Μικρά Πράγματα Που Κάνουν Μεγάλη Διαφορά του Zig Ziglar

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει «με το μίλι είναι δοκιμασία και με την ίντσα είναι παιχνιδάκι». Ο λόγος που το ρητό είναι παλιό, είναι γιατί είναι καλό, και ισχύει ακόμα και σήμερα. Αν δεν ήταν έτσι, θα πέθαινε και θα χανόταν. Εικοσιτέσσερα χρόνια της ενήλικης ζωής μου, από επιλογή ζύγιζα πολύ πιο πάνω από 100 κιλά. Λέω «από επιλογή» γιατί ποτέ δεν έφαγα «κατά λάθος» κάτι, οπότε όταν επιλέγω να τρώω πολύ, επιλέγω να ζυγίζω και πολύ. Κάθε επιλογή έχει και ένα τελικό αποτέλεσμα.

Εικοσιδύο χρόνια πριν αποφάσισα να κάνω κάτι για το βάρος μου και τη σωματική μου κατάσταση, έτσι άρχισα να γυμνάζομαι και ακολούθησα ένα καλό πρόγραμμα διατροφής. Μέχρι τότε, η ιδέα μου για τη γυμναστική ήταν να γεμίσω τη μπανιέρα, να κάνω ένα μπάνιο, να τραβήξω την τάπα και να σκουπιστώ – και ξέρω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου αλλά αυτό δεν είναι και πολύ καλό πρόγραμμα γυμναστικής! Μου πήρε 10 μήνες για να χάσω τα 18 κιλά που χρειαζόμουν να χάσω. Εκείνη την περίοδο έγραψα επίσης και το πρώτο μου βιβλίο, Θα Σε Δω Στην Κορυφή (See You At The Top). Είναι 384 σελίδες και ήταν το 8ο καλύτερο βιβλίο σε πωλήσεις τη δεκαετία του ’80.

Ας δούμε λίγο ξανά τις είπα μόλις τώρα. Το ότι έχασα 18 κιλά σε 10 μήνες σημαίνει ότι έχανα 6 γραμμάρια την ημέρα. Το ότι έγραψα ένα βιβλίο 384 σελίδες σε 10 μήνες σημαίνει ότι έγραφα κατά μέσο όρο 1 και ¼ σελίδες την ημέρα. Μπορείτε να μεγαλώσετε θετικά παιδιά σε έναν αρνητικό κόσμο, να χτίσετε μία όμορφη σχέση με το σύντροφό σας, να γίνεται μαθητής κορυφαίων επιδόσεων, ένας πωλητής παγκοσμίου κλάσης ή ένα κορυφαίο στέλεχος ή εκπαιδευτής όχι με μερικά γιγαντιαία άλματα αλλά με την καθημερινή πειθαρχημένη συνήθεια του να κάνετε κάτι κάθε μέρα για να πετύχετε τους στόχους σας.

Βάση αυτής της ιδέας, ακολουθήσετε αυτή την προσέγγιση και Θα Σας Δω Στην Κορυφή!

Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of