Ο Μοναδικός και Σωστός Τρόπος του Big Al

Θα ήθελα τα πράγματα να ήταν μαύρο και άσπρο, σωστό ή λάθος χωρίς αμφιβολίες και ασάφειες Δε θα θέλατε και εσείς το ίδιο; Το να ξέρω πως να κάνω κάτι σωστά με σώζει από το να σκεφτώ.

Οπότε…δε θα ήταν ωραία αν υπήρχε μόνο ένας σωστός τρόπος να κάνουμε το Δικτυακό Μάρκετινγκ;
Σίγουρα…θα ήταν ωραία. Αλλά σίγουρα ακόμα δεν έχω βρει τον τρόπο. Και, δεν είμαι σίγουρος γιατί θα έπρεπε να υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κάνουμε σωστά αυτή τη δουλειά.
Βλέπω πολλούς τρόπους που είναι αποτελεσματικοί. Κάθε μέρα, άνθρωποι πετυχαίνουν στη δουλειά μας, ο καθένας κάνοντας τη δουλειά λίγο διαφορετικά ή πολύ διαφορετικά.
Για παράδειγμα: Μισώ να χρησιμοποιώ το τηλέφωνο. Νιώθω εξαιρετικά άβολα όποτε είμαι στο τηλέφωνο για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Οπότε, τι θα συνέβαινε αν ο σπόνσοράς μου μου έλεγε, “Ο μόνος τρόπος για να πετύχεις στο Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο.”
Λοιπόν, ίσως να πιέζω τον εαυτό μου να υποφέρει για έναν ή δύο μήνες, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα συνεχούς βασανιστηρίου, θα έψαχνα για κάποιον άλλο τρόπο να κάνω τη δουλειά που να μου ήταν πιο άνετος – εκτός και αν ήδη δεν είχα φύγει από τη δουλειά.
Έχω βάλει στη δουλειά ηγέτες που έχτισαν ολόκληρη την επιχείρησή τους από το τηλέφωνο. Η διαδικασία δουλεύει. Απλά επιλέγω να το κάνω με έναν πιο ευχάριστο τρόπο για μένα. Ο αγαπημένος μου τρόπος να είναι να μιλάω με κάποιον στο τραπέζι της κουζίνας. Ίσως έχει να κάνει με την αδυναμία μου στο φαγητό – δεν ξέρω – αλλά αυτή η μέθοδος δουλεύει υπέροχα για μένα.
Αλλά τι συμβαίνει με τον ηγέτη μου που χτίζει την επιχείρησή του από το τηλέφωνο; Θα επέστρεφε πίσω στο να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο αν τον ανάγκαζα να κάνει του δουλειά στην κουζίνα όπως εγώ.
Κάποιοι ηγέτες χτίζουν την επιχείρησή τους με επιχειρηματικές συναντήσεις, πάρτυ προϊόντων, προσωπικά κρύα τηλεφωνήματα, απευθείας ταχυδρομείο, αγγελίες, διαφημιστικά, συστάσεις, έρευνες … με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σέβομαι όλες αυτές τις μεθόδους. Δεν τις χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά, αλλά τις σέβομαι. Και, σαν ηγέτης, προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για κάθε μέθοδο, ώστε να μπορώ να βοηθήσω νέους διανομείς που επιλέγουν έναν από αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους να χτίσουν την επιχείρησή τους.
Το δικτυακό μάρκετινγκ θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό. Θα πρέπει να απολαμβάνουμε τη δουλειά μας. Οπότε γιατί θέλετε να χαλάσετε τη διασκέδασή σας χρησιμοποιώντας μία μέθοδο που μισείτε για να χτίσετε την επιχείρησή σας;
Πόσοι διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να χτίσετε μία επιχείρηση Δικτυακού Μάρκετινγκ; Πολλοί. Η εταιρία σας έχει εκπαιδευτικά εγχειρίδια που εξηγούν τις διαφορετικές τεχνικές και μεθόδους.
Η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε σε καινούργιους διανομείς είναι να τους βοηθήσουμε να βρουν ποια μέθοδος δουλεύει για αυτούς. Μετά, ας τους βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο για να χτίσουν μία πετυχημένη επιχείρηση.
Tom “Big Al” Schreiter 
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of