Η Περιέργεια Σκότωσε τη Γάτα

Έχετε ακούσει αυτή τη φράση και ξέρετε ότι είναι αλήθεια.
Η περιέργεια είναι ένα δυνατό, δυνατό κίνητρο.
Περίπου 30 χρόνια πριν, παρακολούθησα μία επιχειρηματική συνάντηση σαν καλεσμένος από ένα φίλο μου. Ο ομιλητής ήξερε πως να χρησιμοποιήσει την περιέργεια σαν κλείσιμο για να κάνει τους καλεσμένους να κάνουν ένα βήμα μπροστά, και να δεσμευτούν.
Ορίστε λοιπόν τι έκανε ο ομιλητής…
Καθώς προχωρούσε η παρουσίαση, ο ομιλητής έδειχνε τη μία διαφάνεια μετά την άλλη από την παρουσίασή του μπροστά στην αίθουσα. Κάθε σελίδα είχε και καλύτερα οφέλη από την προηγούμενη σελίδα. Όλοι ήθελαν να ξεκινήσουν σαν διανομείς.
Ξαφνικά ο ομιλητής σταμάτησε και είπε:
“Παιδιά, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολύ περισσότερα ακόμα με αυτή την ευκαιρία. Αλλά δεν μου επιτρέπεται να δείξω όλα τα καλά. Αυτά τα αποκαλύπτουμε μόνο στους διανομείς που δεσμεύονται να γίνουν Σούπερ Επικεφαλής…
“Αν θέλετε να γίνετε Σούπερ Επικεφαλής, χρειάζεται να κάνει το εξής. Θα πρέπει να τηλεφωνήσετε το αφεντικό σας και να του πείτε ότι δε θα πάτε στη δουλειά αύριο το απόγευμα. Μετά, θα πρέπει να επιστρέψετε εδώ για μία ειδική 3ωρη εκπαίδευση όπου θα αποκαλύψουμε το μυστικό για το πως θα κερδίσετε τα πολλά λεφτά που πάντα θέλατε.”
Κοίταξα γύρω μέσα στην αίθουσα. Κάποιοι καλεσμένοι κουνούσαν τα πόδια τους, αλλά οι περισσότεροι καλεσμένοι είχαν φλόγες στα μάτια τους. Δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι αύριο το απόγευμα. Ήθελαν να μάθουν τα μυστικά για το πως μπορούν να κερδίζουν πολλά λεφτά και ακόμη περισσότερα.
Κανείς δε χρειάστηκε να κλείσει τους υποψηφίους σε εκείνη την αίθουσα.
Ενδιαφέρον κλείσιμο, δε νομίζετε;
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of