Κάντε Αυτή τη Χρονιά την Καλύτερή Σας

από τον Michael S. Clouse
Η μπάλα στην Times Square έπεσε, και έφερε στο τέλος του μία ακόμα χρονιά. Λύπη για κάποιους – ένα τέλος, ένα φινάλε. Για άλλους είναι το αντίθετο… Το ξεκίνημα. Μία Νέα Χρονιά. Και πράγματι, μία ακόμα ευκαιρία να δουν αν μπορούν να τα βγάλουν πέρα…
Τι γίνεται όμως με εσάς; Μπορέσατε να φιλήσετε την πραγματική σας αγάπη όταν το ρολόι έδειξε δώδεκα, ή μήπως η ζωή σας άφησε να περιπλανιέστε κάπου; Οπουδήποτε βρίσκετε τον εαυτό σας, αυτή μπορεί ακόμα να γίνει η καλύτερη χρονιά που είχατε ποτέ. Ακόμα και αν δεν τηρήσατε κάποιες από τις υποσχέσεις της περασμένης πρωτοχρονιάς – ακόμα και αν δεν τηρήσατε καμία!
Παρακάτω θα βρείτε οχτώ απλά βήματα μπορείτε να κάνετε για να χτίσετε μία καλύτερη ζωή. Και τα καλά νέα είναι, ότι επενδύοντας περίπου μία ώρα την ημέρα – για τις επόμενες 365 μέρες – μπορείτε να εφεύρετε το δικό σας αριστούργημα ζωής. Άλλωστε, η περασμένη χρονιά τελείωσε, και το αύριο χωρίς κανένα πλάνο θα είναι ένα μυστήριο…Ωστόσο, αν εργαστείτε στο παρόν, το μέλλον θα είναι ένα υπέροχο δώρο.
Σχεδιάστε Τη Χρονιά σας Με Το Τέλος Στο Μυαλό
Η πρώτη σας δουλειά είναι να πάρετε ένα χαρτί και ένα στυλό. Μετά, πάρτε το ρολόι σας ή κάποια άλλη συσκευή για να μετράτε το χρόνο σε δευτερόλεπτα. Και όταν πω “Πάμε!” ξεκινήστε να γράφετε οτιδήποτε θελήσατε ποτέ στη ζωή σας. Για αυτή την άσκηση έχετε περιθώριο μόνο τρία λεπτά. Επομένως, η ταχύτητα είναι η μόνη σας ανησυχία. Προσπαθήστε να γράψετε 25 με 50 ξεχωριστά πράγματα όπως: το αυτοκίνητο που επιθυμείτε, το τέλειο σπίτι που θα λέγατε ότι είναι δικό σας, ίσως κάποιοι καινούργιοι φίλοι, πόσα χρήματα έχετε στην τράπεζα, πόσο ελεύθερο χρόνο θα έχετε για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας χόμπι, τη συνεισφορά σας στην κοινωνία, στην εκκλησία, ή σε ένα ίδρυμα, το μέγεθος της οργάνωσής σας, πόσους καινούργιους χτίστες της επιχείρησης θα βρείτε αυτή τη χρονιά, κλπ. Τώρα, θυμηθείτε, κάντε το αυτό για ακριβώς τρία λεπτά. Λάβετε θέσεις… Έτοιμοι…Πάμε!
Καλώς ήρθατε πίσω… Τώρα κοιτάξετε καλά τη λίστα σας, και κυκλώνοντάς τα, επιλέξτε τα δέκα πιο σημαντικά πράγματα για εσάς. Μετά, πάρτε ένα καθαρό φύλλο χαρτί και ξαναγράψτε κάθε στόχο στον ενεστώτα χρόνο – σαν να ήταν ήδη η πραγματικότητά σας. Για παράδειγμα: “Οδηγώ μία Mercedes E200. Το αυτοκίνητό μου είναι γκρι μπλε με γκρι δερμάτινο σαλόνι και ξύλινη επένδυση και έχει full extra.” Έχετε στο νου σας ότι κάθε λεπτομέρεια που δεν περιλαμβάνετε θα συμπληρωθεί από κάποιον άλλον, οπότε εκτός και αν θέλετε να “οδηγείτε ένα διαφορετικό αυτοκίνητο κάποια μέρα” να είστε συγκεκριμένοι. Ολοκληρώστε αυτή την άσκηση και για τους δέκα στόχους που επιλέξατε, και μετά συνεχίστε το βήμα δύο.
Βάλτε Στην Άκρη 15 Λεπτά για να Ονειρευτείτε
Όλοι έχουμε ακούσει τις φράσεις: “Ξεκαθαρίστε στη σκέψη σας.” “Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε.” “Ο οραματισμός είναι πραγματοποίηση.” κοκ… Γιατί τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από ένα όνειρο το οποίο σας οδηγεί στο μέλλον. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε και το απόλυτο συναίσθημα σε αυτά τα όνειρα; Το μαντέψατε. Πραγματικές φωτογραφίες, με εσάς να είστε στην κεντρική σκηνή.
Πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή και πηγαίνετε να βρείτε το σπίτι των ονείρων σας, ή το αυτοκίνητο ή τη ζωή σας. Βρείτε το δικό σας τρόπο ώστε να τοποθετηθείτε με μοναδικό τρόπο μέσα στην εικόνα, και μετά τυπώστε τις σε χαρτί διαστάσεων 20Χ25. Αφιερώστε έναν τοίχο στο σπίτι σας και βάλτε όλες αυτές τις εικόνες από το μέλλον σας. Και από εκείνη τη στιγμή και μετά επενδύστε 15 λεπτά καθημερινά μπροστά σε αυτό τον τοίχο παρατηρώντας κάθε λεπτομέρεια. Εστιαστείτε σε αυτό που επιθυμείτε. Ανακαλύψτε, και μετά ξανά-ανακαλύψτε κάθε όνειρο, και επιτρέψτε τα να σας δελεάσουν και να σας ωθήσουν προς τα μπρος πνευματικά κάθε μέρα που περνάει.
Διαβάστε Δέκα Σελίδες από Ένα Καλό Βιβλίο
Πάρτε τους δέκα καλύτερους στόχους σας και αποφασίστε ποιος είναι πιο σημαντικός για εσάς. Μετά πηγαίνετε και αγοράστε ένα βιβλίο όπου και μόνο από τον τίτλο του δείχνει ότι θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στη νέα εικόνα για τον εαυτό σας. Διαβάστε δέκα με δεκαπέντε σελίδες καθημερινά, μέχρι να “καταβροχθίσετε” και να απορροφήσετε τη γνώση του συγγραφέα. Και αμέσως εφαρμόστε όλα όσα μπορείτε, απολαμβάνοντας την επιτυχία που φέρνει στη ζωή σας.
Προγραμματίστε τη Δουλειά Σας και Δουλέψτε το Πρόγραμμά Σας
Οι Quakers έχουν ένα ρητό “Όταν προσεύχεσαι, κούνα τα πόδια σου!” Πόσο αλήθεια είναι αυτό. Το να έχετε ένα γραμμένο πλάνο, και ακόμα και να αποκτάτε τη γνώση για να το ολοκληρώσετε, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα σας πάει εκεί που επιθυμείτε να πάτε. Χρειάζεται να εφαρμόσετε την αρχή της “μαζικής δράσης”. Χρειάζεται να προγραμματίσετε στο ημερολόγιό σας τις ημέρες και τις ώρες που θα προγραμματίσετε το μέλλον σας, μετά διαβάστε, ονειρευτείτε και δουλέψτε την επιχείρησή σας. Γιατί μερικές φορές, είναι εύκολο να μπερδευτούμε και να νομίζουμε ότι είμαστε συνέχεια απασχολημένοι. Αλλά θα πρέπει να ρωτάμε τον εαυτό μας συνεχώς, “Απασχολημένος κάνοντας τι;”
Επομένως, κάθε βράδυ πριν αποσυρθείτε, αποφασίστε γραπτώς τα έξι πιο σημαντικά πράγματα που θα κάνετε την επόμενη μέρα. Και το πρωί κάντε στον εαυτό σας την ερώτηση, “Ποια είναι η πιο σημαντική εργασία που μπορώ να ολοκληρώσω σήμερα;” Με την απάντησή σας στο μυαλό σας, ξεκινήστε δουλειά. Όταν έχετε τελειώσει αυτή την αποστολή, συνεχίστε στο αμέσως επόμενο πιο σημαντικό κομμάτι, κοκ.
Ξοδέψτε Λιγότερα Από Όσα Κερδίζετε – Επενδύστε τη Διαφορά
Αγοράστε ένα αντίγραφο του βιβλίου “Ο Πλουσιότερος Άνθρωπος στη Βαβυλώνα” του George S Clason και ανακαλύψτε γιατί “Τα χρήματα είναι άφθονα για αυτούς που κατανοούν τους απλούς κανόνες απόκτησής τους.” Οι εφτά αρχές που αποκαλύπτονται σε αυτό το κλασικό βιβλίο είναι: Αρχίστε να κάνετε το πορτοφόλι σας παχύτερο, Ελέγξτε τα έξοδά σας, Πολλαπλασιάστε τα πλούτη σας, Προφυλάξτε την περιουσία σας, Μετατρέψτε την κατοικία σας σε επικερδή επένδυση, Εξασφαλίστε ένα μελλοντικό εισόδημα, Αυξήστε την ικανότητά σας να κερδίζετε. Επειδή η απλή αλήθεια είναι, δεν έχει σημασία πόσα κερδίζετε, αλλά πόσα κρατάτε. Οπότε σας ενδιαφέρει να αυξήσετε το οικονομικό σας χαρτοφυλάκιο, τότε αγοράστε το βιβλίο.
Επενδύστε Τον Χρόνο που Οδηγείτε Σοφά
Ως κοινωνία, περνάμε υπερβολικό χρόνο στα αυτοκίνητά μας. Και για τους περισσότερους ανθρώπους αυτός ο χρόνος δυστυχώς σπαταλάτε. Για να μπορέσετε να κάνετε τη φετινή χρονιά την καλύτερη που είχατε ποτέ, επιλέξτε τον δεύτερο πιο σημαντικό σας στόχο και επιλέξτε ένα σετ με CD πάνω στο θέμα. Δεσμευτείτε να ακούσετε, να εφαρμόσετε και να αναπτυχθείτε καθώς αυτή η νέα γνώση γίνεται μέρος του μυαλού σας. Αν επιθυμείτε να κερδίσετε περισσότερα, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα, και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να επενδύσετε στο μεγαλύτερό σας πλεονεκτήματα – εσάς – από το χρόνο που ταξιδεύετε στο δρόμο της ζωής.
Πάντα να Κινήστε Προς Το Όνειρό Σας
Με κάθε απόφαση που θα πάρετε αυτή τη χρονιά, κάντε στον εαυτό σας δύο ερωτήσεις: “Αυτό που σκέφτομαι θα με πάρει μακρυά ή θα με φέρει πιο κοντά στους στόχους μου;” Κάντε μόνο πράγματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στην κατεύθυνση που έχετε αποφασίσει να πάτε. Και αν η πρώτη σας απάντηση είναι με έμφαση “θα με φέρει πιο κοντά” τότε δοκιμάστε να ρωτήσετε αυτή την ισχυρή ερώτηση, “Πως θα έκανε το άτομο που επιθυμώ να γίνω, αυτό που πρόκειται να κάνω;” Το να αποφασίστε να δράσετε σαν το άτομο που θέλετε να γίνετε θα εξυψώσει τις αποφάσεις σας στο μεγαλείο.
Πιστέψτε Στο Μέλλον Σας
To 1984 o Claude M. Bristol έγραψε ένα εκπληκτικό βιβλίο, Η Μαγεία της Πίστης. Με έναν πρόλογο από τον Εκδότη της Denver Post, Palmer Hoyt, η δουλειά του Bristol παραμένει μέχρι και σήμερα διαχρονικό και βαθιά εδραιωμένο.
Στα τα λόγια του συγγραφέα θα βρείτε κάτι αποκαλυπτικό: “Απλά πιστέψτε ότι υπάρχει μία γνήσια δημιουργική μαγεία στην πίστη – και η μαγεία θα βρίσκεται εκεί, γιατί η πίστη θα τροφοδοτεί με ενέργεια η οποία θα σας επιτρέπει να πετύχετε σε οτιδήποτε αναλαμβάνετε. Υποστηρίξτε την πίστη σας με μία αποφασιστική θέληση και γίνετε ακατανίκητος.” Και η Eleanor Roosevelt ίσως το έθεσε καλύτερα όταν ξεστόμισε αυτές τις πλέον αθάνατε λέξεις, “Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.” Πράγματι σ’ αυτούς ανήκει…
Σας εύχομαι τα καλύτερα
MSC
———
Michael S. Clouse
Editor-in-Chief, Nexera e-News™
Former Editor-in-Chief, Upline® Journal
National Speakers Association Member

University of Illinois at Chicago
Certified Network Marketing Professional

New Future, Mastering The Fundamentals, The
Secret to Developing Leaders
, The Simple Art of
Duplication
, and Thinking Your Way To Succes

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of