Να Είστε Γύρω Από Τους Σωστούς Ανθρώπους

από τον Brian Tracy 

Θα είστε το ίδιο άτομο σε πέντε χρόνια εκτός από τους ανθρώπους συναντάτε και τα βιβλία που διαβάζετε.

– Charlie «Tremendous» Jones

Το 85 τοις εκατό της επιτυχίας και της ευτυχίας σας στη ζωή πρόκειται να καθοριστεί από την ποιότητα των σχέσεων που αναπτύσσεστε στις προσωπικές και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες σας. Όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζετε και σας γνωρίζουν με έναν θετικό τρόπο, τόσο πιο πετυχημένος θα είστε και τόσο γρηγορότερα θα προχωρήσετε μπροστά.

Κυριολεκτικά κάθε κρίσιμη καμπή στη ζωή σας, κάποιος στέκεται εκεί είτε για να σας βοηθήσει είτε για να σας εμποδίσει. Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν συνήθεια το να χτίζουν και να διατηρούν ένα δίκτυο σχέσεων υψηλής ποιότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, και κατά συνέπεια, επιτυγχάνουν πολύ περισσότερα από το άτομο που πηγαίνει στο σπίτι και βλέπει τηλεόραση κάθε βράδυ.

Όλα περιλαμβάνουν σχέσεις. Ουσιαστικά όλα τα προβλήματά σας στη ζωή θα έρθουν ως αποτέλεσμα της εισόδου σας σε λάθος σχέσεις με τους λάθος ανθρώπους. Ουσιαστικά όλες οι μεγάλες επιτυχίες σας στη ζωή θα συνοδευθούν από σχέσεις με καλούς ανθρώπους που σας βοηθούν και που τους βοηθάτε σε αντάλλαγμα.

Περισσότερα από 90 τοις εκατό της επιτυχίας σας θα καθοριστεί από την «ομάδα αναφοράς σας.» Η ομάδα αναφοράς σας ορίζεται ως οι άνθρωποι με τους οποίους ταυτίζεστε και συνηθίζετε να περνάτε το χρόνο σας μαζί τους.

Είστε όπως ένας χαμαιλέοντας δεδομένου ότι παίρνετε τις νοοτροπίες, τις συμπεριφορές, τις αξίες, και τις πεποιθήσεις των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεστε τις περισσότερες φορές. Εάν θέλετε να είστε ένα πετυχημένο άτομο, “συνδεθείτε” με θετικούς ανθρώπους. Κάντε παρέα με τους ανθρώπους που είναι αισιόδοξοι και πετυχημένοι και που έχουν στόχους και που πηγαίνουν μπροστά στις ζωές τους. Συγχρόνως, φύγετε μακρυά από τους αρνητικούς, επικριτικούς ανθρώπους που παραπονιούνται. Εάν θέλετε να πετάξετε με τους αετούς, δεν μπορείτε να γρατζουνάτε με τις γαλοπούλες.

Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δικτυώνονται συνεχώς. Γίνονται μέλη του συνδέσμου εμπόρων και του κλάδου τους, συμμετέχουν σε κάθε συνεδρίαση, και αναμιγνύονται στις δραστηριότητες των ομάδων. Συστήνονται σε ανθρώπους σε επαγγελματικές και κοινωνικές συγκεντρώσεις, μοιράζουν τις επαγγελματικές κάρτες τους, και λένε στους άλλους τι κάνουν.

Και εδώ είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές. Όποτε συναντάτε καινούργιους ανθρώπους, ρωτήστε τους να σας πουν για τις επιχειρήσεις τους και, ειδικά, να σας πουν τι θα πρέπει να ξέρετε για να τους στέλνετε πελάτες.

Μετά, το συντομότερο δυνατόν, δείτε εάν μπορείτε να τους στείλετε δουλειά. Να είστε άνθρωπος που δίνει παρά άνθρωπος που λαμβάνει. Πάντα ψάξτε για τρόπους να προσφέρετε προτού αρχίσετε να σκέφτεστε τρόπους που πάρετε κάτι. Ο καλύτερος τρόπος για να δικτυωθείτε και να  χτίσετε σχέσεις είναι ψάχνοντας συνεχώς τρόπους να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους τους. Όσο περισσότερο δίνετε σας χωρίς να περιμένετε κάτι σε αντάλλαγμα, τόσο περισσότερες ανταμοιβές θα έρθουν πίσω σε σας στις πιο απροσδόκητες πηγές.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of