Δημιουργώντας τις πεποιθήσεις σας

του Michael S. Clouse

Θυμάμαι ακόμα τη συζήτηση… Ο φίλος μου ο Τιμ μου τηλεφώνησε πανικόβλητος για να με ρωτήσει, “Τι χρώμα είναι το λάδι της μηχανής;”

Απάντησα, “Εξαρτάται. Αν ρωτάς για το χρώμα από ένα καινούργιο λάδι μηχανής – είναι μεταξύ γυαλιστερού πράσινου και λαμπερού καφέ. Ωστόσο, αν ρωτάς για ένα παλιό λάδι – είναι από βρώμικο πράσινο σε σκούρο καφέ.”

“Ωω..” ήταν η κάπως ξαφνιασμένη αντίδραση του Τιμ. Και μετά από μία μεγάλη παύση για να σκεφτεί αυτό που μόλις του είπα, συνέχισε, “Τότε γιατί το δικό μου είναι έντονο κόκκινο;” Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο Τιμ – στην πρώτη του προσπάθεια να αλλάξει μόνος του το λάδι του – είχε αδειάσει τελείως το υγρό από τις ταχύτητες του φορτηγού του! Κάτι το οποίο δεν ήθελε καθόλου…

ΤΙ συνέβη; Τρία πράγματα: 1) Ο Τιμ πίστευε ότι μπορεί να αλλάξει το λάδι του. 2) Το Τιμ πίστευε επίσης ότι είχε τα απαραίτητα εργαλεία για να ολοκληρώσει τη δουλειά και ίσως το πιο σημαντικό από όλα: 3) Αυτό που πίστευε ο Τιμ ήταν λάθος! Για την ακρίβεια, αν είχε αντικαταστήσει το υγρό των ταχυτήτων του με λάδι μηχανής, και έβαζε μπροστά τη μηχανή – οι πράξεις του, που πήγαζαν από αυτό πυ νόμιζε ότι ήξερε, θα του κόστιζαν πολλά!

Λοιπόν, τι γίνεται με εσάς; Έχετε βρεθεί ποτέ στην κατάσταση του Τιμ όπου να νομίζατε ότι ξέρατε τις σωστές ενέργεια να κάνετε, και πληρώσατε τελικά το τίμημα αυτών των λανθασμένων πεποιθήσεων; Και αν το έχετε κάνει, ίσως η πραγματική ερώτηση που θα πρέπει να ρωτάτε είναι, “Πως δημιούργησα τις πεποιθήσεις μου αρχικά;”

Μόλις καταλάβαιτε πως φτάσατε να σκέφτεστε όπως σκέφτεστε, θα φτάσετε στο σημείο να συνειδητοποιήσετε ότι όντως και εσείς κατέχετε τη σοφία να αλλάξετε, προσαρμόσετε ή να διορθώσετε οτιδήποτε στη ζωή σας δεν σας ενθουσιάζει – και αυτό είναι καλό πράγμα!

Με αυτό κατά νου, ας εξετάσουμε πως ίσως να έχετε αποκτήσεις τις πεποιθήσεις σας αρχικά βλέποντας τα εφτά παρακάτω στοιχεία:

1) “Για αυτό που σκέφτεται μέσα του, αυτό είναι…” – Σολομόντος

2) “Το Όραμα που μεγαλοποιείτε στο μυαλό σας, τα Ιδανικά που ενθρονίζετε στην καρδιά σας – με βάση αυτά θα χτίσετε τη ζωή σας, αυτά θα γίνετε.” – James Allen

3) “Τα ανθρώπινα όντα μπορούν να αλλάξουν τις ζωές τους αλλάζοντας τη νοητική τους στάση.” – William James

4) “Πρώτα έρχεται η σκέψη… Μετά η οργάνωση της σκέψης σε ιδέες και σχέδια. Μετά η μεταμόρφωση αυτών των σχεδίων σε πραγματικότητα.” – Napoleon Hill

5) “Οτιδήποτε νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις ή νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις – έχεις δίκιο.” – Henry Ford

6) “Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε” – Earl Nightingale

7) “Μεγάλες σκέψεις προσαρμοσμένες σε εφαρμογή γίνονται μεγάλες ενέργειες.” – William Hazlitt

Είναι αλήθεια…Κάθε πεποίθηση – σωστή ή λάθος – δημιουργήθηκε (και μπορεί να αλλάξει) χρησιμοποιώντας τη διαδικασία των πέντε ακόλουθων βημάτων:

1) Αποκτήσατε γνώση
2) Σκεφτήκατε για αυτή τη γνώση
3) Ενεργήσατε – ή δεν ενεργήσατε – βάση αυτής της γνώσης
4) Είχατε αποτελέσματα από τις πράξεις σας – ή από την απραξία σας
5) Οι πεποιθήσεις σας δημιουργήθηκαν αρχικά, μετά εξελίχθηκαν ή παρέμειναν αμετάβλητες, βάση της αντίληψής σας για την πραγματικότητα…

Επομένως, αν θέλετε πραγματικά να δημιουργήσετε μία νέα πεποίθηση: Αποκτήστε ακριβή γνώση, σκεφτείτε για αυτή τη γνώση, ενεργήστε με βάση αυτή τη γνώση, αποκτήστε καλύτερα αποτελέσματα εξαιτίας αυτής της γνώσης, και βιώστε την εκπληκτική δύναμη του μυαλού σας!

Σας εύχομαι τα καλύτερα

MSC

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of