Η Πραγματικότητα του Φόβου

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να ξεπεράσουν στο ταξίδι τους για την επιτυχία είναι ο φόβος. Ο φόβος της αποτυχίας. Ο φόβος της απόρριψης. Ο φόβος της αλλαγής. Ο φόβος της ευθύνης και της δέσμευσης. Και ο μεγαλύτερος από όλους – Ο Φόβος της επιτυχίας. Είναι ο φόβος (και όλα τα ξαδέρφια του όπως η ανησυχία, το άγχος, η κατάθλιψη και αμφισβήτηση του εαυτού μας) που θα μετατρέψει τα όνειρά σας σε έναν τρομακτικό εφιάλτη. Αυτός ο εφιάλτης μπορεί να μετατραπεί σε κάτι τόσο τρομακτικό που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεις την ελπίδα. Δε χρειάζεται να είναι έτσι. Ο φόβος δεν προοριζόταν ποτέ για να σας κάνει να νιώθετε παράλυση.

Η πραγματικότητα του φόβου είναι ότι ο φόβος είναι ανθρώπινος. Ο φόβος είναι μέρος της ανάπτυξης και δε φεύγει. Είναι μέρος της ζωής κάθε ανθρώπου και υπάρχει σε κάθε ιστορία επιτυχίας. Σε όλη την έρευνα που έκανα για το βιβλίο μου ‘Ξεπεράστε το Φόβο!’ άκουγα τη μία ιστορία μετά την άλλη από επιτυχημένους ανθρώπους που βίωσαν το φόβο. Τα ονόματα άλλαζαν. Οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές. Αλλά ο φόβος ήταν ο ίδιος – και πολύ αληθινός. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο πετυχημένος άνθρωπος ήταν πρόθυμος να αντιμετωπίσει και να αποκαλύψει το φόβο του.

Η διαφορά μεταξύ της μέτριας επιτυχίας και της επαναστατικής επιτυχίας είναι η προθυμία σας να έρθετε αντιμέτωποι με τους φόβους σας.

Τι γίνεται με εσάς; Ποιον κρυμμένο φόβο αγνοείτε που σας προκαλεί να διώχνετε την επιτυχία; Το να αναγνωρίσετε το φόβο είναι το πρώτο βήμα για να πάρετε τον έλεγχο των συναισθημάτων και της ζωής σας.

Lisa Jimenez M.Ed.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of