Η Δύναμη της Πίστης – Μέρος 1ο

“Για αυτούς που πιστεύουν, καμία απόδειξη δεν είναι απαραίτητη. Για αυτούς που δεν πιστεύουν , καμία απόδειξη δεν είναι πιθανή.” – Stuart Chase

Καθώς ξεκινούσα στο δικτυακό μάρκετινγκ, θυμάμαι τις πολλές συζητήσεις που είχα με ανθρώπους που τους έλειπε η πίστη.
 
Θυμάμαι πόσο σκεπτικοί ήταν και θυμάμαι να σκέφτομαι ότι αν μπορούσα να τους δώσω τις “σωστές” πληροφορίες, σίγουρα θα έβλεπαν τι υπέροχη ευκαιρία είχαν μπροστά τους και θα με ακολουθούσαν!
 
Ντρέπομαι που το παραδέχομαι, αλλά έφτασα σε σημείο να στείλω σε πολλούς από αυτούς ακριβά πακέτα που μου κόστιζαν 5€ – 8€ το καθένα, γεμάτα με DVD’s, CD’s, βιβλία, διαφημιστικά, κλπ.
 
Τελικό Αποτέλεσμα; Έχασα πολλά χρήματα και στρατολόγηση ΜΗΔΕΝ.
 
Εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν: “Πώς γίνεται αυτό;” Είπαν ότι “ενδιαφέρονται”. Πώς και δεν μπόρεσαν να το “δουν” με τόσα πράγματα που τους έστειλα!”
 
Αυτό που δεν καταλάβαινα τότε ήταν ότι επένδυα σε υποψηφίους που είχαν έλλειψη πίστης. Όχι πίστης στην ευκαιρία μου, αλλά περισσότερο πίστης στον εαυτό τους.
 
Τα πράγματα άλλαξαν όταν άρχισα να εστιάζω σε υποψηφίους που ήδη είχαν πίστη. Πίστη στο ποιοι ήταν, πίστη στις ικανότητές τους. Πίστη ότι θα μπορούσαν να πετύχουν σε μία δική τους επιχείρηση. Πίστη στην επιχειρηματικότητα.
 
Αν ψάχνετε για ανθρώπους που ήδη ΕΧΟΥΝ πίστη, η διαδικασία στρατολόγησης γίνεται πολύ πιο απλή και έχει μεγαλύτερη ροή.
 
Τέτοια άτομα θα ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ και θα ΑΚΟΥΣΟΥΝ το υλικό που τους δίνετε, και δε χρειάζεται να πειστούν…θα πείσουν τον εαυτό τους.
 
Πού βρίσκουμε τέτοιους υποψηφίους;
 
Είναι αυτοί που έχουν ήδη πετύχει σπουδαία πράγματα στη ζωή τους. Ίσως να είναι κάποιος που γνωρίζετε που έχει τη δική του πετυχημένη επιχείρηση. Κάποιος που “παρέμεινε” και τελείωσε τις σπουδές του παρά τις προκλήσεις που είχε. Ή κάποιος που κυνήγησε τα όνειρά του ενάντια στις συμβουλές των καλοπροαίρετων μελών της οικογένειάς του που “δεν μπορούσαν να δουν έξω από το κουτί.”
 
Ψάξτε για ανθρώπους που δε φοβούνται να κάνουν το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι μάζες. Άνθρωποι με αποφάσεις. Άνθρωποι που είναι τολμηροί ή τουλάχιστον, πεισματάρηδες και δεν τα παρατούν με κάτι που θέλουν πραγματικά στη ζωή τους.
 
Πιστέψτε με, βρίσκονται εκεί έξω.
 
Αν σταματήσετε και σκεφτείτε, βάζω στοίχημα ότι θα σας έρθουν κάποιοι στο μυαλό. Αν όχι, τότε κρατήστε ανοιχτά τα μάτια σας. Μόλις μάθετε να τους αναγνωρίζετε, θα αρχίσετε να βλέπετε τέτοιους ανθρώπους σχεδόν κάθε μέρα καθώς θα ζείτε τη ζωή σας.
 
Όταν δείτε έναν, αρχίστε μία συζήτηση μαζί του. Γνωρίστε τον λίγο και όταν είναι κατάλληλη η στιγμή, ρωτήστε τον αν θα ήταν ανοιχτός να μάθει περισσότερα για μία καλή ιδέα για να κερδίσει περισσότερα χρήματα.
 
Η απάντησή του ίσως να σας εκπλήξει! 

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of