Ξεπεράστε τα Εμπόδια & Αποκτήστε την Επιτυχία που Σας Αξίζει.

…Τα εμπόδια είναι σαν τα άγρια ζώα. Είναι δειλά αλλά θα σε μπλοφάρουν αν τους δοθεί η ευκαιρία. Αν δουν ότι τα φοβάσαι, πιθανόν να ορμήξουν επάνω σου, αλλά αν τα κοιτάξεις κατάματα, θα εξαφανιστούν γρήγορα από μπροστά σου.” – Orison Swett Marden

Αν είστε σαν εμένα, σίγουρα κάποια στιγμή είχατε να αντιμετωπίσετε κάποια εμπόδια στην πορεία σας προς την επιτυχία. 
Αν και δεν μπορούμε πάντα να ελέγχουμε το τι συμβαίνει σε εμάς, μπορούμε να ελέγχουμε την αντίδρασή μας σε αυτό.
Δε μιλάω για το να “σκέφτεστε θετικά”. Δεν είναι αυτό η απάντηση. Μιλάω για την αντίληψη και σε τι έχουμε επιλέξει να εστιαζόμαστε.
Οι πετυχημένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο από ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι. 
Τα καλά νέα είναι ότι…
Η αντίληψή μας για τον κόσμο δεν την έχουμε εκ γεννητής Την μαθαίνουμε και μπορούμε να την τροποποιήσουμε αν το επιθυμούμε Το πως βλέπουμε τον κόσμο και πως αντιδρούμε σε αυτόν είναι κάτι το οποίο έχουμε την ικανότητα να το ελέγχουμε.
Το έμαθα αυτό πριν χρόνια και συνεχίζω να εκπλήσομαι από τη δύναμη αυτής της απλής προσέγγισης.
Την επόμενη φορά που θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα εμπόδιο, αντί να νιώθετε μπλοκαρισμένοι ή αποθαρρυμένοι δοκιμάστε αυτό: κάντε ένα βήμα πίσω από αυτό το γεγονός και δείτε το από όλες τις γωνίες. Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως: τι μπορώ να κάνω για να το ξεπεράσω αυτό; Τι καλό υπάρχει σε αυτή την κατάσταση το οποίο δεν είναι ήδη προφανές; Τι μπορώ να κάνω διαφορετικά ώστε να μην βρεθώ ξανά σε αυτή την κατάσταση;
Οι ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας όταν αντιμετωπίζουμε μία πρόκληση μπορεί να έχουν τεράστια επίπτωση στο να δημιουργήσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.
Αν θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τη δύναμη του να αλλάξετε την αντίληψή σας (και για το πως να το κάνετε), υπάρχουν πολλά βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό. 
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of