Παρακολουθήστε Τα Αποτελέσματά σας

από τον Jim Rohn

Τρεις βασικές λέξεις για να θυμάστε: ζυγίστε, καταμετρήστε, και μετρήστε. Τώρα γιατί ζυγίστε, κατάμετρήστε, και μετρήστε; Για να δείτε ποια είναι τα αποτελέσματά σας από τη δραστηριότητά σας, την συμπεριφορά σας, και τη φιλοσοφία σας. Επειδή εάν βρίσκετε ότι τα αποτελέσματά σας δεν είναι αυτά που θα θέλατε, υπάρχουν μόνο τρία μέρη για να κοιτάξετε: 1) η φιλοσοφία σας πρέπει να ρυθμιστεί 2) η συμπεριφορά σας πρέπει να ενισχυθεί ή 3) οι πειθαρχίες σας χρειάζονται πρόσθετη δεξιότητα. Αυτό είναι όλο! Επειδή η δραστηριότητα, η συμπεριφορά και η φιλοσοφία δημιουργούν τα αποτελέσματα.

Η ζωή περιμένει από εσάς να σημειώσετε μετρήσιμη πρόοδο σε ένα λογικό χρονικό διάστημα. Πρέπει να είστε λογικοί με το χρόνο. Δεν μπορείτε να λέτε σε κάποιο κάθε πέντε λεπτά, πώς τα πας τώρα; Είναι πάρα πολύ σύντομα για να ζητήσετε μια καταμήτρηση. Ο τύπος λέει «δεν έχω φύγει από το κτήριο ακόμα, κάνε μου τη χάρη σε παρακαλώ!» Τώρα, σίγουρα δεν μπορείτε να περιμένετε πέντε χρόνια – αυτό είναι πάρα πολύ. Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά περιμένοντας πάρα πολύ για μια καταμέτρηση της προόδου σας.

Εδώ είναι δύο καλά χρονικά πλαίσια:

1) Στο τέλος της ημέρας. Δεν μπορείτε να αφήσετε περισσότερο από μία ημέρα να περάσει χωρίς εξετάσετε μερικά πράγματα και να κάνετε κάποια πρόοδο. Η παλαιά διαθήκη δίνει αυτή τη συμβουλή: Εάν είστε θυμωμένοι, προσπαθήστε να το λύσετε προτού δύσει ο ήλιος. Μην κουβαλάτε το θυμό για άλλη μια ημέρα. Μπορεί να είναι πάρα πολύ βαρύ για να το κουβαλάτε. Εάν προσπαθείτε να τον κουβαλάτε για μια εβδομάδα, μπορεί να σας γονατίσει. Έτσι μερικά πράγματα θα πρέπει να τα κάνετε μέσα σε μια ημέρα.

2) Στο τέλος της εβδομάδας. Ζητάμε μια λογιστική ανάλυση της εβδομάδας έτσι ώστε να μπορούμε να εκδώσουμε την πληρωμή. Και οτιδήποτε έχετε κάνει, θα πληρωθείτε ανάλογα όταν τελειώσει η εβδομάδα. Τώρα, σε μία επιχείρηση υπάρχουν δύο πράγματα να ελέγξετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η καταμέτρηση της δραστηριότητάς σας και της παραγωγικότητάς σας. Επειδή η δραστηριότητα οδηγεί στην παραγωγικότητα πρέπει να μετρήσουμε και τις δύο για να δούμε πώς τα πηγαίνουμε. 

Ο μέντοράς μου μου δίδαξε ότι η επιτυχία είναι ένα παιχνίδι αριθμών και πολύ νωρίς άρχισε να μου ζητάει τους αριθμούς μου. Ρώτησε, «Πόσα βιβλία διάβασες τις τελευταίες ενενήντα ημέρες;» Είπα, «μηδέν» είπε, «αυτό δεν είναι ένας καλός αριθμός.» Είπε, «Πόσα μαθήματα παρακολούθησες τους τελευταίους έξι μήνες για να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου;» Και είπα, «μηδέν.» Είπε, « αυτό δεν είναι ένας καλός αριθμός.» Κατόπιν είπε, «Τα τελευταία πέντε χρόνια, που δουλεύεις, πόσα χρήματα έχεις αποταμιεύσεις και επενδύσει;» Είπα, «μηδέν» και είπε, « αυτό δεν είναι ένας καλός αριθμός.» Κατόπιν μου είπε αυτό, «Κύριε Rohn, εάν αυτοί οι αριθμοί δεν αλλάξουν, τότε η ζωή σας δεν θα αλλάξει.» Αλλά μετά είπε, «Εάν θα αρχίσετε να βελτιώνετε αυτούς τους αριθμούς ίσως τότε θα αρχίσετε να βλέπετε όλα να αλλάζουν για εσάς.»

Επειδή όσον αφορά την επιτυχία, είναι οι αριθμοί που μετρούν… Να κάνετε μετρήσιμη πρόοδο στο σε λογικό χρονικό διάστημα. Εδώ είναι η καλύτερη επιτήρηση: Η επιτήρηση που κάνετε στον εαυτό σας. Μην περιμένετε την κυβέρνηση να το κάνει, μην περιμένετε την εταιρία να το κάνει. Αλλά θα πρέπει να προσθέσετε μερικούς από τους αριθμούς σας και να ρωτήσετε, «Κάνω την πρόοδο που θέλω, και αυτό θα πάει εκεί που θέλω να πάω τώρα και στο μέλλον;» Είστε θα είστε ο κριτής!

Στην επιτυχία σας,

Jim Rohn

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of