Η Συνήθεια του να Κάντε το Επιπλέον Βήμα

Μία σημαντική αρχή της επιτυχίας σε όλες τις φάσεις τις ζωής και σε όλα τα επαγγέλματα είναι η προθυμία να ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΗΜΑ, το οποίο σημαίνει να παρέχετε περισσότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση από αυτή για την οποία πληρώνεστε, και να την παρέχετε με μία θετική νοητική στάση.

Ψάξτε όπου θέλετε για μία και μόνο αντίθετη άποψη για αυτή την αρχή και δε θα τη βρείτε πουθενά, ούτε θα βρείτε έστω και μία περίπτωση διαρκούς επιτυχίας η οποία δεν αποκτήθηκε εν μέρει από την εφαρμογή αυτής της αρχής.

Η αρχή δεν είναι η δημιουργία του ανθρώπου. Είναι μέρος της δουλειάς της Φύσης, γιατί είναι προφανές ότι όλα τα ζωντανά πλάσματα κάτω από τη νοημοσύνη του ανθρώπου, είναι αναγκασμένα να εφαρμόζουν την αρχή για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ίσως να αγνοούμε την αρχή αν επιλέξουμε κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό και ταυτόχρονα να απολαμβάνουμε τους καρπούς της διαχρονικής επιτυχίας.

Παρατηρήστε πως η Φύση εφαρμόζει αυτή την αρχή στην παραγωγή τροφής που φυτρώνει από το έδαφος, όπου ο αγρότης αναγκάζεται να ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΗΜΑ καθαρίζοντας τη γη, οργώνοντας, και σπέρνοντας τους καρπούς τη σωστή στιγμή του χρόνου, και για καμία από αυτές τις εργασίες δεν πληρώνεται προκαταβολικά.

Αλλά, παρατηρήστε ότι αν κάνει τη δουλειά του σε αρμονία με τους νόμους της Φύσης, και εκτελέσει την απαραίτητη ποσότητα εργασία, η Φύση αναλαμβάνει τη δουλειά εκεί που τελειώνει η εργασία του αγρότη, καλλιεργεί τους σπόρους που φυτεύει και τα αναπτύσσει σε μία σοδειά τροφής.

Και παρατηρήστε με σκέψη αυτό το σημαντικό γεγονός: Για κάθε σπόρο σιταριού ή καλαμποκιού που φυτεύει στο έδαφος η Φύση πιθανόν να τον ανταμείβει με εκατό, με αποτέλεσμα να μπορεί να ωφελείται από το νόμο της αυξανόμενης απόδοσης.

Η Φύση ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΗΜΑ παράγοντας αρκετά από όλα για όλες τις ανάγκες, με πλεόνασμα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και αποβλήτων, για παράδειγμα, τα φρούτα στα δέντρα, η άνθιση από την οποία βγαίνουν τα φρούτα, βατράχια στις λίμνες και ψάρια στις θάλασσες.

Η Φύση ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΉΜΑ παράγοντας αρκετά από κάθε ζωντανό πράγμα για να σιγουρέψει τη διαιώνιση των ειδών, επιτρέποντας έκτακτες ανάγκες κάθε είδους. Αν κάτι τέτοιο δεν ήταν αλήθεια θα είχαν εξαφανιστεί πολύ σύντομα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα τέρατα της ζούγκλας και τα πουλιά του αέρα ζουν χωρίς δουλειά, αλλά άνθρωποι που σκέφτονται ξέρουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια ότι η Φύση παρέχει τις πηγές προμηθειών τροφής για κάθε ζωντανό οργανισμό, αλλά κάθε δημιούργημα πρέπει να «εργαστεί» πριν συμμετέχει στη λήψη της τροφής.

Έτσι βλέπουμε τη Φύση να αποθαρρύνει τη συνήθεια που κάποιοι έχουν αποκτήσει προσπαθώντας να πάρουν κάτι από το τίποτα.

Τα πλεονεκτήματα της συνήθεια να ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΗΜΑ είναι σαφή και κατανοητά. Ας εξετάσουμε μερικά από αυτά ώστε να πειστούμε:

Η συνήθεια φέρει το άτομο στην ευνοϊκή προσοχή αυτών που μπορεί και θέλει να παρέχει ευκαιρίες για αυτοεξέλιξης. Τείνει να κάνει τον εαυτό του απαραίτητο, σε πολλές διαφορετικές ανθρώπινες σχέσεις και επομένως επιτρέπει στον εαυτό του να προσελκύει αμοιβές πάνω του μέσου όρου για τις προσωπικές υπηρεσίες που προσέφερε.

Οδηγεί στην πνευματική ανάπτυξη και στην σωματική δεξιότητα και τελειότητα σε πολλές μορφές εγχειρημάτων, με αποτέλεσμα να προσθέτει στην ικανότητα κάποιου να κερδίζει.

Napoleon Hill

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of