Τι Να Κάνετε Αν Σας Πουν “Δεν Είμαι Πωλητής”

Ο υποψήφιός σας θα σας ρωτήσει “Είναι πωλήσεις;” με έναν ανήσυχο τόνο στη φωνή του για έναν από τρεις κύριους λόγους:

1. Είναι ενάντια στην απόρριψη ή έχει νιώσει πιεσμένος από έναν πωλητή κάποια στιγμή και νιώθει ότι αυτό είναι που κάνουν οι πωλητές – και δεν θέλει να το κάνει αυτό σε άλλους. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή αισθάνονται ότι τους πιέζετε!

2. Ο υποψήφιός σας δεν αισθάνεται σίγουρος στην ικανότητά του να επικοινωνεί. Κατά τη γνώμη μου – αυτός είναι ο κύριος λόγος που προκύπτει αυτή η ερώτηση/αντίρρηση.
3. Ο τρίτος λόγος είναι βασισμένος σε μια εικόνα ενός πωλητή που πηγαίνει πόρτα-πόρτα και ότι ο υποψήφιος δε θέλει να τον βλέπουν έτσι. Αυτή προφανώς είναι μια ξεπερασμένη άποψη δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι σήμερα εκτός από το UPS τη FEDEX και τη DHL.
Για να χειριστείτε αποτελεσματικά αυτή την αντίρρηση πρέπει αρχικά να υποβάλετε πρόσθετες ερωτήσεις για να ανακαλύψετε τι σκέφτεται ο υποψήφιός σας όταν σκέφτεται τις πωλήσεις ή τους πωλητές.

Εάν η απάντησή τους σας δείχνει ότι έχουν μια αρνητική εικόνα για το επάγγελμα των πωλήσεων (γενικά), πρέπει να εξηγήσετε ότι ΟΛΑ τα επαγγέλματα – οι γιατροί, οι πολιτικοί, οι λογιστές, οι εκκλησίες, κ.λπ., πρέπει να διαφημιστούν για να κάνουν γνωστό στον κόσμο ότι μπορούν να κάνουν τη ζωή κάποιου καλύτερη. Οποιαδήποτε οργάνωση/επιχείρηση δεν διαφημίζεται χάνεται.

Ένας πρόσθετος τρόπος που έχω χειριστεί αυτήν την αντίρρηση είναι να μιλήσω για  την  επικοινωνία και όλους τους διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν και να το συνδέσω στο ότι ήδη πουλάνε κάτι – επικοινωνώντας

Πολλοί άνθρωποι έχουν έναν ελλιπή ορισμό των πωλήσεων. Οι περισσότεροι βλέπουν τις πωλήσεις ως την «κίνηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας προς έναν καταναλωτή.» Ο λόγος που αυτό είναι ελλιπές είναι επειδή παραλείπει το γεγονός ότι επικοινωνώντας μια έννοια, ιδέα ή  επιθυμία είναι επίσης πώληση.

Ένα άτομο πουλάει όταν φλερτάρει έναν φίλο ή μια φίλη. Ένα άτομο πουλάει όταν δίνει το βιογραφικό του για μία δουλειά. Ένα άτομο πουλάει όταν ζητάει από το παιδί του να διαβάσει τα μαθήματά του. Σχεδόν όλες οι επικοινωνίες είναι “πωλήσεις”. Έτσι αυτό τους κάνει πραγματικά για να δουν τι είναι οι πωλήσεις, και τι δεν είναι.

Επίσης, πρέπει να βοηθήσετε να δουν ότι ένα επάγγελμα/μια επιχείρηση δεν είναι «επαγγελματικό» ή «μη επαγγελματικό» – οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες ή μη επαγγελματίες.

Εάν κάποιος ήταν στις πωλήσεις πριν και είχε μια κακή εμπειρία, συνήθως είναι γιατί βαρέθηκαν να “προσπαθούν να πείσουν.” Αυτό είναι λόγω της φτωχής εκπαίδευσης στις πωλήσεις/επικοινωνία. Ο ανάδοχός σας θα σας δώσει εκπαίδευση με το σωστό τρόπο ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υποψηφίους σας και δεν θα νιώθετε ότι “πουλάτε” αλλά ότι απλά επικοινωνείτε όπως κάνετε κάθε μέρα. 

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of