Σήμερα το βράδυ ο γιος μου κοιμήθηκε χωρίς να ξυπνήσει.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Από τη μέρα που γεννήθηκε πριν 21 μήνες περίπου, κάθε βράδυ ξυπνούσε 2 -3 φορές για να πιει γάλα. Τους πρώτους μήνες ξυπνούσα και εγώ αλλά τις περισσότερες φορές μόνο η γυναίκα μου. Και από ένα σημείο και μετά ξυπνούσε μόνο η γυναίκα μου.
Το πράγμα είχε γίνει κάπως σαν συνήθεια. Και για εμάς αλλά και για τον μικρό. Δύσκολο το βραδινό ξύπνημα αλλά τι να κάνεις; Ξυπνούσε και έκλαιγε. Δεν μπορείς να αφήνεις το μικρό, γλυκό παιδάκι σου να κλαίει.
Διαβάσαμε βιβλία, μας είπαν διάφορα κόλπα, για να μην ξυπνάει το βράδυ, αλλά τα δοκιμάζαμε 1-2 φορές, δε βλέπαμε αποτέλεσμα και τα σταματούσαμε. Προφανώς δεν ήμασταν ΕΜΕΙΣ έτοιμοι να αλλάξουμε.
Πριν μερικές μέρες, είχα μία ακόμα συζήτηση πάνω στο θέμα με κάτι φίλους που σέβομαι πολύ, και μου είπαν ξανά το ότι δεν κοιμάται και το ότι πίνει 500ml γάλα το βράδυ δεν είναι καλό για την ανάπτυξή του, γιατί δεν μπορεί ο οργανισμός του να ξεκουραστεί το βράδυ. Αναγκάζεται να δουλεύει για να χωνέψει το μισό λίτρο γάλα που πίνει.
Το συζητήσαμε για μία ακόμα φορά με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε να ξαναδοκιμάσουμε. Είπαμε ότι αν ξυπνήσει το βράδυ για γάλα, δε θα πάει κανείς μέσα στο δωμάτιό του – θα τον αφήσουμε να ξανακοιμηθεί μόνος του. Ήταν το μόνο που είχε δουλέψει στο παρελθόν έστω και για λίγο.
Πέφτουμε για ύπνο και γύρω στις 4 το πρωί, ξυπνάει, ανάβει το φως του(που είναι δίπλα στο κρεβάτι) και αρχίζει να φωνάζει, ΜΑΜΑ!!! ΜΠΑΜΠΑ!!! ΓΑΛΑ!!! Εμείς είπαμε ότι δε θα πάμε. Μετά από λίγο άρχισαν και τα κλάματα. Είναι πραγματικά δύσκολο να αφήνεις το παιδί σου να κλαίει. Έκλαιγε για λίγο, σταματούσε να ακούσει αν ερχόμαστε και μετά συνέχιζε. Αυτό συνεχίστηκε για περίπου μισή ώρα ώσπου σταμάτησε. Κοιμήθηκε! Πήγε λοιπόν η Σόνια και του έκλεισε το φως.
Ήταν το πρώτο βράδυ που δεν ήπιε γάλα. Το ίδιο έγινε και το δεύτερο βράδυ. Το κλάμα διήρκεσε περίπου 40 λεπτά αλλά μετά κοιμήθηκε μόνος του και ξύπνησε το πρωί. Είπαμε με τη Σόνια, ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν πρόκειται, ό,τι και να γίνει, να του ξαναδώσουμε γάλα. Η αποφασιστικότητά μας και η από κοινού συμφωνία μας, μας έκανε να υπομένουμε το κλάμα του παιδιού μας.
Χθες το βράδυ, ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ καθόλου! Για πρώτη φορά, στους 21 μήνες, δεν ξύπνησε καθόλου! Ήταν εκπληκτικό Ήταν σαν δικαίωση. Η πληρωμή για τους “κόπους μας”. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πως αισθανθήκαμε το πρωί που συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ξύπνησε ο μικρός όλο το βράδυ.
Σημείωση: Και τα 2 πρώτα πρωινά που ξυπνούσε ο μικρός χωρίς να έχει πιει γάλα το βράδυ, είχαμε στιγμή αναγνώρισης και επιβράβευσης. Τον έπαιρνα στην αγκαλιά μου και του έλεγα “μπράβο” και πόσο περήφανος είμαι για αυτό που έκανε. Και του εξηγούσα για πιο λόγο το κάναμε αυτό και ότι τον αγαπάμε πολύ.
Πως αυτό συνδέεται με μία επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ
Σε πολλά σημεία.
Καταρχήν, αυτό που συνέβαινε ήταν μία συνήθεια. Αυτή η συνήθεια προερχόταν και από κάποιες πεποιθήσεις. Για παράδειγμα εγώ ξυπνούσα για γάλα μέχρι 6 χρονών. Οπότε έλεγε η γυναίκα μου, “δεν πειράζει, και εσύ μέχρι τα 6 ξυπνούσες”. Αυτό μας έκανε κατά κάποιο τρόπο να λέμε στον εαυτό μας ότι δεν πειράζει.  Η συνήθεια αυτή μας έκανε να νοιώθουμε “άνετα”. Δηλαδή ήταν πιο εύκολο για εμάς να του δίνουμε γάλα, παρά να τον ακούμε να κλαίει. 
Στο δικτυακό μάρκετινγκ πολλές φορές μας είναι πιο “εύκολο” να μένουμε άπραγοι μέσα στη ρουτίνα μας όταν έχουμε μία δουλειά και ένα μισθό πείνας. Μας είναι “άβολο” το να μιλήσουμε σε 10 άτομα την ημέρα γιατί μπορεί να ακούσουμε “όχι”. Ξέρουμε όμως, ότι αν το κάνουμε αυτό με συνέπεια για ένα χρονικά διάστημα, μπορεί να εξασφαλίσουμε το οικονομικό μας μέλλον για πάντα. Απλά είναι πιο εύκολο να μην το κάνουμε τη δεδομένη στιγμή.
Αυτό που χρειάζεται είναι μία ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ, ένας ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ και η δέσμευση ίσως με κάποιο τρίτο άτομο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την “κατάλληλη στιγμή” θα έχουν σαν αποτέλεσμα την επιτυχία σας. Την επίτευξη του στόχου σας. 
Αυτό βέβαια ολοκληρώνεται με την πράξη. Γιατί όλα αυτά τα γνωρίζαμε, αλλά δεν τα κάναμε. Όταν είπαμε θα το κάνουμε και ότι δεν υπάρχει γυρισμός τότε πραγματικά έγινε με επιτυχία. Και ποιος ωφελήθηκε Όλοι, και εμείς και ο μικρός. 
Αυτή ήταν μία εμπειρία μου από την καθημερινότητά μου, η οποία με θα με βοηθήσει και στην επιχείρησή μου. Ελπίζω να βοηθήσει και κάποιον από εσάς.
Ευτυχώς ή δυστυχώς η επιτυχία δεν είναι εύκολη στη ζωή μας. Όταν όμως έρθει, η ικανοποίηση είναι ανεπανάληπτη. 
Να έχετε μία υπέροχη ημέρα και ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of