Ο Παράγοντας του Ρινόκερου – Εστίαση σε Ένα Μόνο Πράγμα

Οι ρινόκεροι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζώα. Και όταν  επιτίθενται, είναι πραγματικά γρήγοροι.
 
 
Χαμηλώνουν το κεφάλι τους και επιτίθενται εστιάζοντας μόνο σε ένα πράγμα. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο του στο βασίλειο των ζώων.
 
 
Έτσι πρέπει να είναι και η εστίασή μας όσον αφορά την επιχείρηση μας στο δικτυακό μάρκετινγκ.
 
 
Η διατήρηση της εστίασης σε ένα και μόνο πράγμα (όταν δουλεύω την επιχείρηση μου) μου έχει επιτρέψει να προσελκύω και να γράψω πολλούς σοβαρούς υποψηφίους.
 
 
Πιστέψτε με, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την επιτυχία σας στη στρατολόγηση. 
 
 
Αν δυσκολεύεστε μ’ αυτό, ορίστε μία απλή λύση: προγραμματίστε τον εαυτό σας.
 
Προγραμματίστε τον χρόνο ανεύρεσης υποψηφίων σας, τα τηλέφωνα παρακολούθησης, όλες τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Μετά, μείνετε πιστοί στο πρόγραμμά σας. Αν έχετε προγραμματισμένο χρόνο να μιλήσετε σε υποψηφίους, μιλήστε! Μην ελέγχετε τα email σας ή κάνετε άλλα πράγματα εκείνη την ώρα.
 
 
ΜΗΝ πέσετε στην παγίδα να έχετε την προσοχή σας διαχωρισμένη από περισπασμούς.
 
Αντί αυτού, να είστε πειθαρχημένοι. Αυτές οι άλλες εργασίες μπορούν να περιμένουν μέχρι τον προγραμματισμένο τους χρόνο. Αν προσπαθήσετε να κάνετε πολλά πράγματα με τη μία, θα τα κάνετε όλα μέτρια, θα χάσετε την ορμή σας και θα γίνετε αναποτελεσματικοί.
 
 
Επίσης, “γίνεστε καλοί σε ασήμαντα πράγματα”
 
 
Μπορείτε να σπαταλήσετε ατελείωτες πολύτιμες ώρες ανακατεύοντας χαρτιά, ζωγραφίζοντας διαγράμματα, ετοιμάζοντας παρουσιάσεις και ελέγχοντας τα email σας.
 
 
Ή…
 
 
Μπορείτε να κάνετε αυτές τις ώρες σας να αποδώσουν και να τις αφιερώσετε σε υποψηφίους σας (είτε στο τηλέφωνο, είτε αυτοπροσώπως).
 
 
Ναι, σίγουρα είναι καλό να είστε οργανωμένοι και δε λέω ότι το να έχετε μία καλή παρουσίαση δεν είναι καλό πράγμα… είναι.
 
 
Αυτό που λέω είναι να κατανείμετε το χρόνο σας και να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα σας.
 
Αφιερώστε τον περισσότερο χρόνο σας στην ανεύρεση υποψηφίων και στη συγκέντρωση περισσότερης δουλειάς. Να μιλάτε σε καινούργιους ανθρώπους, να τους στέλνετε πληροφορίες για την ευκαιρία σας και τα προϊόντα σας και να τους παρακολουθείτε.
 
 
Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο και προγραμματίστε τον χρόνο που θα αφιερώσετε στην επιχείρησή σας και μην παρεκκλίνετε! Βάλτε σκοπό να προγραμματίσετε υπαλληλικές δραστηριότητες έξω από τις κανονικές ώρες ανεύρεσης υποψηφίων.
 
 
Πολλοί δικτυωτές σπαταλούν πολλές ώρες πολύτιμου χρόνου σε οργανωτικές δραστηριότητες. 
 
Είναι απασχολημένοι…και νιώθουν ότι δουλεύουν. Και δουλεύουν.
 
 
Το πρόβλημα είναι, ότι είναι απασχολημένοι και δουλεύουν σε λάθος πράγματα και αναρωτιούνται γιατί δεν κερδίζουν χρήματα.
 
 
Ακούστε με προσεκτικά.
 
 
Καθίστε και σχεδιάστε ΠΩΣ ξοδεύετε την εβδομάδα σας όσον αφορά την επιχείρησή σας.
 
Πόσο χρόνο κατανέμετε στην ανεύρεση περισσότερης και καινούργιας δουλειάς; Τι θα μπορούσατε να κάνετε για να ελευθερώσετε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ για αυτές τις δραστηριότητες;
 
 
Κάντε το. Πιέστε τον εαυτό σας να ΕΣΤΙΑΣΕΙ και να προσεγγίσει το χτίσιμο της επιχείρησή σας με μία μόνο εστίαση και επιτεθείτε σαν ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ.
 
 
Θα έχετε μέρες που όλα πάνε στραβά. Δεν πειράζει. Υποψιάζομαι ότι και ο φίλος μας ο Ρινόκερος έχει κάποιες δύσκολες μέρες.
 
(Και σίγουρα έχω κι εγώ).
 
Απλά μην εκτροχιάζεστε. Μπείτε πάλι στον δρόμο σας όσο πιο γρήγορα γίνεται, και κάντε κάθε μέρα μία εστιασμένη επίθεση προς την επιτυχία.
 
 
Μπορείτε να το κάνετε!  
 

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου «Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ»
Δημιουργός του προγράμματος «Ο Δικτυωτής του μέλλοντος»
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of