Βοηθήστε τους μελλοντικούς ηγέτες σας να δημιουργήσουν ένα ΟΝΕΙΡΟ

του Tom “Big Al” Schreiter (FortuneNow.com)

Πέρυσι κατά τη διάρκεια της ετήσιας κρουαζιέρας δικτύωσης την περίοδο της ημέρας των ευχαριστιών μας, παρατήρησα ένα καλό παράδειγμα γιατί μερικοί άνθρωποι είναι καταδικασμένοι για την αποτυχία στο δικτυακό μάρκετινγκ.

Στεκόμουν στη γραμμή του μπουφέ. Δύο άτομα μιλούσαν. Αυτή ήταν η συνομιλία τους:

Ατομο # 1: Δεν πιστεύω πόσο ήρεμα και γαλήνια είναι σήμερα. Είναι πανέμορφα, απλά πανέμορφα.
Ατομο # 2: Τίποτα δεν συμβαίνει σε αυτήν την κρουαζιέρα. Είναι βαρετά. Τι χάσιμο χρόνου.

Ατομο # 1: Έι, κοίτα! Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι γαρίδων για ορεκτικά.
Ατομο # 2: Το φαγητό σε αυτήν την κρουαζιέρα δεν είναι το ίδιο καλό όσο στις τελευταίες διακοπές μου. Δεν ξέρω πως μπορούν και σερβίρουν τέτοια πράγματα.

Ατομο # 1: Σκέφτομαι να πάρω τρία επιδόρπια μαζί μου τώρα που είμαι στη γραμμή του μπουφέ.
Ατομο # 2: Ο διαχειριστής δωματίων μου είναι αγενής και δε μου αρέσει ο τρόπος που καθαρίζει το δωμάτιό μου. Και το νερό στο ντους μου είναι πάρα πολύ καυτό.

Ατομο # 1: Ανυπομονώ για το Las Vegas show απόψε. Θέλεις να έρθεις μαζί μου; Μπορούμε να πάρουμε τις θέσεις στην πρώτη σειρά εάν πάμε 15 λεπτά νωρίτερα.
Ατομο # 2: Με τίποτα! Η μουσική είναι πάρα πολύ δυνατή και όλα αυτά τα τραγούδια και οι χοροί .. Θα μπορούσα να τα δω στην τηλεόραση εάν με ενδιέφερε.

Ατομο # 1: Ας πάρουμε λίγο παγωτό. Μπορούμε να φάμε όσο θέλουμε!
Ατομο # 2: Αυτά όλα σε παχαίνουν. Έχω φάει καλύτερο παγωτό στη γειτονιά μου.

Ατομο # 1: Απλά λατρεύω τις κρουαζιέρες. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξεφύγεις και να χαλαρώσεις.
Ατομο # 2: Ήδη μου λείπει το σπίτι μου. Είναι βαρετά. Η σερβιτόρα δε μου χαμογελάει. Ο ήλιος είναι πάρα πολύ καυτός. Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες. Ο καθένας τρέχει γύρω γύρω με ένα ενοχλητικό χαμόγελο στο πρόσωπό του. Δεν μπορείς να βρεις μία σωστή εφημερίδα και δε μου αρέσουν οι δωρεάν ταινείες που δείχνουν απόψε. Ο ταξιδιωτικός πράκτοράς μου με χρέωσε πάρα πολύ. Ο καπετάνιος δεν πηγαίνει όπου θέλω να πάω εγώ. Οι πισίνες με βρέχουν…

Νομίζω ότι την πιάσατε την ιδέα.

Ένα άτομο αποφάσισε να είναι ευτυχισμένος και να απολαύσει την κρουαζιέρα. Ο “φίλος”€ του αποφάσισε να είναι δυστυχισμένος.

Θα μπορούσατε να λύσετε κάθε πρόβλημα για το άτομο # 2, αλλά θα έβρισκε νέα προβλήματα έτσι ώστε να μπορεί να παραμείνει δυστυχισμένος.

Σας ακούγεται οικείο;

Όπως ο καλός μου φίλος Tom Paredes λέει:

“Όταν έχετε ένα όνειρο, τίποτα δεν μπαίνει εμπόδιο στο δρόμο σας.
Όταν δεν έχετε ένα όνειρο, όλα μπαίνουν εμπόδιο στο δρομο σας”

Πολλοί ηγέτες στο δικτυακό μάρκετινγκ περνούν ώρες, ημέρες, και ακόμη και εβδομάδες προσπαθώντας να λύσουν και να εξαλείψουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις για τους διανομείς τους.

Εντούτοις, όσο και να καθαρίζουν το δρόμο για την επιτυχία, ένας αρνητικά σκεπτόμενος διανομέας θα βρει πάλι ακόμα ένα εμπόδιο για να ρίξει στο δρόμο του.

Οι προσπάθειες του ηγέτη πάνε χαμένες. Ο ηγέτης δεν μπορεί να κερδίσει. Και ο ηγέτης πρέπει να δαγκώσει τα χείλη του, να σταθεί στην άκρη και να παρατηρεί τον αρνητικά σκεπτόμενο διανομέα του αποτυγχάνει. Γι’ αυτό πολλοί πιθανοί σούπερ σταρ αποτυγχάνουν.

Τα όνειρά τους είναι μικρότερα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.

Αυτό εξηγεί επίσης εκείνες τις ιστορίες που κάποιος έφτασε από την πείνα στον πλούτο. Αυτές οι “ιστορίες επιτυχίας” δεν επέτρεψαν σε οποιοδήποτε εμπόδιο να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους. Τα όνειρά τους ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα εμπόδια που αντιμετώπισαν.

Το μάθημα;

Οι μελλοντικοί ηγέτες σας χρειάζονται ένα όνειρο. Εάν δεν έχουν ένα όνειρο, θα σπαταλάτε το χρόνο σας βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τα καθημερινά εμπόδια της επιχείρησης. Η βοήθειά σας θα είναι πάντα απαραίτητη.  

Αντί να προσπάθειτε να διορθώσετε τα εμπόδια, βοηθήστε τους μελλοντικούς ηγέτες σας να δημιουργήσουν ένα όνειρο.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of