“Γιατί να αγοράσω από εσένα; Εσύ ο ΙΔΙΟΣ δεν δείχνεις υγιής.”

Επηρεάζει η εμφάνισή σας τις πωλήσεις σας;
Πέρυσι είχαμε μία διαφωνία όταν ανέφερε ένα σχόλιο που έκανε μία παλιά μου φίλη πριν μερικές μέρες. Την είχα οδηγήσει σε μία τοπική συνάντηση μίας από τις μεγάλες εταιρίες διατροφής στο δικτυακό μάρκετινγκ.
Αρκετές χιλιάδες συνεργάτες παρευρίσκονταν για να μάθουν περισσότερα για την επιστήμη πίσω από τα προϊόντα τους. Αφού περπατήσαμε ανάμεσα σε αρκετά άτομο στο κοινό και αφού της σύστησα καμιά 10αριά άτομα που γνώριζα εγώ, με ρώτησε:
“Kim, αυτοί οι άνθρωποι δε μου φαίνονται υγιείς. Οι περισσότεροι είναι υπέρβαροι, φαίνονται κουρασμένοι, το δέρμα τους δεν έχει μία υγιή λάμψη. Γιατί θα ακολουθούσε κάποιος τις συμβουλές τους σε συμπληρώματα υγείας όταν οι ίδιοι δείχνουν όχι και τόσο υγιείς.”
Άουτς. Ήταν λάθος της να κρίνει;
Λάθος ή όχι, κρίνουν τους άλλους με μια ματιά, λέει ο Malcolm Gladwell. Μπορεί να μη μας αρέσει να μας κρίνουν, και μάλιστα προσπαθούμε να μη μας συμβαίνει, ωστόσο το να κρίνουμε τους άλλους είναι σαν να είναι μέρος της κουλτούρας μας.
Αλλά εδώ είναι το πραγματικά κακό σημείο για τους δικτυωτές. Αν πουλάτε προϊόντα υγείας, ενέργεια και απώλειας βάρους, βρίσκεστε σε πολύ πιο υψηλά πρότυπα. Γιατί πουλάτε υγεία.
“Γιατί κάποιος να ακολουθήσει τις συμβουλές σας, πόσο μάλλον να αγοράσει από εσάς, όταν δεν αντιπροσωπεύεται αυτό που πουλάτε;”
Φυσικά, το άλλο άτομο δε θα σας πει τίποτα. Απλά χαμογελάνε και σας προσπερνάνε. Θα αγοράζατε μία ρακέτα του τένις 250€ από κάποιον υπάλληλο που δεν παίζει τένις;
“Αν πιστεύετε ότι ίσως χάνετε πωλήσεις επειδή η εμφάνισή σας δεν είναι το υπόδειγμα αυτού που πουλάτε, πχ αν δεν είστε η εικόνα της υγείας και ενέργειας, εδώ είναι δύο επιλογές.”
1. Μάθετε πως να διατυπώνετε διαφορετικά την αρχική (αλλά φυσική) τους αντίδραση στιγμιαία, ενημερώνοντας τους ότι κι εσείς μόλις ξεκινήσατε με αυτό το καινούργιο πρόγραμμα απώλειας βάρους, και ότι έχετε ήδη χάσει Χ κιλά… ΚΑΙ/Ή
2. Ξεκινήστε ένα καινούργιο πρόγραμμα διατροφής. Και εννοώ καινούργιο. Όχι το ξεπερασμένο πρόγραμμα που μετράμε τις θερμίδες. Αυτό απλά έκανε τους ανθρώπους να πεινάνε και να είναι ευέξαπτοι. Και συνεχίζουν να είναι υπέρβαροι.  
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of