Δίλημμα: ποιότητα ή διανομή;

Τι μετράει περισσότερο για την επιτυχία ενός προϊόντος ή μίας επιχείρησης;

Η ποιότητά τους; Ή

Η διανομή τους;

Φυσικά χρειάζεστε και τα δύο, αλλά εγώ εδώ αναφέρομαι για την πρωταρχική εστίασή σας.

“Η Apple φαίνεται να ακολουθεί το μοντέλο της υψηλής ποιότητας με τα iPod και iPhone τους. Η αποστολή του Steve Jobs: να κατασκευάζει “εξωφρενικά καλά προϊόντα.” Οι άνθρωποι που τα έχουν δεν μπορούν να σταματήσουν να μιλάνε γι’ αυτά. Καλά ως εδώ με το μοντέλο της ποιότητας. Ακριβά, αλλά αξίζει και έτσι δημιουργεί πιστούς.

Τα McDonalds ωστόσο, αποδεικνύουν ότι η ποιότητα δεν κυβερνάει το βουνό της επιτυχίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πηγαίνουν εκεί επειδή νομίζουν ότι τα McDonalds φτιάχνουν τα καλύτερα χάμπουργκερ στον πλανήτη. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν πολύ καλύτερα χάμπουργκερ στο σπίτι τους, μόνοι τους. Αλλά οι πιστοί των Big Mac νομίζουν ότι είναι φθηνά, βολικά και διασκευαστικά.

Η μηχανή Big Mac πετυχαίνει με ένα γιγαντιαίο και αποτελεσματικό σύστημα διανομής – χιλιάδες καταστήματα και drive-thru’s. Δε γίνεται να μη προσέξετε εκείνες τις μεγάλες πινακίδες με την αψίδα σχεδόν σε κάθε γωνία. Βρίσκονται ακόμα και σε νοσοκομεία, σχολεία και στρατιωτικές βάσεις.”

Άρα λοιπόν, σε τι εστιάζετε σαν διανομέας της επιχείρησής σας;

1) Σε τρόπους να ενημερώσετε τον κόσμο για την επιχείρησή σας – τη διανομή; Ή

2) Θέλετε να εστιάσετε στην ποιότητα – πχ να κάνετε την επιχείρηση να δουλέψει καλύτερα για τους ανθρώπους ώστε αυτοί που το κάνουν τώρα να έχουν καλύτερη εμπειρία και να κάνουν καλύτερη διαφήμιση στόμα με στόμα;

Και τα δύο παίρνουν χρόνο, και τα δύο είναι απαραίτητα για τη μεγάλη επιτυχία. Χρειάζεστε και τα δύο. Αλλά χωρίς την εστίαση, η επιτυχία σας είναι καταδικασμένη.

Αν έπρεπε να επιλέξετε ένα από τα δύο για να ΕΣΤΙΑΣΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ, ποιο θα ήταν σε αυτή τη φάση της καριέρας σας;

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of