“Χρειάζεται να τους κρατάμε το χέρι;…”

Ερώτηση από αναγνώστη:
“Χρειάζεται να κρατάμε το χέρι των υποψηφίων μας όταν επιχειρούμε να τους κάνουμε συνεργάτες μας; Γενικά απλά τους στέλνω στο site μου και υποθέτω ότι αν είναι αρκετά έξυπνοι θα βρουν τον τρόπο πως λειτουργεί. Αν δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους δεν ξέρω αν τους θέλω πραγματικά για συνεργάτες μου.” Ν.
Καλή ερώτηση.
Η απάντηση είναι ΌΧΙ, δε χρειάζεται να κρατάτε τα χέρια των υποψηφίων σας.
Θα ΠΡΕΠΕΙ ωστόσο να οδηγήσετε ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ υποψηφίους στο σύστημα πληροφοριών σας.
Επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι εννοώ.
Οι άνθρωποι που απαιτούν εκτεταμένο “κράτημα του χεριού” σπάνια θα γίνουν ηγέτες στην οργάνωσή σας. Οπότε ξεχωρίστε τους!
Η εκτεταμένη “ανάγκη” από υποψηφίους αναπόφευκτα θα ξοδέψει πολύ από τον χρόνο σας. Θυμηθείτε ότι λειτουργείτε μία επιχείρηση.
Ξεδιαλύνετε τους σοβαρούς υποψηφίους με επιχειρηματική σκέψη που είναι διδάξιμοι, έχουν κίνητρα και επιθυμία και στοχεύουν στη δράση. ΑΥΤΟΙ είναι εκείνοι που θα πρέπει να στέλνετε στο website σας.
Μόνο μην τους στείλετε εκεί στα τυφλά και περιμένετε να γραφτούν. Δεν πρόκειται να συμβεί (τουλάχιστον όχι τις περισσότερες φορές).
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό αλλά τελικά καταλήγει σε αυτό: ενώ πολλά websites “δείχνουν ωραία”, έχουν την τάση να παρουσιάζουν πολλές περιττές πληροφορίες.
Αν θέλετε να φέρνετε στη δουλειά περισσότερους από τους “κατάλληλους ανθρώπους”, αφιερώστε μερικές στιγμές και οδηγήστε τον υποψήφιό σας στο σύστημα πληροφοριών σας.
 Πείτε τους:
“Θα σου δώσω πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες. Θα σου τις στείλω με email στα επόμενα 10 λεπτά. Όταν κάνεις κλικ στο λινκ μέσα στο email, θα παρακολουθήσεις το βίντεο που είναι περίπου 15 λεπτά” – αυτό θα σου δώσει μία πολύ ξεκάθαρη εικόνα της ευκαιρίας μας, των προϊόντων μας καθώς και γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι έρχονται μαζί μας.”
Αυτό ΘΑ αυξήσει τις εγγραφές σας. Εδώ ΕΣΕΙΣ είστε ο ηγέτης και τους καθοδηγείτε στη διαδικασία. Ίσως να έχετε την τάση να θεωρείτε κάποια πράγματα δεδομένα ή ότι εννοούνται αλλά έχετε στο νου σας ότι αυτό ισχύει για εσάς και όχι για τον υποψήφιό σας.
Το τελευταίο πράγμα που θέλω για τον υποψήφιό μου, (που ίσως έχει γυρίσει σπίτι από μία κουραστική μέρα στη δουλειά και έχει βάλει τα παιδιά για ύπνο) είναι να τον φορτώσω με πάρα πολλές πληροφορίες. Όχι! Θέλω να πάνε στο website μου γνωρίζοντας ακριβώς τι χρειάζεται να προσέξουν ώστε να μπορούν να πάρουν μία σωστή απόφαση για το οικονομικό τους μέλλον.
Λογικό;
Η ουσία είναι αυτή: αν στέλνετε γενικά άτομα στο site σας, αλλά δεν γράφετε άτομα κάθε εβδομάδα, τώρα ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό. 
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of