Γίνετε Καλός Παρατηρητής

του Jim Rohn

Δε θα πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να περάσει μία μέρα χωρίς να βρούμε τις απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις όπως: Τι συμβαίνει στον κλάδο μας; Τι νέες προκλήσεις αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνησή μας; Η τοπική κοινωνίας μας; Ή η γειτονιά μας; Ποιες είναι οι καινούργιες ανακαλύψεις, οι καινούργιες ευκαιρίες, τα καινούργια εργαλεία και τεχνικές που εμφανίστηκαν πρόσφατα; Ποιες είναι οι καινούργιες προσωπικότητες που επηρεάζουν την παγκόσμια και τον τοπική γνώμη;

Θα πρέπει να γίνουμε καλοί παρατηρητές και οξυδερκείς εκτιμιτές όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας. Όλα τα γεγονότα μας επηρεάζουν, και ό,τι μας επηρεάζει αφήνει το αποτύπωμά του πάνω σε αυτό που θα γίνουμε μία μέρα και στο πως θα ζούμε μία μέρα.

Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν καλά στη ζωή τους είναι γιατί προσπαθούν συνεχώς να βγάλουν τη μέρα. Μία καλύτερη πρόκληση είναι να προσπαθείτε να βγάλετε κάτι από τη μέρα. Θα πρέπει να γίνουμε αρκετά ευαίσθητοι για να παρατηρούμε και να αναλογιζόμαστε για το τι συμβαίνει γύρω μας. Να είστε σε εκγρήγορση. Να είστε ξάγρυπνοι. Αφήστε τη ζωή και όλα της τα ανεπαίσθητα μηνύματά της να σας αγγίξουν. Συχνά, οι πιο ασυνήθιστες ευκαιρίες είναι κρυμμένες μέσα στα φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα της ζωής. Αν δεν προσέξουμε αυτά τα γεγονότα, μπορούμε εύκολα να χάσουμε τις ευκαιρίες.

Οπότε, να είστε ένας καλός παρατηρητής της ζωής αλλά και του κόσμου γύρω σας. 

Jim Rohn

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of