Φίλοι, Ψέματα και Δικτυακό Μάρκετινγκ… Συμβουλή Νο8:

Η συνέχεια από το βιβλίο Φίλοι, Ψέματα και Δικτυακό Μάρκετινγκ της Kim Klaver

…Εδώ είναι δώδεκα συμβουλές για να κάνετε μία καριέρα με νόημα στο δικτυακό μάρκετινγκ – χωρίς να εκμεταλλεύεστε τους φίλους, τους συγγενείς ή τους γείτονες.

8. Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ. Ο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΝΥΓΗΤΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ.

Μην τους πείτε πόσο υπέροχο είναι αυτό που κάνετε. Μη χρησιμοποιείτε θαυμαστικά. Μη χρησιμοποιείτε μεγάλα κόκκινα γράμματα σε έντονο κίτρινο φόντο. Μην κυνηγάτε.

Μόλις χθες, ένας κτηματομεσίτης που έψαχνε να ξεκινήσει μία επιχείρηση στο δικτυακό μάρκετινγκ μου είπε ότι είχε σταματήσει να κοιτάει μία ευκαιρία γιατί το άτομο με το οποίο μιλούσε τον καταδίωκε. Έξι τηλεφωνήματα σε δύο ημέρες από την πρώτη επαφή που έδειξε ενδιαφέρον, μόνο και μόνο για να του πει πόσο υπέροχη ήταν η εταιρία του. Ποτέ δεν τον ρώτησε τι έψαχνε.

Ποιος πιστεύει τους ισχυρισμούς που κάνουν οι πωλητές πλέον; Όλοι έχουμε αγοράσει κάτι λόγω υποσχέσεων και υπερβολικού ενθουσιασμού το οποίο τελικά δεν ήταν όπως τα έλεγαν.

Όσο πιο καλό λέτε ότι είναι αυτό που προτείνετε, τόσο πιο ύποπτος και απελπισμένος φαίνεστε. Θυμηθείτε, ξέρουν ότι το πουλάτε και ότι θα κερδίσετε χρήματα αν αγοράσουν. Πείτε την ιστορία σας για το καυτό σας κουμπί. Μετά αφήστε την αληθινή ιστορία σας και το ότι ζητάτε σύσταση να κάνουν μαγικά τη δουλειά τους σε ανθρώπους που σκέφτονται σαν εσάς.

Ο ενθουσιασμός βγαίνει από μέσα σας. Είναι η ενέργεια με την οποία λέτε την ιστορία σας. Το βαθύ συναίσθημα και πάθος για αυτό που προτείνετε που αγγίζει το άτομο στο οποίο το λέτε. Στους ανθρώπους αρέσει να τους παρασέρνει ένα κύμα ενθουσιασμού. Τους δίνει ενέργεια.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of