

Σήμερα έχω αρκετές εταιρίες σε όλο τον κόσμο και κερδίζω εκατομμύρια δολάρια. Έχουμε ένα πετυχημένο coaching πρόγραμμα που διαρκεί ένα έτος… Διδάσκουμε στους ανθρώπους τους νόμους του μυαλού τους. Αρκετά πριν τελειώσει το πρόγραμμα του έτους βλέπουμε εκπληκτικά πράγματα να συμβαίνουν από περισσότερα χρήματα σε υπέροχες σχέσεις αγάπης.

Επαναξιολογήστε τον εαυτό σας. Υπάρχει ένας κοιμώμενος γίγαντας μέσα σας. Απελευθερώστε τον.

Πιστέψτε στον εαυτό σας

Bob Proctor

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of