Ποιος είπε ότι η Επιτυχία στις Πωλήσεις είναι Εύκολη;

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Μεγαλύτερος Πωλητής Στον Κόσμο” του Og Mandino

Ο Χαφίντ έμεινε σιωπηλός κι ο γέρος συνέχισε. “Πρώτα πρέπει να αποδείξεις σ’ εμένα και, κυρίως, στον εαυτό σου, πως μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις τη ζωή του πωλητή, γιατί δεν είναι εύκολη η δουλειά που διάλεξες. Πράγματι, με άκουσες πολλές φορές να λέω πως οι απολαβές είναι μεγάλες, αν τα καταφέρει κανείς, αλλά είναι μεγάλες επειδή πολύ λίγοι τα καταφέρνουν.

Πολλοί πέφτουν στην απόγνωση κι αποτυγχάνουν, επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ήδη κάτοχοι των εργαλείων που τους χρειάζονται για την απόκτηση μεγάλου πλούτου. Πολλοί άλλοι αντιμετωπίζουν τα εμπόδια που συναντούν στο δρόμο τους με φόβο και αμφιβολία και τα θεωρούν εχθρούς όταν, στην πραγματικότητα, αυτά τα εμπόδια είναι φίλοι και βοηθοί. Τα εμπόδια είναι απαραίτητα για την επιτυχία, γιατί στις πωλήσεις, καθώς και σε κάθε σημαντική καριέρα, η νίκη έρχεται μόνο μετά από προσπάθειες και αμέτρητες ήττες.

Κάθε προσπάθεια και κάθε ήττα όμως, οξύνει τις ικανότητές σου και τις δυνάμεις σου, το θάρρος και την αντοχή σου, την επιδεξιότητα και την αυτοπεποίθησή σου κι έτσι κάθε εμπόδιο είναι ένας σύντροφος στη μάχη που σε αναγκάζει να γίνεις καλύτερος…ή να παραιτηθείς. Κάθε αντιξοότητα, κάθε εμπόδιο, είναι μια ευκαιρία για να κινηθείς προς τα εμπρός. Αν δεν σταθείς να αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες και τα εμπόδια, αν τις αποφύγεις, πετάς το μέλλον σου.”

Ο νεαρός κούνησε το κεφάλι του καταφατικά κι έκανε να πει κάτι, αλλά ο γέρος σήκωσε το χέρι του και τον σταμάτησε. “Επίσης”, συνέχισε, “μπαίνεις στο πιο μοναχικό επάγγελμα του κόσμου. Ακόμα και οι μισητοί φοροσυλλέκτες επιστρέφουν στο σπίτι τους το βράδυ κι οι ρωμαϊκές λεγεώνες έχουν κοιτώνες που τους θεωρούν σπίτι τους. Εσύ, όμως, θα δεις πολλά ηλιοβασιλέματα μακριά απ’ όλους σου τους φίλους κι αυτούς που αγαπάς. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει πιο δυνατό τον πόνο της μοναξιάς όσο το να περνά κανείς έξω από ένα ξένο σπίτι το βράδυ και να δει στο φως της λάμπας μια οικογένεια μαζεμένη γύρω από το στρωμένο τραπέζι.

Σ’ αυτές τις περιόδους μοναξιάς είναι που θ’ αντιμετωπίσεις τους πειρασμούς” συνέχισε ο Πάθρος. “Ο τρόπος που θα αντιδράσεις σ’ αυτούς τους πειρασμούς θα επιδράσει πάρα πολύ στην καριέρα σου. Πολλές φορές οι προοπτικές κι οι αξίες μας παραμερίζονται προσωρινά και, σαν να είμαστε παιδιά, ζητάμε την ασφάλεια και την αγάπη των δικών μας. Αυτό που βρίσκουμε σαν υποκατάστατο έχει τερματίσει την καριέρα χιλιάδων, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν πολλοί που θεωρούνταν ότι είχαν μεγάλες δυνατότητες στο χώρο της πώλησης. Κι ακόμα, δεν θα έχεις κανέναν να σε ψυχαγωγήσει ή να σε παρηγορήσει όταν δεν πουλήσεις τίποτα. Κανέναν, εκτός από αυτούς που θα θέλουν να σε χωρίσουν από το πουγκί σου.”

“Η αποτυχία ποτέ δε θα με καταβάλει αν η απόφασή μου να επιτύχω είναι αρκετά ισχυρή”

Όλα αυτά δεν ισχύουν και στο δικό μας επάγγελμα; Άλλωστε όλοι πωλητές είμαστε. Ποιος είπε ότι η επιτυχία στο επάγγελμα μας είναι εύκολη; Φυσικά και δεν είναι. Γι’ αυτό δεν πετυχαίνουν οι περισσότεροι και γι’ αυτό οι απολαβές γι’ αυτούς που τελικά τα καταφέρνουν και πετυχαίνουν είναι τόσο μεγάλες.

Εσείς έχετε πάρει αυτή την ισχυρή απόφαση να πετύχετε, η οποία θα αποτρέψει να σας καταβάλει η αποτυχία;

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of